• Reklama

Jiayu G2F a GPS

Jiayu G2F a GPS

Postprzez cieplasek » piątek, 1 sierpnia 2014, 09:04

Witam. Czy też macie problemy z łapaniem GPS. Próbowałem wszystkiego co w sieci ale nie pomaga za dobrze. Widzę że wszędzie jest inny MTK niż w naszych. Może ktoś znalazł sprawdzony sposób, lub może inny soft. Używam MIUI
cieplasek
 
Posty: 129
Dołączył(a): sobota, 7 czerwca 2014, 00:44
Lokalizacja: Wągrowiec

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Jiayu G2F a GPS

Postprzez shadow522 » piątek, 1 sierpnia 2014, 10:29

Hej mialem to samo na Miui dlatego wrucilem do stockowego i lapie w kilka sekund. Jechalem teraz w gory i caly czas dobrze prowadzil. Teraz troche po gorach jezdze i jestem super zadowolony.
shadow522
 
Posty: 134
Dołączył(a): piątek, 28 marca 2014, 17:06

Re: Jiayu G2F a GPS

Postprzez cieplasek » piątek, 1 sierpnia 2014, 11:04

Dzięki za informację. Szkoda że nie działa na Miui. Niestety stockowy soft mnie przeraża swoją polskością:)
cieplasek
 
Posty: 129
Dołączył(a): sobota, 7 czerwca 2014, 00:44
Lokalizacja: Wągrowiec

Re: Jiayu G2F a GPS

Postprzez hellhammer » piątek, 1 sierpnia 2014, 11:15

cieplasek napisał(a):Dzięki za informację. Szkoda że nie działa na Miui. Niestety stockowy soft mnie przeraża swoją polskością:)

Juz bez przeady, brakuje tylko w niektorych miejscach do ktorych zadko sie zaglada, wiec co w tym jakiegos strasznego? codzinnie grzebiesz w ustawieniach komorki :D?
hellhammer
VIP
 
Posty: 1437
Dołączył(a): piątek, 4 lipca 2014, 13:25
Pochwały: 25

Re: Jiayu G2F a GPS

Postprzez cieplasek » piątek, 1 sierpnia 2014, 11:25

Ale mam g2f wcdma.
cieplasek
 
Posty: 129
Dołączył(a): sobota, 7 czerwca 2014, 00:44
Lokalizacja: Wągrowiec

Re: Jiayu G2F a GPS

Postprzez shadow522 » piątek, 1 sierpnia 2014, 11:47

Raczej wiekszosc w polsce ma wdcma, a ten stockowy mnie tez nie przeraza tylko moglo by byc zamiast "uzyj tego nagrania" poprostu ok, ale to szczegol.
shadow522
 
Posty: 134
Dołączył(a): piątek, 28 marca 2014, 17:06

Re: Jiayu G2F a GPS

Postprzez cieplasek » piątek, 1 sierpnia 2014, 11:51

To się zbłaźniłem :)
cieplasek
 
Posty: 129
Dołączył(a): sobota, 7 czerwca 2014, 00:44
Lokalizacja: Wągrowiec

Re: Jiayu G2F a GPS

Postprzez INTseed » piątek, 1 sierpnia 2014, 12:01

Wgraj plik od gps.conf może pomoże.
Miałem na g4s fajną konfigurację ustawień a później zrobiłem wipe :(

Wysłane z mojego Nibiru H1
INTseed
VIP
 
Posty: 1071
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 13:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 18

Re: Jiayu G2F a GPS

Postprzez cieplasek » piątek, 1 sierpnia 2014, 12:25

Już próbowałem i nic. Jednak będę zmuszony przejść na oryginalnego softa :(
cieplasek
 
Posty: 129
Dołączył(a): sobota, 7 czerwca 2014, 00:44
Lokalizacja: Wągrowiec

Re: Jiayu G2F a GPS

Postprzez TMK » sobota, 30 sierpnia 2014, 23:09

Witam

Zamówiłem dla żony g2f i w sumie już po zakupie przypomniałem sobie o nawigacji. Żonka co drugi dzień biega z gpsem w telefonie (obecnie lg l7) i ten parametr jest bardzo ważny. Słuchawkę zamówiłem od goldway'a, wcdma
http://www.aliexpress.com/snapshot/6215548087.html

Będzie problem z nim i anulować zakup? Parę wpisów czytałem i są... chwilami sprzeczne :)
W razie czego podmienię na redmi 1s, tylko nie wiem czy jest potrzeba dopłacania 150zł.
TMK
 
Posty: 81
Dołączył(a): niedziela, 27 lipca 2014, 15:19
Pochwały: 2

Re: Jiayu G2F a GPS

Postprzez ebola1972 » niedziela, 31 sierpnia 2014, 00:19

Moim zdaniem gps w jajku powinien wystarczyc. Nie sprawdzi sie, telefon sprzedasz bez problemu.
ebola1972
VIP
 
Posty: 1731
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Re: Jiayu G2F a GPS

Postprzez TMK » niedziela, 31 sierpnia 2014, 00:29

Żonka chciała coś niedużego i g2f pod względem parametrów pasuje jej. W porównaniu z L7 i tak będzie chodził jak burza ;)
Jiayu fajne są, dla siebie po przyjściu planuje g4s, tylko znów ten gps... Codziennie korzystam z yanosika i również regularnie biegam. Mogliby w końcu rozwiązać problemy z mediatekiem...

W sumie masz rację. W razie czego pójdzie dalej...
TMK
 
Posty: 81
Dołączył(a): niedziela, 27 lipca 2014, 15:19
Pochwały: 2

Następna strona

Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama