Teraz jest 13 wrz 2025, o 00:21

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Antutu

Jak patrzeć na wyniki uzyskiwane przez telefony? Wyższy wynik nie znaczy lepszy czy lepsze bebechy nie znaczy lepszy?

Przykład pierwszy z brzegu:

JIAYU G2F:

Quad-core 1.3GHz
1 GB RAM
4 GB ROM
AnTuTu Benchmark: 17642

Star S5:

Quad-core 1.5GHz
2 GB RAM
32 ROM
AnTuTu Benchmark:17129
Czytaj więcej : Antutu | Wyświetlone : 1231 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Pytania, problemy

Nokia x2 czyli Microsoft z Androidem

Dzisiaj, po czterech miesiącach od premiery pierwowzoru Nokia, już po finalizacji przejęcia przez Microsoft, pokazuje kolejną generację swojej jedynej linii z Androidem na pokładzie – model Nokia X2.
Obrazek

Oto jak prezentuje się specyfikacja nowego smartfonu:

-Wymiary 121.7 x 68.3 x 11.1 mm
-4,3 calowy wyświetlacz o zagęszczeniu pikseli równym 217PPI
-Układ Snapdragon 200 z 1GB pamięci RAM
-4GB pamięci wewnętrznej z możliwością rozszerzenia za pomocą kart microSD
-bateria o pojemności 1800mAH
-Tylny aparat o ...
Czytaj więcej : Nokia x2 czyli Microsoft z Androidem | Wyświetlone : 1508 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości i warte uwagi telefony z Chin

Xiaomi Mipad od 1 lipca w chińskich sklepach

Xiaomi Mipad zakończył właśnie testy u betatesterów i ma trafić do sprzedaży od 1 Lipca.

Obrazek

Tak jak to miało miejsce z innymi produktami Xiaomi tak i tym razem firma stworzyła świetny produkt. MiPad zachwyca 7,9-calowym wyświetlaczem Retina, procesorem Nvidia Tegra K1, 2GB RAMu, obsługą 128GB na karcie SD, 6700mAh baterią i 8 mega pikseliową kamerą od Sony.

Miao Mipad wyceniono w Chinach na 1.499 juanów. czyli ok 750 zł

Według Weibo, Xiaomi MiPad trafi ...
Czytaj więcej : Xiaomi Mipad od 1 lipca w chińskich sklepach | Wyświetlone : 1511 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Nowości

Haier I857 5 calowy telefon wartości 200zł

Dużo producentów oferuje smartfony z 5 calowym ekranem, ale zazwyczaj nie są one tanie. Inaczej postąpił Haier który ma w ofercie Haier I857 , jest to 5-calowy smartfon który w Chinach kosztuje 399 juanów, czyli tylko 64 dolary.

Obrazek

Haier I857 to 5 calowy smartfon zasilany przez procesor quad-core, telefon ten jest zaktualizowana wersja modelu Haier I860. Oba telefony mają podobną konstrukcję. Nowy Haier I857 nie ma jednak kamery z przodu.
Haier I857 wykorzystuje 5-calowy ...
Czytaj więcej : Haier I857 5 calowy telefon wartości 200zł | Wyświetlone : 1707 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości

Ekran do Star

Wczoraj w nocy mój ulefon n9002 opisywany czasem jako star n9002 zaliczyl upadek.
Na szczescie poszla tylko szybka a nie caly ekran.
I tutaj moje pytanie: czy pasuje do niego szybka od Samsunga Galaxy Note 3?
Nie mowie tutaj o kupowaniu oryginalnej samsungowej bo to nieoplacalne ale o jakims zamienniku.
Porownywalem i rozmiary telefonu wedlug producentow sa dokladnie te same no i ponoc nawet klapki pasuja z oryginalu ale nigdy tego nie sprawdzalem.
Wszystkie czujniki ...
Czytaj więcej : Ekran do Star | Wyświetlone : 1324 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Xiaomi Mi4 specyfikacja

Firma Xiaomi po aktualizacji smartfonów z serii Redmi o moduły LTE planuje wydać na rynek swój nowy flagowy smartfon Xiaomi Mi4.

