Odzież i obuwie markowa ZBIORCZY

Odzież, obuwie i galanteria Z Chin. Najlepsze ceny, okazje, opinie, pokaż zakupy. Aliexpress i pozostałe chińskie sklepy

Re: Odzież i obuwie markowa ZBIORCZY

Postprzez HooCairs » 5 kwi 2015, o 22:56

emyyyl napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Buty będę miał w tym tygodniu, dam znać jak to wygląda.
HooCairs
AKTYWNY

Pochwały: 11
Telefon:: samsung

Postprzez advercik » 6 kwi 2015, o 17:53

Zamówiłem t-shirt z tej aukcji, jak przyjdzie to wystawię tu swoją ocenę
http://www.aliexpress.com/item/21-color ... =zNb6M7UJQ

Kiedyś kupiłem ten t-shirt za 10$ , jestem z niego zadowolony, ale niestety aukcja wygasła. Nie mogę znaleźć identycznej, a chciałbym dokupić jedną sztukę. Jeśli ktoś znalazł, to poproszę o link.
Obrazek
advercik

Pochwały: 1
Telefon:: Xiaomi

Postprzez Jacke55 » 7 kwi 2015, o 08:46

Chce kupić kimono przez alibabe od gościa z Pakistanu, będzie szło kurierem ELS, samo kimono waży koło 2 kilo i ma oryginalne naszywki, czy uc może przyczepić się do tej paczki?
Jacke55
AKTYWNY

Pochwały: 21
Telefon:: opo

Postprzez blue_voyager » 7 kwi 2015, o 08:51

Z powodu? Nie wiem jaka jest wartość tego kimona, jeśli to droga rzecz, mogą naliczyć Ci VAT, ale do czego innego mieliby się przyczepić?
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez Jacke55 » 7 kwi 2015, o 09:32

Z powodu, że to podróbka, kupuje za około 60$, oryginał około 200$, czy nie jest tak że firmy kurierskie są inaczej odprawiane przez uc i łatwiej tam zapłacić VAT?
Jacke55
AKTYWNY

Pochwały: 21
Telefon:: opo

Postprzez blue_voyager » 7 kwi 2015, o 09:38

Firmy kurierskie mają swoje agencje celne i dlatego procent przesyłek wyłapywanych do VAT jest dużo wyższy. Im po prostu na tym zależy bo dodatkowo na tym zarabiają.
Co do podróbki kimona się nie wypowiem bo nie znam żadnej marki kimon.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Sportowa koszulka - może ktoś z Was taka już ma ;)

Postprzez arlid » 9 kwi 2015, o 19:07

Witajcie. Znalazłem coś takiego: http://www.aliexpress.com/item/LUCKY-SA ... 08997.html i generalnie fajnie wygląda. Może ktoś z was kiedyś już miał/ma obecnie taka koszulkę i może coś więcej powiedzieć? VAT i cło na takie rzeczy są podobnie obliczane co do wartości jak na elektronikę?
arlid

Telefon:: LG

zakup kurtki

Postprzez Daxol » 10 kwi 2015, o 15:10

Witam, kolegą chce żebym zamówił mu tą kurtkę http://www.aliexpress.com/item/The-2015 ... 75891.html co sądzicie o jej jakości oraz o sprzedawcy? opłaca się?
Daxol

Telefon:: nie posiadam

Re: zakup kurtki

Postprzez szymon_rysiu » 10 kwi 2015, o 15:28

Co do sprzedawcy to OK. Jak mamy po zdjęciu określić jakość?? Napisz do sprzedawcy niech tobie prześle real zdjęcia, a czy się opłaca to chyba kolega wie najlepiej skoro chce kupić to chyba go stać i chce tyle wydać?!
Jiayu G3/Star W450/Elephone P6i/iOcean X8 mini/Meizu M2 Note
szymon_rysiu
AKTYWNY

