Przyszły do mnie dzisiaj takie oto buty, od razu mówię, że nie są to podróby.
http://www.aliexpress.com/item/2014-New ... =mEaIauBubKolor dokładnie tak jak na zdjęciu, wbrew temu co piszą niektórzy ludzie w komentarzach (ja kupiłem czarne, czerń jest naprawdę głęboka, choć na zdjęciach jest trochę wyblakła). Cholewka wykonana jest z zamszu, wnętrze z gładkiej skóry, podeszwa z gumy. Bardziej pachną skórą niż gumą i chińską fabryką.
Są dobrze wykonane, skóra jest raczej dobrej jakości, szycia są dokładne i równe, przyczepić się można do widocznego gdzieniegdzie kleju na łączeniu z podeszwą. Są naprawdę lekkie i bardzo cienkie, sporo lżejsze od butów sportowych typu Vans, Nike Janoski. Są usztywnione tylko na czubkach i piętach. Jeśli ktoś szuka półbutów na wiosnę/jesień to źle trafił. Są to raczej buty do noszenia na co dzień latem. Są bardzo wygodne, ale jak wspominałem bardzo cienkie. Z tego powodu można podejrzewać, że za zbyt długo nie wytrzymają, ale trudno to stwierdzić na ten moment. Wydają się być solidne, a przede wszystkim są bardzo wygodne i raczej przewiewne. Wydaje mi się, że nawet jeśli długo nie wytrzymają to są warte swojej ceny (około 75zł). Tego typu buty (ze skóry) u nas kosztują conajmniej ok. 150zł, ale nie wiem jak mają się jakościowo do tych, bo do tej pory chodziłem jedynie w typowo sportowych
Ten zakup to właściwie radosny eksperyment, ale jestem pewien, że trochę pochodzę w tych butach.
Jeszcze krótka recenzja koszuli, o której już pisałem. Też oczywiście nie jest to podróba.
http://www.aliexpress.com/item/Flannel- ... 14145.htmlKupiłem ją za niecałe 11$ na flash deals. Też bardzo fajnie wykonana, mięciutka, nie pachnie podejrzanie jak to czasem ciuchy "z bajzlu"
Dobrze się układa, nic nie traci przez prasowanie czy pranie. Przyczepić się można do gdzieniegdzie zrośniętych nitek (tam gdzie sąsiadują obok siebie nitki tego samego koloru w pojedynczych punktach kolory zlewają się), ale jest to już naprawdę doszukiwanie się minusów na siłę. Rozmiar XXL odpowiada czemuś pomiędzy M i L, długość trochę bliższa M-ce, szerokość L-ce, ale komuś kto nosi tego typu koszule nie powinno to przeszkadzać, bo takich koszul i tak nie nosi się 100% dopasowanych. Z tego zakupu jestem w 100% zadowolony i polecam. Za niecałe 50zł mamy świetnie wykonaną koszulę, już pisałem że nie różni się od innej kupionej też (na przecenie) za 25 funtów, jeśli ktoś znajdzie tak dobrze wykonaną koszulę za podobną cenę w Polskim "dyskoncie odzieżowym" typu H&M to pogratulować