Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
16 sty 2014, o 14:27
W DHL nie każdą owatują... wiem z autopsji. Nie wiem tylko od czego to zależy być może od sposobu nadania (napewno gift i niska zadeklarowana wartość nie wystarczy)
17 sty 2014, o 08:21
Co wysyłacie do UC jak już zatrzymają ??
17 sty 2014, o 08:26
Wszystko napisane i tłumaczone w tym temacie. Poczytaj.....użyj funkcji szukaj
19 sty 2014, o 00:47
Do ile $ jest odstępstwo od vatu ?
19 sty 2014, o 01:19
odstępstwo od VAT następuje przez nieefektywność organów celnych. Przy zakupie internetowym nie ma co do zasady takich odstępstw.
19 sty 2014, o 01:22
Nie ma żadnych odstępstw :)
19 sty 2014, o 18:44
Ile vatu dołożą do ceny 50$ ?
19 sty 2014, o 18:51
~35zł?
19 sty 2014, o 18:52
Jak wpadnie do UC, to gdy wyślesz potrzebne dokumenty, celnik może a nie musi nałożyć vat.
Miałem taki przypadek: towar wartości za 52$ i po wysłaniu dokumentów do UC na taką samą kwotę, nie został naliczony vat.
Głownie w takim przypadku decyduje celnik.
19 sty 2014, o 19:32
Czy to wystarczy?
a) wydruk przelewu z banku
b) jpg wydruk zdjęcia z zakupu towaru
c) w order detail że czekam na przesyłki z pokazanym czasem?
+ zakładka "Order" i "Financial".
Zakup przez aliexpress