Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: Paypal - płatność w dolarach bez przewalutowania

4 lip 2016, o 13:03

jest mozliwosc wyplaty pieniedzy z paypal bez przewalutowania na konto walutowe?
ostatnio mi wplynelo kilka dolarow na pp i chcialbym je wyplacic na moje konto walutowe ktore rowniez jest w USD
ale po googlowaniu na ten temat wychodzi na to ze pp automatycznie mi zamieni usd na pln a ze wysylam to na konto walutowe to potem bank zamieni pln na usd i strace podwojnie?

4 lip 2016, o 15:29

Cyba zalezy jaka masz podstawową walutę ustawiona, jak wyjda dolary to bank przyjmie dolary na kont $ bez prowizji

5 lip 2016, o 20:52

Też jestem ciekaw jak z wypłatą bo dostałem $ z givingassistant. Przy próbie dodania/powiązania konta $ i wypłacie pokazuje że $ będą zamienione na PLN i pokazuje dany kurs. Faktycznie tak jest? Czy pieniądze wpłyną na konto dolarowe bez przewalutowania mimo takiej informacji?

10 lip 2016, o 13:03

Witam, jest mozliwosc placenia przez paypal bez podpietej karty, poniewaz nie posiadam karty w banku? Chcialem zakupic tv box z gearbest.

10 lip 2016, o 16:01

oczywiście, wysyłasz złotówki na konto paypal i ci przewalutuje po niekorzystnym kursie.

11 lip 2016, o 16:12

Można by zaktualizować obrazki w poradniku, bo większość nie wyświetla (mi przynajmniej na Operzę).
Właśnie powiązałem sobie kartę, pobrało mi kilka $$, i teraz mam czekać ? Aż będzie w historii transakcji, ten kod i wtedy potwierdzić kartę?
Wszystko już robiłem na nowej wersji, bo starej wersji paypala nie mogę przywrócić.
I teraz jak będę chciał płacić w $$, Euro czy funtach to rozumiem jest tak samo - wystarczy tylko jako podstawową walutę wybrać np. GBP, i wybieram, aby płacić w walucie wystawiającego fakturę ?

15 lip 2016, o 10:28

Powiązałem kartę i niby od 2 dni jest potwierdzona. Kiedy oni mi zwrócą tą kasę (niby 1.3funta, ale zawsze coś)...?

15 lip 2016, o 10:32

3-4 dni, miałem teraz zwrot z Gearbest i po 3 dniach miałem wpłatę na kartę.

Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka

18 lip 2016, o 12:39

No mam zwrot, ale to jest szajs, bo paypal sobie przewalutował, po swoim kursie i potrącił 10% (były wahanai dosyć mocne, ale max 3-4%), i z 1,3GBP, dostałem 1,18GBP (przeliczyli na złotówki...)

7 sie 2016, o 10:02

Jakie sa teraz oplaty za korzystanie z Paypaya?
Odpowiedz