Obrazek

Z wstępnych informacji można dowiedzieć się, iż nowy model Xiaomi będzie wyposażony w procesor Qualcomm Snapdragon 800 o częstotliwości taktowania 2.46 GHz., choć pewne źródła twierdzą że będzie to chip Qualcomm Snapdragon 805!
Telefon posiadał będzie 5,5 calowy wyświetlacz w rozdzielczości Full HD (1920 x 1080 pikseli,) 3 GB pamięci RAM i 16 ...
Czytaj więcej : Xiaomi Mi4 specyfikacja | Wyświetlone : 2205 | Odpowiedzi : 8 | Dział : Nowości

LTE w Telefonach Xiaomi Redmi już w lipcu

Według źródeł zbliżonych do Xiaomi, firma uzyskała licencje sieciowe dla 3 urządzeń z rodziny Redmi , z których wszystkie oferują obsługę 4G LTE.

Obrazek

Xiaomi dodaję LTE do urządzeń klasy średniej,a nie oferuje ich w flagowych modelach.
LTE w Redmi sugeruje, że Xiaomi wykorzysta procesory MediaTek MT6582 i MT6592 z LTE, a nawet procesor MT6595 który jeszcze nie jest produkowany. Nowe telefony Redmi LTE będą do kupienia w Chinach już w lipcu, na razie nie ...
Czytaj więcej : LTE w Telefonach Xiaomi Redmi już w lipcu | Wyświetlone : 1613 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Nowości

Konwerter z Dual Sim

Nie wiem czy jest coś takiego, ale nie znalazłem w Internecie konwertera z telefonu Dual Sim do jednego Sim. Chodzi o to, że np. jak będę miał tylko jedną kartę SIM a chce używać internetu WCDMA a w telefonie mam tylko zasięg 2100 Mhz, może czasem nie łapać gdzieś zasięgu np. do rozmów, to muszę przekładać kartę do drugiego slotu. A tak np. w takim Lenovo S650 (GSM :900, 1800, 1900, UMTS : 2100) miałbym ...
Czytaj więcej : Konwerter z Dual Sim | Wyświetlone : 1393 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Wake unlock przyciskami głośności.?

Mam THL W100s, aktualny soft 4.2.2 + root.
Chciałem ustawić wybudzanie ekranu przyciskami głośności, i niestety próbowałem wielu sposobów i nadal nic.
Próbowałem edycji plików w folderze system/usr/keylayout/plik.kl
w każdym pliku zmieniałem 114 i 115 (vol -/+) na WAKE_DROPPED, próbowałem również samo WAKE i też nic.

Próbowałem również aplikacji ButtonRemapper i też w efekcie nic to nie dało.
Jedynie aplikacja Power Button to Volume Button dała zamierzony efekt, ale niestety ze skutkiem ubocznym - żre ...
Czytaj więcej : Wake unlock przyciskami głośności.? | Wyświetlone : 1363 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pytania, problemy

Tablet Onda V989 z Allwinner A80T w antutu 48000!

Nadchodzi nowa generacja chińskich tabletów z chipsetem Allwinner, który w popularnym benchmarku antutu osiąga 48000 punktów!

Obrazek

Nowa Onda V989 będzie wyposażona w najnowszy 8-rdzeniowy procesor Allwinner A80T. A80T jest procesorem z architekturą big.LITTLE tak jak Samsung Exynos co pozwala uruchamiac po 4 rdzenie Cortex A7 i 4 rdzenie Cortex A15 , oraz posiada bardzo silny układ graficzny GPU PowerVR 6230. Dla porównania procesor Rockchip RK3288 posiada cztery rdzenie ARM Cortex-A17 i układ graficzny Mali-T764. ...
Czytaj więcej : Tablet Onda V989 z Allwinner A80T w antutu 48000! | Wyświetlone : 2234 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Nowości

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165001 • Liczba wątków: 5377 • Liczba użytkowników: 39583