Paypal - płatność w dolarach bez przewalutowania

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Paypal - płatność w dolarach bez przewalutowania

Postprzez zaku92 » 2 sty 2016, o 10:37

niestety nie mam opcji zapłać karta na tym ekranie
zaku92

Telefon:: samsung
ROM: cyanogenmod

Postprzez zaku92 » 2 sty 2016, o 10:45

uff jestem ślepy, ale się wszystko udało. dzięki za pomoc
zaku92

Postprzez baku1991 » 2 sty 2016, o 11:00

zaku92 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Właśnie ona czasem się pojawia, a czasem nie. Też z tym walczyłem dwa dni temu od sumie przypadkiem do tego doszedłem. Trzeba powtarzać czynność, aż się taka opcja pojawi ;-)
A wcześniej wyrzucało Ci błąd bo PayPal chciał Ci podwójnie przewalutować po złodziejskim kursie i brakowało dolarów. A na tym standardowym ekranie jak się od razu zalogujesz nie da się wybrać sposobu rozliczenia waluty tylko domyślnie PayPal robi przewalutowanie.
baku1991
AKTYWNY

Pochwały: 11
Telefon:: Xiaomi Mi3
ROM: MIUI

Postprzez Mzyla » 2 sty 2016, o 17:06

Kwestia wylosowania z paypala i już.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Mzyla

Telefon:: LG

Postprzez baxy » 7 sty 2016, o 17:16

witam
dzisiaj dodalem karte usd z liderwalut (mbank)
cala procedura z potwierdzeniem zajela 15 min.
zrobilem male zakupy wszystko gra pobralo pieniadze z karty bez zadnych dodatkowych kosztow
baxy
AKTYWNY

Pochwały: 1

Postprzez noki06 » 25 sty 2016, o 16:36

Próbuję zamówić kartę prepaid USD w liderwalut.pl ale za każdym razem wyskakuje mi takie info: ' Zamówienie dla kart w walucie USD poza limitem dostępności. Ilość dostępnych kart w walucie USD - 0.'
Robię coś źle ,czy po prostu ich już nie wydają?
noki06

Postprzez marx » 25 sty 2016, o 18:09

Raczej nie wydają, spróbuj zamówić tu http://kantor.aliorbank.pl lub w T-mobilebankowe jak posiadasz tam juz konto zł.
marx
Administrator

Pochwały: 270
Telefon:: Dual sim

Postprzez rallybat » 27 sty 2016, o 00:44

baku1991 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wyloguj się z PayPal.
Na JD kliknij checkout, wybierz płatność PayPal.
Kolejny powinien ukazać Ci się ekran logowania PayPal, a pod polami na mail i hasło powinieneś mieć opcję "lub zapłać kartą" czy coś w tym sensie. Klikasz właśnie tą opcję i wyświetlają Ci się pola do wpisania danych karty. Nad nimi masz opcję "zapłać z mojego konta PayPal"czy coś takiego. Klikasz to i dopiero tam się logujesz. Po zalogowaniu wybierasz kartę no i oczywiście pod kartą masz opcję żeby ustawić w jakiej walucie PayPal ma obciążyć kartę. No i tam wybierasz żeby obciążył w oryginalnej walucie z faktury i to by było na tyle. Wtedy powinno przejść.

również mam problem z zapłata kartą USD
nie mam tego linka w Paypal

Serio trzeba próbować wiele razy czy jednak jest na to sposób?

https://goo.gl/photos/ppE2CdUdRQ4QCJor7
rallybat

Postprzez baku1991 » 27 sty 2016, o 01:38

Robisz to na telefonie? Dziwnie to wygląda. Jeśli tak to zrób na komputerze.
baku1991
AKTYWNY

Pochwały: 11
Telefon:: Xiaomi Mi3
ROM: MIUI

Postprzez rallybat » 27 sty 2016, o 12:49

nie nie,

robię na kompie tylko zmniejszyłem obraz do zrobienia zrzutu
rallybat

Postprzez noki06 » 30 sty 2016, o 18:02

Witam.Kartę walutowa kupiłem na cinkciarz.pl .Aktywacja polegała na aktywowaniu na cinkciarzu ,kupieniu waluty i zasilenia karty.Po zasileniu można było się logować na konto karty w mbanku https://companynet.mbank.pl/mt/fragment ... dLogin.jsp .Kartę przypisałem do konta Paypal dopiero po aktywacji co trwało z potwierdzeniem max. 15 min.W paypalu wszedłem do portfela,potem do zarządzania walutami i wybrałem u mnie USD jako główną.Potem wróciłem na stronę główną i kliknąłem przycisk ustawień zaraz przy przycisku wyloguj.Tam trzeba zjechać na prawy dół strony i kliknąć "Wstępnie zatwierdzone płatności" pokaże się stronka z tabelą wszystkich płatności a w tabelce klikamy "Ustaw dostępne źródła finansowania płatności"pokaże się aktywowana ,potwierdzona karta którą dodaliście.Klikamy "Opcje przeliczania".Teraz trzeba wybrać "Proszę obciążyć mój rachunek w walucie wykazanej na fakturze wystawionej przez sprzedającego"i kliknąć przesłać.

Po tych ustawieniach bez dzwonienia czy pisania do paypala przy kupnie pobiera tylko USD z karty bez żadnych przewalutowań.

Autor postu otrzymał pochwałę
noki06

Postprzez zaku92 » 7 lut 2016, o 16:55

siemka. czy jeśli na PP sprzedający nie odpisze na roszczenie do danego dnia to kasa wraca do mnie?
zaku92

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI