przez mad1989 » 6 mar 2018, o 22:25
Witam,
Mam problem z "wyegzekwowaniem" zwrotu pieniędzy/ponowną wysyłką telefonu. W dużym skrócie 04/01/2018 zamówiłem w Banggood Leeco le tv 3. Wysylka telefonu miała miejsce 05.01 wszystko szło gładko do momentu przybycia do Polski. 14/01 paczka została zwolniona w Wer Warszawa i jej status zatrzymał się na przesyłka w transporcie od 14/01. Paczka na 100% "zaginęła" o czym informowałem sklep, jednak za każdym razem byłem zbywany wklejaną formułką ze pogoda, ze UC itp oraz zebym poczekał 60 dni. Byłem na poczcie 2 razy- nie ma nic.Napisałem do działu reklamacji poczty i nakazali reklamację przesyłki u nadawcy o czym również poinformowałem sklep przesyłając korespondencję co prawda po polsku, ale zawsze jest punkt zaczepienia. W końcu minęło 60 dni od zamówienia i ponownie napisałem do sklepu. W odpowiedzi standardowa regulka z przeprosinami i nakazują mi przesłanie dowodu z poczty. Wysłałem tracking z 17track (ten pocztowy jest już niedostępny). Co mogę więcej zrobić? Zdecydowanie za długo to trwa, dodam jeszcze że na moje nieszczęście zapłaciłem kartą (mogę skorzystać z chargeback ale procedurka trwa koejne 30 dni :(( ). Dziękuje z góry za pomoc.