Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: PlanetPlus Zwrot za zakupy w Polsce i na Aliexpress

12 lis 2016, o 00:08

Według regulaminu, to max 1000zł. Ponad, noramalnie, czyli 6%
U mnie w panelu zwrot pojawił się po 3 godzinach.
Z poprzedniej promo z 26 maja, miałem po 3 dniach, lub więcej.
Nie pisałem, nic nie robiłem, sam wskoczył.
PS.
Należy wyłączyć wszelkie blokowanie reklam, jawy, innych syfów.
W innym przypadku, może nie naliczyć.
Ja wrzuciłem zakupy do koszyka, później przeszedłem z przekierowania z PP na Ali, do koszyka i zapłaciłem.
Zawsze tak robie, nie ma problemów.

12 lis 2016, o 00:09

Drogie cebulaki, cashback z Planet dzisiaj zajebisty. Za zakupy 3x 400$ minus kupon na 120$ naliczyli mi niecały 1000 zł cashbacku :) Wszystko załatwiłem ekspresowo pare minut po 9 naszego czasu.
Cashback dodany do oczekujących po kilku minutach.
Ostatnio edytowano 12 lis 2016, o 00:10 przez tomikitwo, łącznie edytowano 2 razy

12 lis 2016, o 00:09

To samo, na Ali zakup równo 00:00 (u nas 9:00) do tej pory nic.

12 lis 2016, o 00:27

Kupowałem dzisiaj na aliexpress różne rzeczy przez planetplus. Pieniądze dojdą jutro albo w poniedziałek przelewy 24 czy cashback zostanie naliczony? Jest jakiś limit czasowy pomiędzy kliknięciem z ich linku a wpłatą na konto?

12 lis 2016, o 00:50

Ja mam chyba 15 transakcji działaj zaliczonych ale same drobne. Telefon za 145$ ciągle się nie pojawił i pare drobnych rzeczy ale zapewne dlatego że weryfikacja płatności ciągle na ali wisi. Poprzednie po weryfikacji były w pół godziny na PP.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowano 12 lis 2016, o 01:02 przez tom.k, łącznie edytowano 1 raz

12 lis 2016, o 00:58

Dzieki poczekam, zobacze.

12 lis 2016, o 01:22

Robiłem dzisiaj 2 zakupy przez planet plus. W odstępie 12 minut (wg systemu ali sprawdzone).
Pierwsza płatność przeszła a cashback po cenie ~4,27 za dolara (wow). Druga płatność (oczywiście większa) nie pojawiła się jeszcze (minęło ~9h). Zobaczymy jutro i trzeba będzie pisać reklamacje jak coś nie policzą.

12 lis 2016, o 01:25

jak wam naliczyło 20% powyżej 1000 to nie ma się z czego cieszyć bo zanim wam zatwierdzi to będzie te 20% z 1000 a z reszty będzie 6%, potwierdzone info

12 lis 2016, o 10:26

Mi wartość Cashbacku (te same zakupy na liście cały czas) skakala od 85 do 105 zł kilka razy. Ważne że później stanęło na tej wyższej. Za telefon dalej nie mam. Jak do wieczora nie będzie to trzeba chyba zgłosić.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Re: Cashback

12 lis 2016, o 12:41

ra-vau napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mhmm..... czyli jak zamówiłem 2 x telefon po 1500 zł i wyszło mi 3 tyś w jednej przesyłce to :
1000 zł - 20%
2000 zł - 6% .... -_-
a gdybył rozbił to na 2 zamówienia ( bo miałem taką opcje bez problemu ) to
pierwsze i drugie zamówienie wyglądało by tak :
1000 zł - 20%
500 zł -6%
no i tak x2 bo dwa zamówienia ....
Ma ktoś linka z tą informacją o tych podziałach kwotowych ? Myślę by dogadać się ze sprzedawcą że anuluje zamówienie i zrobimy po prostu dwa osobne.
Odpowiedz