Ja pozwolę sobie na nieco dłuższy wywód i mam nadzieję, że komuś będzie się chciało czytać, bo rzecz warta jest uwagi i w skali kupowania w Chinach (przynajmniej jak dla mnie)- unikatowa
.
Zawsze bardzo ceniłem sobie ten sklep- nigdy nie miałem kłopotów z czymkolwiek czy było to zamówienie, czy realizacja gwarancji czy refund. Sklep zawsze był (i wciąż jest) wobec mnie fair, ale ostatnio przeszli samych siebie i stąd uważam, że zasłużyli na ten wpis.
Pamiętacie (lub nie) słynną akcję z pomyłką w cenie drona Eachine (2$ zamiast 12$)- otóż zamówiłem wtedy za jednym zamachem 10 szt. tego sprzętu i (nim zaczniecie z tego tytułu zalewać mnie jadem) dajcie wyjaśnić dlaczego- udzielam się troszke (w miarę moich bardzo skromnych możliwości czasowych) jako wolontariusz w jednym z DPS-ów (dla niewtajemniczonych- Dom Pomocy Społecznej), gdzie pracuję co nieco z młodością (przełom dzieci/młodzież), której jest łącznie 9 osób (w sensie jest ich więcej
, ale z tą 9-tką mam stały kontakt i styczność). Widząc takie promo pomyślałem, że oto genialna okazja by sprawić im niezapomniany prezent na tegoroczną gwiazdkę (zapytacie po co 10-ty dron? No dobra- dla mnie
). Po informacji iż cena była pomyłką oraz propozycji wysłania pojedynczego drona napisałem że dziękuję, ale jeden dron jest mi do niczego potrzebny (przedstawiłem im powód zakupu aż 10 szt. żeby nie wzięli mnie za polaka-cebulaka, którym chyba nie jestem, choć nie mnie to oceniać
) i nie chcę ich naciągać, więc po prostu proszę o refund.
I oto stała się rzecz która dość mocno chwyciła mnie za serce i której nigdy bym się nie spodziewał- osoba z supportu Banggood napisała, że co prawda nie mogą wysłać mi 10 szt., ale może 3 szt. w jakiś sposób przyczynią się do sprawienia fajnego świątecznego prezentu, bo przecież dronem można bawić się w kilka osób. Tak się pięknie składa, że moi chłopcy są podzieleni na 3 pokoje po 3 osoby, w związku z czym każdy pokój dostanie w tym roku na gwiazdkę swojego drona (dogadają się- pracujemy m.in. nad tym by umieli...) + prezenty za resztę budżetu który na to jest co roku przeznaczony ze środków DPS i składek wolontariuszy oraz osób dobrej woli
.
Z tego miejsca chciałbym bardzo gorąco podziękować Banggood, które po raz kolejny (pierwszy raz przy reklamacji Pióra 3D zamówionego onegdaj dla córki) pokazało niesamowitą klasę i to, czego po chińskim sklepie nigdy w życiu bym się nie spodziewał- serce oraz chęć sprawienia radości zupełnie obcym osobom. Ktoś powie- mała rzecz, bo to tylko glupie drony, a dla tych chłopców to będzie prawdopodobnie jeden z najfajniejszych gwiazdkowych prezentów w życiu
.
Dziękuję Banggood za zrobienie wyjątku i choć kupuję u nich cały czas, to będę się starał kupować jeszcze więcej, bo uważam, że "What comes around goes around"
. Jeśli ktoś uzna to za durne wypociny- mam to personalnie głęboko w dupie
- czułem potrzebę napisania tego i podziękowania im chociaż w ten sposób. Amen.
T.
Pochwały przyznane za posta: 2