przez vib » 17 lis 2016, o 22:53
NIEZŁE teorie spiskowe
Co chcesz żeby przechwycili dane i zrobili zakupy na 300 000 nazwisk?
FIrma która ma w całej Polsce bankomaty, planuje zamach na moją kartę walutową na której nic nie mam, bo wydałem wszystko 1111... :P ?
Ja od maja jestem zarejestrowany, zrobiłem dwie wypłaty po 70 zł, kasa na konto w PLN doszła, czas oczekiwania jest naprawdę długi, ale... ja to traktuję jako bonus, więc nie przeszkadza mi to, nie wchodze tam co dwa dni zobaczyć czy zatwierdzili kasę, itp, ...

A kto Ci powiedział, że oni (Planet Plus) mają cokolwiek wspólnego z firmą Planet Cash (od bankomatów?). Widzisz tam u nich na stronie www jakiś adres, siedzibę firmy, która by to uwiarygodniała? Widzisz tam w ogóle jakiś adres, czy namiary w dziale "Kontakt"?
Bo ja w regulaminie widzę, że:
"Operatorem i właścicielem Programu Planet Plus jest
Karta Plus Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą Warszawie, przy ul. 29 Listopada 18A /1U (00-465 Warszawa). Program jest prowadzony we współpracy z Partnerami Programu."
Karta Plus to
nie Planet Cash od bankomatów. Tylko logo łudząco podobne.
Jeśli ja nazwę swoją firmę Planete 500+ to wcale nie znaczy, że jestem tą samą firmą co telewizja, albo mam coś wspólnego z programem politycznym PiSu...
Może Ty używasz swojej karty walutowej pre-paid, ale inni już niekoniecznie.
I skąd wiesz, czy to cookie w przeglądarce nie zapamięta również Twojego zakupu na Allegro czy w innym sklepie internetowym dokonanego inną kartą?
PS. Nie, nie jestem z konkurencji, ani nie próbuję ich zdyskredytować. Po prostu uczulam na kwestie bezpieczeństwa i zadaję pytanie o wiarygodność.