Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
29 paź 2014, o 12:07
Napis gift nic nie znaczy, mzoe kiedys robilo to jakaś różnice teraz wogole. Co z tego z chinczyk deklaruje wartość pazcki 20$ jak w srodku amsz telefon za 150-200$ celnicy wtedy wysylaja odpowiednie dokumenty, lub jesli chcesz zeby szybsciej puscili sam im wysylasz printscreena z aukcji oraz z przelewu. Także nie ważne czy na paczce masz 20 czy 10 czy może 100$ i tak jak maja Ci nalozyć vat to zplacisz 23% od ceny po ktorej kupiłeś. Jakby tak było, ze gift i zanizona cena np do 28 to nikt by vatu nie placil przeciez. A ludzie placa a maj napis gift i wartosc 14$ a w srodku tel za 400
29 paź 2014, o 20:22
Witajcie!
Mam zagwozdkę, mianowicie kupiłem na ali buty, przyleciały i jest "Zatrzymanie przez urząd celny", i teraz tak aukcja to Checkout & Payment Link!!! (we offer popular brand running shoes) w tytule a zdjęć żadnych, pisze ze jak buciki kosztują tam np 35 $ to kupić trzeba 35... wiadomo..., I teraz własnie jak dostanę list to normalnie wysłać im screena aukcji i z banku ile zapłaciłem?? Ile ew. płaci się cła na odzież bo nasz vat to wiem.
Pozdrawiam Oloo :)
29 paź 2014, o 21:50
O boże, kolejny. Nawet Ci nie każe czytać całego tematu. Cofnij się tylko ze dwie, trzy strony. Na pewno było o podróbkach w ciągu tygodnia.
30 paź 2014, o 00:39
mógłby ktoś podesłać mi jaki dokładnie wzór potwierdzenia przelewu, który przesyła się do DHL(płatność kartą Visa USD na Aliexpress) oraz co powinien zawierać screen z aukcji? Mógłby ktoś komu takie dokumenty DHL zaakceptował, przesłać swoje potwierdzenie i screen do wglądu (oczywiście można dane osobowe zamazać).
30 paź 2014, o 08:21
Już raz pytałeś i Co odpowiedziałem a Ty dalej to samo. Nie ma takich wzorów. Robisz po prostu zrzut ekranu z aukcji i zrzut ekranu płatności. Zrób to tak żeby było widać jak najwięcej informacji a przede wszystkim kwotę, numer wysyłki, datę, nazwę przedmiotu i dane kupującego. Nie trzeba się specjalnie wysilać, bo wszystko to jest na jednym ekranie.
Naprawdę Cię to przerasta?
30 paź 2014, o 08:52
Jak mu tak trudno zrobic print screena lub urzyć narzędzia do wycinania (nowe systemi win7,win8) to może powinien odpuścić sobie zakupy w chinach :) skoro taka prosta rzecz go przerasta :)? I do czego tutaj jakiś faq tworzyć czy wzory :D 2 proste rzeczy trzeba zarobić i wysłać :)
30 paź 2014, o 10:31
No właśnie na screen-ie z aukcji (dokładniej snapshot) nie ma informacji o kupującym. Jest cena, tytuł aukcji, opis, data zakupu i tyle. Dlatego dopytuje!
30 paź 2014, o 10:41
Owszem jest, są dane kupującego nazwą towaru (dokładniej dane do wysyłki).
30 paź 2014, o 10:46
No właśnie nie ma albo ja nie tego robie zrzut - stąd była prosba o przykładowy zrzut.
30 paź 2014, o 10:49
No właśnie nie ma albo ja nie tego robie zrzut - stąd była prosba o przykładowy zrzut.
Nie rozumie juz co Ty wogóle piszesz. jak mozesz nie robić zrzutu i go widziec :D? Widze nawet wyslic sie nie chcesz.
Zakladka orders: i klikasz w no.order (same cyferki, otwiera Ci sie w nowy oknie aukcja z cena z data zamowienia, ze zdjeciem produktu, na jaki adres szlo itp.
Z baku tez mam Ci podac gdzie dokladnie? czy mzoe wkleic tutaj swoj numer konta i haslo i sobie poprbujesz:D? ech szkoda gadac.