• Reklama

Opinie o Banggood

Banggood.com Oferta sklepu, promocje, kupony, opinie, pomoc

Re: Opinie o Banggood

Postprzez Flyagaric » 11 lip 2019, o 11:45

Niestety, ale pożarł ich własny sukces. Wyrobili sobie świetną opinię, bo kiedyś faktycznie był to topowy sklep, z topową obsługą. Kiedy klienci zaczęli walić drzwiami i oknami, to oni nie nadążyli za tym tempem i drastycznie obniżyli loty. Teraz to chyba sklep tego samego kalibru, co Gearbest. Czyli raz lepiej, a raz gorzej, ale nigdy tak dobrze jak kiedyś.
Zamawiam tam już tylko rzeczy o raczej drobnej wartości i jeśli wydaje więcej, to zawsze przez PayPal.

Autor postu otrzymał pochwałę
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 4660
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 21:38
Pochwały: 162
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Reklama

Re: Opinie o Banggood

Postprzez akir » 11 lip 2019, o 14:28

Gearbest działa świetnie, wsparcie sprzedażowe i po sprzedażowe. Zdarzały się problemy z wysylkami, lecz większość czasu terminowo

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
akir
AKTYWNY
 
Posty: 613
Dołączył(a): 25 gru 2016, o 12:03
Pochwały: 12
Telefon:: huwawei

Re: Opinie o Banggood

Postprzez Rura » 11 lip 2019, o 14:50

Nie wiem... Ja tam płacę tylko przez PayPal kińczykom...
I teraz wziąłem ze środka listy zamówień akurat produkt siołmi i do higieny osobistej (bo szczoteczki brałem z gearbesta) :
https://photos.app.goo.gl/PdYbJo9aP2XZPHkA7
Tutaj czas i jak wygląda w ich aplikacji :
https://photos.app.goo.gl/URyF1AdMXjH3paWUA
Zamówienie 04.13. dostarczono 05.06.....
Nie widzę problemów z nimi...
Avatar użytkownika
Rura
AKTYWNY
 
Posty: 605
Dołączył(a): 10 lut 2018, o 14:25
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 11
Telefon:: Xiaomi
ROM: Global

Re: Opinie o Banggood

Postprzez makgajwer » 11 lip 2019, o 15:06

@Rura: wysyłka 3 tygodnie od złożenia zamówienia i nie widzisz problemu???
makgajwer
 
Posty: 86
Dołączył(a): 31 paź 2014, o 13:41
Pochwały: 4
Telefon:: Nokia 6; IP 4S

Re: Opinie o Banggood

Postprzez wacie72 » 11 lip 2019, o 15:10

Ja też ze sklepem nie miałem problemów. W miarę szybko odpisują ( czyli co 24 h ;) )
Owszem , przesyłki idą teraz około 20-25 a nawet więcej dni ale na szczęści dochodzą.
Ponownie stwierdzę że szukają nowej metody dostawy "bez vat" bo ostatnie przesyłki szły i przez Niemcy , jakimś trafem bezpośrednio do Nysy w Polsce a mam też status że przesyłka wylądowała w GB :roll:

A co do czasu wysyłki ? 3 tygodnie to jednak długo , miałeś pecha :-/
Avatar użytkownika
wacie72
VIP
 
Posty: 846
Dołączył(a): 18 maja 2014, o 14:59
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 48
Telefon:: Xiaomi Redmi Pro

Re: Opinie o Banggood

Postprzez makgajwer » 11 lip 2019, o 15:28

Ja nie mam problemu z komunikacją ze sklepem, bo racja odpisują, ale jak pisałem wyżej i to nie pierwszy raz: unikają odpowiedzi na zadane pytanie czyli w moim konkretnym przypadku dlaczego towar, który rzekomo niedostępny jest cały czas oferowany?
U mnie wszystkie zamówienia z tego roku wysyłali grubo powyżej 30 dni od złożenia zamówienia.
makgajwer
 
Posty: 86
Dołączył(a): 31 paź 2014, o 13:41
Pochwały: 4
Telefon:: Nokia 6; IP 4S

Re: Opinie o Banggood

Postprzez Rura » 11 lip 2019, o 22:36

Owszem... Nie widzę problemu...
Bo niby z jakiego powodu mam go widzieć, jeżeli wysyłka jest określona czasowo do 30 dni roboczych...
To tak jakby o połowę skrócili czas dostawy...
Więc gdzie, u licha, mam widzieć ten problem?
Avatar użytkownika
Rura
AKTYWNY
 
Posty: 605
Dołączył(a): 10 lut 2018, o 14:25
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 11
Telefon:: Xiaomi
ROM: Global

Re: Opinie o Banggood

Postprzez makgajwer » 12 lip 2019, o 11:55

W przypadku moich 3 ostatnich zamówień:
- Shipping: In stock. Processing time:Ships in 24 hours; wysyłka nastąpiła po 35 dniach
- Shipping: In stock. Processing time:Ships in 24 hours; wysyłka nastąpiła po 40 dniach
- Shipping: In stock. Processing time:5 business days; zamówienie złożone ponad 2 tyg. temu, brak towaru, nie wiedzą kiedy będzie dostępny
makgajwer
 
Posty: 86
Dołączył(a): 31 paź 2014, o 13:41
Pochwały: 4
Telefon:: Nokia 6; IP 4S

Re: Opinie o Banggood

Postprzez rodan77 » 12 lip 2019, o 12:17

Masz cierpliwość chłopie.
Ja mam zasadę, że jak piszą, że towar dostepny a nie wyślą w ciągu tygodnia to od razu "Cancel the order"
To jakiś rzadki towar był, niespotykany nigdzie indziej ? Czy złapałes po jakiejś super cenie i żal Ci było anulować ?
rodan77
VIP
 
Posty: 1047
Dołączył(a): 17 lut 2016, o 21:36
Pochwały: 91
Telefon:: OPPO Realme 3 pro

Re: Opinie o Banggood

Postprzez makgajwer » 15 lip 2019, o 07:53

@rodan77: nie normalne produkty, które kupowałem w promocji z kodem:
- BlitzWolf BW-SHP6 Smart Socket
- BlitzWolf BW-BS3 Selfie Stick
- XIAOMI Oclean SE
makgajwer
 
Posty: 86
Dołączył(a): 31 paź 2014, o 13:41
Pochwały: 4
Telefon:: Nokia 6; IP 4S

Re: Opinie o Banggood

Postprzez gojar » 15 lip 2019, o 16:38

Sharp S3 zamówiony 28.06 na miejscu 15.07. Dostarczone Pocztą Polską. Bez niespodzianek :) PDM.
gojar
 
Posty: 163
Dołączył(a): 9 mar 2016, o 20:14
Lokalizacja: PL
Pochwały: 3
Telefon:: Sharp S3

Re: Opinie o Banggood

Postprzez kris88 » 20 lip 2019, o 17:09

Panowie warto brać shopping insurance? od czego t tak faktycznie chroni?
kris88
 
Posty: 48
Dołączył(a): 13 lip 2014, o 13:36
Telefon:: v970

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Banggood.com



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama