Propozycje zmian na forum?
Odpowiedz

Re: Pomysł na konkurs

29 lip 2014, o 18:35

Myśle że pomysł jest bardzo ciekawy, chętnie wziąłbym udział w tym konkursie. :)
Forma loterii jest wg mnie lepsza bo zgłosi się więcej chętnych. Nie wiem tylko czy każdego miesiąca znalazło by się tylu zainteresowanych żeby nagroda była kusząca. Może lepsze było by losowanie np. co 3 miesiące. Przez ten czas znalazło by się sporo chętnych. Można byłoby rozważyć też opcje dodatkowych nagród. Powiedzmy że nagrodą główną byłby jakis fajny fonik, drugą jakaś budżetówka a trzecią jakiś gadżet typy opaska FIT albo słuchawki. Dodatkowo gdyby jakiś sklep chciał wziąć patronat nad takim konkursem(zyskując na rozgłosie) dając zniżki na zakup nagród i jakieś małe rabaty dla uczestników konkursu to wg byłoby super. :)

29 lip 2014, o 19:04

No właśnie tak myślałem żeby było tych osób sporo i powiedzmy raz na kwartał czy nawet co pół roku. Wszystko zależy od ilości chętnych.
Dajmy na to że zgłosi się 60 osób i wpłaci po 10zł to już 600 więc coś można zakupić. Co do losowania to są jakieś programy do tego więc kłopotu nie będzie a cyferki przypisze się porządkowo w odpowiednim temacie.
Jak na razie jest już kilku chętnych na taki konkurs choć na forum jest 17055 zarejestrowanych kont :)

Podejrzewam że jak by temat umieścić wyżej aby każdy widział to znalazło by się więcej chętnych.

29 lip 2014, o 19:26

Też jestem na tak :) Jakieś info na stronie głównej forum by się o tym przydało, i proponował bym jakiś wątek w którym najpierw chętni by się zgłaszali, po osiągnięciu minimalnej odpowiedniej liczby chętnych (dajmy na to 60) wszyscy wpłacają pieniążki i wybierają w ankiecie interesujący model.

Re: Odp: Pomysł na konkurs

29 lip 2014, o 19:40

Jestem za. Raczej 10zł na kwartał da się załatwić :-). Dobry pomysł Panowie.

29 lip 2014, o 20:22

Wchodzę w to :-)

Wysłane z Xiaomi Red Rice

29 lip 2014, o 20:59

Cieszę się że pomysł się spodobał. Napiszę do marxxx może podklei gdzieś ten temat.

29 lip 2014, o 22:11

Pomysł fajny tylko teoretycznie niewykonalny, nie wolno takich konkursów organizować bez odpowiedniej licencji, to juz loteria z nagrodami, takie małe lotto.
Już bym wolał sam coś ufundować, zapłacić podatek od nagrody i ustalić jakieś zasady.

Nawet myślę czy nie przeznaczyć na nagrodę Doogee DG150 Titans, może telefon z niższej półki, ale na taki by mnie było stać.
A w zamian oczekiwał bym małej promocji forum czyli w losowaniu bierze udział osoba która poinformowała o istnieniu tego forum na innej, innych stronach. Np za pomocą linku do jakiegoś ciekawego tematu z forum, czy też do poradnika o zakupach itp.
Co o tym sądzicie?

29 lip 2014, o 22:46

Bardzo dobry pomysł :) Marketing szeptany to najlepsza forma reklamy :)

29 lip 2014, o 22:56

Od kwestii prawnej można by było zrobić jako darowizna. Tak samo wpłaty od uczestników. Każda osoba może dostać max 4902 zł od której nie odprowadza się podatku więc tu nie ma się co martwić. Poza tym kto by się tam przyczepił?
"Wygrana" również można podciągnąć pod darowiznę materialną od której również nie ma podatku.
Co do samej loterii to można ominąć przypadkowość i zrobić prawdziwy konkurs z pytaniami.

Cytat:
Można uniknąć jednak powyższych komplikacji eliminując element przypadkowości z etapu przyznania nagród konkursowych, uzależniając ich uzyskanie tylko od udzielenia prawidłowych odpowiedzi na pytanie konkursowe lub wykonania jakiegoś zadania konkursowego i wykluczając losowanie zwycięzcy. Można wprowadzić ten element na początku konkursu — do wylosowania spośród nabywców produktów uczestników konkursu, którzy po udzieleniu następnie zgody na udział w konkursie będą musieli wykazać się wiedzą lub umiejętnością wykonania jakiegoś zadania. Wówczas każda osoba, która spełni warunki konkursu powinna uzyskać nagrodę. Nie każda jednak osoba, która wykona określone zadanie, musi ją otrzymać.

Tak więc wszystko da się obejść.

30 lip 2014, o 12:00

też jestem chętny na taką loterię, nie dałoby się obejść tego przeprowadzając losowanie w jakimś Hondurasie czy innej Gwatemali gdzie zarejestrowana jest większość światowych kasyn?
Odpowiedz