przez marx » 3 sie 2014, o 16:16
Tak jak wcześniej pisałem, wpłaty nie wchodzą w grę, jak juz to ja lub któryś ze sklepów może zasponsorować telefon.
Osobiście bym wolał aby konkurs promował to forum a nie sklepy.
Co do reklamy na górze, to dałem ja w ramach pewnego eksperymentu, to teoretycznie najlepsze miejsce na reklamę. Przez 2 miesiące tylko 1 osoba wypełniła wniosek, więc reklama ta zniknie bo mi sie też nie podoba jak reklam jest dużo na forach.
co do dochodów to owszem od tego roku forum zarabia na swoje utrzymanie ( domena, serwer, pozycjonowanie) ale nie sa to wielkie kwoty jak się niektórym wydaje, Forum jest jeszcze za mało popularne aby było poważnym żródłem dochodu, to nie największe forum androida gdze wchodzi 30x wiecej ludzi niz tu. Jedyny pewny zysk to odnosniki z adkontekst, średnio na tysiąc wyświetleń jest jedno kliknięcie werte ok 10 groszy, w dobry dzień idzie zarobić ponad 1 zł. A pozostałe to o dupe rozbić w czasach kampanii anty ciasteczkowej. W obecnych czasach zarabia się na artykułach sponsorowanych, jak zaczne pisać ze pojawił się nowy model overmaxa, pentagrama lub innego Kruggera to znaczy że w ten sposób dorabiam.
Dodam tylko ze w tym roku znikły dwa duże kiedyś fora o telefonach, a wiele ledwo przędzie. Za taka sytuacje odpowiadaja duże fora kiedyś nastawione na komputery i elektronikę a teraz w dużej części poświęcone smartfonom i tabletom.
Na tym kończymy dyskusje o Reklamach i dochodach z nic
Wracamy do konkursu.
Moja propozycja to prosty konkurs polegający na promocji tego forum.
Z wymogów to polubienie profilu na Facebooku i poinformowaniu o tym konkursie lub o naszym forum za pomocą linka do jakiegoś tematu na innym Forum, blogu, stronie.
Warunkiem było by nie usunięcie tego linka przez minimum miesiąc, czyli nie spamujemy tylko link od telchina ma być pomocny w dyskusji tam prowadzonej tak aby tamtejsza administracja go nie skasowała.
Taka promocja pozwoli nam uniknąć losu niektórych for, a ponadto skupi w jednym miejscu więcej osób zainteresowanych chińskimi telefonami, dzięki czemu łatwiej rozwiązać jakis problem z chinska słuchawką.