Teraz jest 5 maja 2025, o 18:37

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Digitizer(dotyk) Uhans a101s

Witam.
Może ktoś się orientuje gdzie mogł bym dostać dotyk do UHANS a101s.Szukałem na allegro ale nie znalazłem.
Czytaj więcej : Digitizer(dotyk) Uhans a101s | Wyświetlone : 3701 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Poradniki

Meizu M2 Note ,problem po wymianie baterii

Witam.
Mam następujący problem... Wymieniłem baterie w Meizu M2 Note na nową.Niestety po tym zabiegu telefon dostał dziwnej przypadłości...Ładuje rom,ale po 3-5 sekundach od pojawienia sie pulpitu ,wyskakuje informacja,że bateria jest przegrzana i telefon się wyłącza. No dobra ,myślę bateria do kitu...wkładam starą,a tu ten sam problem... Zmieniałem juz romy na wszystkie jakie sa dostepne. Na wszystkich to samo. Moż ktoś z kolegów miał podobny problem? Byłbym wdzięczny za każdą sugestię...
Czytaj więcej : Meizu M2 Note ,problem po wymianie baterii | Wyświetlone : 4010 | Odpowiedzi : 2 | Dział : MEIZU

Xiaomi Mi 5X oficjalnie już pod koniec tego miesiąca

W serwisie Weibo pojawił się oficjalny post od Xiaomi dotyczący nowego model Mi 5X. Wszystko wskazuje, że ma się pojawić jeszcze w tym miesiącu, a dokładniej 26 lipca.

Obrazek
Pomimo tego, że tak naprawdę jeszcze niewiele wiadomo o specyfikacji modelu Mi 5X, pewne jest, iż pracował będzie na MIUI 9. Jeden z oficjalnych komunikatów Xiaomi mówił o ekranie 5.5-cala, który prawdopodobnie wykonany zostanie w rozdzielczości Full HD.

Sercem telefonu miałby być Snapdragon 625 wsparty 4 ...
Czytaj więcej : Xiaomi Mi 5X oficjalnie już pod koniec tego miesiąca | Wyświetlone : 3626 | Odpowiedzi : 20 | Dział : Nowości

Flagowy telefon Ulefone T1 zapowiedziany

Ulefone od kilku dni pozwalał, aby pojedyncze informacje dotyczące modelu T1 pojawiały się w sieci, aby podtrzymać zainteresowanie marką. Jednak w końcu pojawiła się pełna specyfikacja tego modelu razem z datą premiery.

Obrazek
T1 zdecydowanie dziedziczy design od modelu Ulefone Gemini Pro, co nie szpeci tego telefonu, jednak nie uważam, aby ten konkretny design był ciekawy. Przechodząc jednak do specyfikacji, sercem telefonu będzie 8-rdzeniowy procesor Helio P2, wsparty 6GB pamięci RAM oraz 64GB pamięci wbudowanej ...
Czytaj więcej : Flagowy telefon Ulefone T1 zapowiedziany | Wyświetlone : 1559 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Nowości

Gretel zapowiada model S55

Od początku marca tego roku Gretel w szybkim tempie zapowiedziała i wprowadziła do sprzedaży cztery modele telefonów, A9, A7, A6 oraz GT6000. Wygląda na to, że firma postanowiła uruchomić nową serię modeli S.

Obrazek
Gretel S55 będzie dostępny w 4 kolorach, niebieski, czerwonym, czarnym, złotym. Z przodu znajdźmy 5.5- calowy ekran 2.5D. Z tyłu, jeśli wierzyć renderom, znajdźmy skaner linii papilarnych, a pracował będzie na Android Nougat 7. Telefon oczywiście posiadał będzie podwójny aparat z ...
Czytaj więcej : Gretel zapowiada model S55 | Wyświetlone : 1667 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Nowości

Roidmi 2S problem

Witam, kupiłem niedawno Roidmi 2S. Na początku wszystko działało poprawnie, niestety gdy po jakimś czasie chciałem włączyć muzykę, telefon nie widział urządzenia Bluetooth. Jak wcisnę do gniazda zapalniczki, zaczyna migać, usłyszę dźwiek, ale nie widzi mi go żaden telefon i nie mogę się z nim połączyć. W internecie nikt nie miał takiego problemu, ktoś się z tym spotkal? Możliwe że spalił się moduł Bluetooth w nim?
Czytaj więcej : Roidmi 2S problem | Wyświetlone : 4579 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Akcesoria Rowerowe, motocyklowe i samochodowe

OUKITEL K3 z wielką baterią i 4 aparatami

OUKITEL zapowiedział nowy model K3, czyżby kreował się konkurent dla modelu GT6000 dostępnego od niedawna pod szyldem Gretel.

Obrazek
OUKITEL K3 ma posiadać 5.5-calowy wyświetlacz FHD, na froncie, jak i na tylnej klapce umieszczone zostaną 2 aparaty. Co warte zaznaczenia z przodu, jak i z tyłu zamontowany zostanie aparat 13MP (interpolowany do 16MP), pomocniczy aparat natomiast z tyłu i z przodu będzie posiadał matrycę 2MP.

Nie podano niestety jeszcze jakiej baterii możemy się spodziewać, jednak ...
Czytaj więcej : OUKITEL K3 z wielką baterią i 4 aparatami | Wyświetlone : 1471 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Przedizurawiona bateria :) :) :)

Dobra dobra , tylko się nie śmiać , każdemu się zdarzy :) Oglądałem akurat film i mi się śrubokręt obsunął na baterię i zrobiła się dziurka. Lekko zaśmierdziało , bo się zaczęł ulatniać Kadm , Lit ? ale po chwili się skończylo :)

Teraz pytanie , bo niestety na wszystkim się nie znam , więc może ktoś inny będzie wiedział , bezpieczne będzie użycie tej baterii dalej ? Zastanawiam się co się stanie jak zacznę ...
Czytaj więcej : Przedizurawiona bateria :) :) :) | Wyświetlone : 2107 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

ROM w x520 na Snapdragonie 652

Witam,
kupiłem sobie niedawno LeTV Leeco Le2 x520 z procesorem Snapdragon 652, 8 rdzeniowym. Mam zainstalowany na nim standardowy soft i oryginalny EUI odpowiednio Android 6.0.1 i EUI 5.8.016S (Stable). Jest to jak czytałem i widzę z użytkowania dosyć słaby soft, bez całego spolszczenia i ze słabą wydajnością w benchmarkach. Zresztą w wielu recenzjach okazywało się to problemem. I teraz moja sprawa, wiadomo że chciałbym zaktualizować do jak najlepszej wersji softu. Przeszukałem troszkę forum, ale ...
Czytaj więcej : ROM w x520 na Snapdragonie 652 | Wyświetlone : 8211 | Odpowiedzi : 59 | Dział : ROM'y i modyfikacje

UHANS a101 padł POMOCY!

Witam.
Posiadam smartfona Uhans a101 który nie chce się włączyć.Po podłączeniu do kompa niby go wykrywa lecz telefon tak jak by sie włanczał i wyłanczal bo system raz go widzi zaraz juz nie i tak w koło.Próby formatowania SP Flash Tool-em bez skutku gdyż tak jak pisałem wczesniej non stop tak jak by sie resetował telefon i wyskakuje komunikat:

ERROR: S_FT_GET_MEMORY_FAIL (0xFDA)
Cannot find memory.
:

Jest jeszcze jakaś szansa go uratować czy padła płyta ...
Czytaj więcej : UHANS a101 padł POMOCY! | Wyświetlone : 2051 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165500 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39571