Pochwały: 35
Telefon:: Jiayu G3

Postprzez HooCairs » 10 kwi 2015, o 15:46

Przyszły do mnie dzisiaj takie oto buty, od razu mówię, że nie są to podróby.
http://www.aliexpress.com/item/2014-New ... =mEaIauBub

Kolor dokładnie tak jak na zdjęciu, wbrew temu co piszą niektórzy ludzie w komentarzach (ja kupiłem czarne, czerń jest naprawdę głęboka, choć na zdjęciach jest trochę wyblakła). Cholewka wykonana jest z zamszu, wnętrze z gładkiej skóry, podeszwa z gumy. Bardziej pachną skórą niż gumą i chińską fabryką. 8-) Są dobrze wykonane, skóra jest raczej dobrej jakości, szycia są dokładne i równe, przyczepić się można do widocznego gdzieniegdzie kleju na łączeniu z podeszwą. Są naprawdę lekkie i bardzo cienkie, sporo lżejsze od butów sportowych typu Vans, Nike Janoski. Są usztywnione tylko na czubkach i piętach. Jeśli ktoś szuka półbutów na wiosnę/jesień to źle trafił. Są to raczej buty do noszenia na co dzień latem. Są bardzo wygodne, ale jak wspominałem bardzo cienkie. Z tego powodu można podejrzewać, że za zbyt długo nie wytrzymają, ale trudno to stwierdzić na ten moment. Wydają się być solidne, a przede wszystkim są bardzo wygodne i raczej przewiewne. Wydaje mi się, że nawet jeśli długo nie wytrzymają to są warte swojej ceny (około 75zł). Tego typu buty (ze skóry) u nas kosztują conajmniej ok. 150zł, ale nie wiem jak mają się jakościowo do tych, bo do tej pory chodziłem jedynie w typowo sportowych :lol: Ten zakup to właściwie radosny eksperyment, ale jestem pewien, że trochę pochodzę w tych butach.

Obrazek

Jeszcze krótka recenzja koszuli, o której już pisałem. Też oczywiście nie jest to podróba.
http://www.aliexpress.com/item/Flannel- ... 14145.html

Kupiłem ją za niecałe 11$ na flash deals. Też bardzo fajnie wykonana, mięciutka, nie pachnie podejrzanie jak to czasem ciuchy "z bajzlu" :-P Dobrze się układa, nic nie traci przez prasowanie czy pranie. Przyczepić się można do gdzieniegdzie zrośniętych nitek (tam gdzie sąsiadują obok siebie nitki tego samego koloru w pojedynczych punktach kolory zlewają się), ale jest to już naprawdę doszukiwanie się minusów na siłę. Rozmiar XXL odpowiada czemuś pomiędzy M i L, długość trochę bliższa M-ce, szerokość L-ce, ale komuś kto nosi tego typu koszule nie powinno to przeszkadzać, bo takich koszul i tak nie nosi się 100% dopasowanych. Z tego zakupu jestem w 100% zadowolony i polecam. Za niecałe 50zł mamy świetnie wykonaną koszulę, już pisałem że nie różni się od innej kupionej też (na przecenie) za 25 funtów, jeśli ktoś znajdzie tak dobrze wykonaną koszulę za podobną cenę w Polskim "dyskoncie odzieżowym" typu H&M to pogratulować ;-)

Obrazek

Obrazek
HooCairs
AKTYWNY

Pochwały: 11
Telefon:: samsung

Postprzez emyyyl » 11 kwi 2015, o 23:06

Dzięki za opis HooCairs, utrzymujesz swoją opinię odnośnie butów po kilku dniach użytkowania?
emyyyl

Telefon:: ZOPO

Postprzez macios113 » 11 kwi 2015, o 23:28

Hej
mam pytanko czy rozmiar free size oznacza ze jest uniwersalny?
jest podana tabela na rozmiar ale jest pusta nie wypełniona podpisana słowami free size.
macios113

Pochwały: 1
Telefon:: Sony Ericsson
ROM: Nameless 4.4.4 Andr.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Odzież, obuwie i galanteria Z Chin