Porównanie aparatów i zdjęć w chińskich telefonach

Porównanie chińskich telefonów, zakupionych w Chinach i wyprodukowanych w Chinach.

Re: Porównanie aparatów i zdjęć w chińskich telefonach

Postprzez deton24 » 25 mar 2016, o 13:46

Podbijam. Też miałem prosić czy by nie dało rady zawsze fotografować tych samych miejsc, nawet mimo różnic pogodowych które mogą mieć wpływ na jakość akurat takiego a nie innego zdjęcia, bo mimo wszystko prościej porównywać. Nawet są specjalne plansze które można by testowo fotografować, przy tym samym świetle/czy miejscu, takie jak tutaj http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idT ... hone2=3621
deton24

Pochwały: 1
Telefon:: xyz

Chiński telefon z najlepszym aparatem

Postprzez oizo » 27 mar 2016, o 13:00

Cześć,
Jakie chińskie telefony mają obecnie najlepsze aparaty ze stabilizacją obrazu i najlepszą optyką? Czy jest coś co dorównuje LG G4 czy iPhone 5s w jakości zdjęć a może nawet je przebija?
oizo

Telefon:: Nokia 3210

Postprzez tomikitwo » 27 mar 2016, o 16:03

Mi 5 ma w tej chwili najlepszy aparat, ale wg mnie nie dorównuje on temu z G4 (na podstawie sampli w necie). iPhone 5s to już staruszek i nie trudno o lepszy aparat wśród chińczyków.

Wysłane z mojego NX506J przy użyciu Tapatalka
tomikitwo
AKTYWNY

Pochwały: 29
Telefon:: 3310

Postprzez tpawel » 27 mar 2016, o 18:18

tomikitwo napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

5s mojego kolegi robi super zdjęcia, na tyle co miałem różnych telefonów w ręku to naprawdę jeden z lepszych,wątpię czy jakiś Chińczyk do 200$ robi lepsze. Wg mnie te zdjęcia były lepsze niż z x600
tpawel
VIP

Pochwały: 116
Telefon:: POCO F2 PRO
ROM: Global

Postprzez Flyagaric » 28 mar 2016, o 00:24

tomikitwo napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Man najlepszą stabilizację jak dotąd. Ma też najszybszy aparat, ale z całą pewnością nie jest to najlepszy Chińczyk. W słabym świetle radzi sobie bardzo cienko. Jak nie-Xiaomi.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez oizo » 28 mar 2016, o 09:46

To mam dylemat. Kupiłem żonie XRN2 i zdjęcia robi fatalne (głównie w ruchu - zdjęcia dziecka) w porównaniu do jej poprzedniej Lumii920. OIS jednak daje bardzo dużo no i optyka Zeissa... Teraz czekam na XRN3Pro ale i tak wydaje się mi że bez OIS będzie lipa.
oizo

Telefon:: Nokia 3210

Postprzez deton24 » 29 mar 2016, o 14:44

Lumie to czołówka na rynku jeśli chodzi o aparaty.
XRN3Pro będzie troszkę gorsze prawdopodobnie od XRN2 aparatem.
Ale najlepiej samemu obejrzeć sample.
deton24

Postprzez tpawel » 29 mar 2016, o 15:20

oizo napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dwa lata temu miałem lumie920, a pół roku temu rn2. Jakość zdjęć w tej lumii była mega. Chyba mój najlepszy fotograficzny smartfon. No a jeśli chodzi o rn2 fotki to był główny powód,dla którego się pozbylem. Tak samo małe dzieci mam w domu, tyle fajnych momentów,które nie dało się uwiecznić przez ten telefon( nie zawsze jest chwila żeby lecieć po aparat).. Jestem tylko zły na siebie że tak długo zwlekalem z wymianą
tpawel
VIP

Pochwały: 116
Telefon:: POCO F2 PRO
ROM: Global

Postprzez Flyagaric » 29 mar 2016, o 15:30

Porównywałem ostatnio zdjęcia z wizyty w Londynie, moje (Elife E7) i żony (Lumia 920) i niestety, ale Lumia wieczorem i w warunkach intensywnej iluminacji w centrum spisywała się duuużo lepiej. Miałem ledwie kilka zdjęć udanych, podczas gdy moja żona miała raczej kilka nieudanych.

Wspomniany wyżej iPhone 5s to znów taka rewelacja nie jest i niektóre chińskie ten poziom osiągają, a może nawet przebijają. Natomiast iP6 i Galaxy S6, czy LG G4 to już ekstraklasa i tego poziomu majfrendy na razie nie są w stanie osiągnąć.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez deton24 » 29 mar 2016, o 15:39

Qrcze. Ciężka sprawa czego tu szukać dalej. Poza zdjęciami chyba do niczego się specjalnego te Lumie nie nadają.

Ostatnio wpadłem na pomysł zainspirowany perypetiami @Zdzichu który kupił telefon na soczewce S4, i przyglądał się wnętrznościom systemu kamery, czy by nie dało się po prostu skopiować tych sterowników z S4, a samą kamerę conajmniej w apk da się Samsungową znaleźć. Może nawet specjalnie od S4 można by wyciągnąć i sprawdzić czy to coś pomoże. Od Lenovo np. też są. Tylko stery ciekawe czy będą się gryźć przez różne CPU.
Może napiszę na XDA, ciekawe co powiedzą na to.

Dla mnie najlepszy jest Pro Capture z różnych apk ze sklepu.
I do ustawień na manuala dobry jest Camera FV-5, ale na automacie jak dla mnie gorzej sobie radzi.
Nie bawiłem się nigdy opcją HDR jeszcze, to zawsze potrafi dać coś tam.
deton24

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Porównania telefonów