Teraz jest 23 sty 2026, o 15:41

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Meizu m1 z trzema systemami operacyjnymi

W sieci pojawia się coraz więcej informacji na temat Meizu m1 mini, dziś Weibo opublikowało informację że telefon ma działać z systemem Ubuntu OS.

Obrazek

Z danych zamieszczonych na zdjęciach dowiadujemy się że urządzenie ma 5-calowy wyświetlacz , 13 megapikselowy aparatu z tyłu i cenę detaliczną w chinach wynoszącą zaledwie 799 juanów. Co ciekawe, Meizu m1 mini dostanie do wyboru 3 systemy operacyjne.

Na ilustracjach widzimy, że jest Flyme (własny system Meizu oparty na Androidzie ...
Czytaj więcej : Meizu m1 z trzema systemami operacyjnymi | Wyświetlone : 2757 | Odpowiedzi : 8 | Dział : Nowości

GSM -> WiFi

Ostatnio bywam w miejscu gdzie sieci komórkowe mają bardzo słaby zasięg. Jest WiFi. Zastanawiam się czy jest jakaś usługa, jakiś operator oferuje przekierowanie z GSM na WiFi. Ktoś do mnie dzwoni, jestem poza zasięgiem ale w zasięgu WiFi i wtedy mój telefon dzwoni i mogę rozmawiać ale nie przez sieć komórkową tylko przez net.
Czytaj więcej : GSM -> WiFi | Wyświetlone : 2055 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Onda V919 Tablet z Androidem i Windowsem

Tablety producentów chińskich ciągle nie są jeszcze tak popularne jak chińskie smartfony oparte o system android.
Jednakże produkty Onda to marka rozpoznawalna i to właśnie tablet tej marki został ostatnio zaprezentowany
Onda V919 3G Air to tablet mogący działać na dwóch systemach operacyjnych, Androidzie i Windowsie 8.1.
Tablet ten, wielkości 9.7 cala wizualnie prezentuje się dość ciekawie za sprawą prostego zabiegu. Boczne ramki są węższe od górnej i dolnej.
Procesor zastosowany tutaj to Intel, czterordzeniowiec ...
Czytaj więcej : Onda V919 Tablet z Androidem i Windowsem | Wyświetlone : 2006 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości

Lenovo P70t 64bit octacore, 2GB RAM i 4000MAh

W zeszłym miesiącu Lenovo poinformowało że pracuje nad smartfonem z baterią o pojemności 4000 mAh o nazwie roboczej Lenovo P70t Wygląda na to, że telefon będzie miał dwa różne warianty - ten nowy szczególnie ukierunkowane na ludzi, którzy chcieliby mieć wydajniejsze urządzenie.

Nowy informacje wskazują , że Lenovo P70t wyposażony będzie w 64-bitowy ośmio-rdzeniowy tajwański procesor MT6752 . Poza wydajnym procesorem, firma również zwiększy wielkość pamięci RAM do 2GB zamiast 1GB, które widzieliśmy wcześniej.
Obrazek ...
Czytaj więcej : Lenovo P70t 64bit octacore, 2GB RAM i 4000MAh | Wyświetlone : 4078 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Nowości

Zdjęcia: Rozdzielczość interpolowana

Tak sobie czytam dyskusje dot. chińskich telefonów różnych producentów i z tego co widzę chyba we wszystkich przypadkach 13mpx to tak na serio 8mpx a w przypadku 8mpx jest to najczęściej 5mpx.
Hitem ostatniego miesiąca był przypadek Elephone p3000s w którym przy okazji wyszedł wałek z optyką.

Czy są chińscy producenci, którzy nie zakłamują danych na temat prawdziwej rozdzielczości aparatu?
Czy ci najbardziej znani jak Xiaomi, Lenovo itp. też marketingowo dorzucają megapiksele w swoich telefonach?
Czytaj więcej : Zdjęcia: Rozdzielczość interpolowana | Wyświetlone : 2267 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Root G4S KitKat 4.4

Witam, chciałbym dowiedzieć się jak mogę zrootować mojego g4s, zflashowalem go juz do kitkata ale nie moge znalezc w internecie jak rootowac. Jestem troche laikiem wiec moze moglibyscie mi pomóc. Z góry dzięki i pozdrawiam.
Czytaj więcej : Root G4S KitKat 4.4 | Wyświetlone : 1914 | Odpowiedzi : 2 | Dział : ROMy i Modyfikacje

Mediatek zapowiada procesor w technologi 20nm

64-bitowe procesory Mediateka są tym roku powszechnie stosowane przez chińskich producentów smartfonów, ale Tajwański mediatek nie planuje na tym poprzestać.
Obrazek

Dotychczas Mediatek wydał 64-bitowe procesory MT6595, MT6732 MT6752 i można je już spotkać w wielu telefonach.

Na uruchomienie czeka chipset MT6795, który będzie miał niesamowitą wydajność MT6595 (znany z Meizu MX4) i pracował w 64 bitowej architekturze . Dziś usłyszeliśmy o nowym telefonie Letv który może pracować z procesorem MT6795, charakteryzującym się 4 rdzeniami ...
Czytaj więcej : Mediatek zapowiada procesor w technologi 20nm | Wyświetlone : 1930 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Nowości

Chińska podróbka BMW

W dziale humor chociaż w sumie to jest mało śmieszne.

http://4x4.auto-swiat.pl/chinska-podrob ... iata/zsltx
Czytaj więcej : Chińska podróbka BMW | Wyświetlone : 3457 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Humor

Meizu m1 mini od 28 stycznia

Czytaliśmy wiele plotek i przecieków na temat nowego telefonu Meizu. Na 28 stycznia Meizu zapowiada wydanie nowego produktu więc wszystkie plotki zostaną rozwiane.
Obrazek

Jest bardzo prawdopodobne, że nowym produktem będzie 5-calowy Meizu m1 mini, telefonu, który będzie bezpośrednim rywalem niedawno wydanego Xiaomi Redmi 2. Specyfikacja dla telefonu nie została ujawniona, ale niemal na pewno smartfon będzie wyposażony w 64 bitowy procesor tajwańskiego producenta Mediatek. Szacuje się że telefon będzie kosztował w Chinach około 699 ...
Czytaj więcej : Meizu m1 mini od 28 stycznia | Wyświetlone : 2390 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Nowości

ExPhone - blog o elektronice

Witajcie :)

Wreszcie znalazłem chwilkę żeby ogarnąć sprawy załegłej sprzed prawie pół roku recenzji oraz bloga ;)
Recenzja Oneplus One już niedługo :) Lepiej późno niż wcale.

http://exphone.pl

Coś byście zmienili ;)?
Czytaj więcej : ExPhone - blog o elektronice | Wyświetlone : 1854 | Odpowiedzi : 8 | Dział : HydePark

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 157737 • Liczba wątków: 5382 • Liczba użytkowników: 39595