Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez towdy » 17 lis 2014, o 13:20
Bo tu się normalnie idzie zdenerwować czekając na tą przesyłkę heh , ostatnio , choć miałem zatrzymaną przesyłkę to nie całe pięć dni czekałem w Polsce , może łącznie z 15 dni czekania ;p a tu tak Singapur post problemy żeby w ogóle wysłać przesyłkę bo jakieś problemy , tutaj zaś problemy w zabrzu bo już 5 dni trzymają paczkę , jak bym wiedział to bym dhlem zamówił a ja głupi myślałem że tym razem uda się vat ominąć :)
-
towdy
-
- Telefon:: lg 4x hd
przez baku1991 » 17 lis 2014, o 13:22
A skad oni maja taka wartosc :D? Pewnie wartośc wpisana na przsylce :) przecież to wiadome że sprzedwcy wpisuja 10-30$ na przsyłe a w środku towar za 300$ np :D wyslij z cena która zapłaciłeś i nic sie nie bój. Już vacik i tak zpałacisz od tej ceny co zapłaciłeś czyli 23% *78$ + chyba 8zł operacyjnego.
Oni nie mają żadnej wartości ;) Moje pytanie tyczyło się od jakiej wartości zapłacę podatek - skoro na potwierdzeniu bankowym mam WYŻSZĄ kwotę 78$ (opłata za KILKA PRZEDMIOTÓW, w tym za ten jeden w UC), a na aukcji widnieje przedmiot w niższej cenie 30$. (głupi człowiek, następnym razem płacic będzie za wszystko osobno.. ;))
Pytanie co masz w paczce. Jeśli tylko towar za $30 To pewnie przejdzie bez opłat. Ja kiedyś miałem paczkę za $10 i płaciłem kartą prepaid bre banku. A że na tej karcie jest dostęp do 20 transakcji to już nie miałem dowodu żadnego. Wyjaśniłem im to w mailu i przesyłka poszła bez żadnych opłat. Wysłałem tylko screen z zakładki Financial i order oraz dokumenty moje. A cała rzecz działa się w Wer Zabrze.
-
baku1991
- AKTYWNY
-
- Pochwały: 11
- Telefon:: Xiaomi Mi3
- ROM: MIUI