Teraz jest 14 maja 2025, o 11:27

Nowości Nowości dla Nowości

Mapa strony Nowości » Dział : Nowości

Nowe telefony z Chin, nowinki z chińskich fabryk, przecieki, plotki, zapowiedzi.

Blackview P2 z wielką baterią oraz małymi ramkami

W sieci pojawiły się dziś rano ciekawe informacje dotyczące nowego telefony firmy Blackview. Telefony, które już są na rynku z logo tej firmy to głównie półka średnia oraz budżetowa. Zapowiadana specyfikacja modelu Blackview P2 zdecydowanie umieszcza ten model na półce średniej.

Obrazek
Telefon otrzyma 5.5-calowy wyświetlacz o rozdzielczości FHD, z rendera można wnioskować, że może otrzymać zakrzywione szkło na bokach. Według informacji dostępnych w sieci, ramki w telefonie mają być niewielkie, ekran ma zajmować 75% ...
Czytaj więcej : Blackview P2 z wielką baterią oraz małymi ramkami | Wyświetlone : 1746 | Odpowiedzi : 0

Xiaomi Mi6 i Snapdragon 835

Xiaomi Mi6 z najnowszym Snapdragonem 835 zadebiutuje w chinach już w Marcu 2017r. Xiaomi ma ambicje być pierwszą w chinach firmą która wypuści telefon z najnowszym procesorem Snapdragona, czy im się powiedzie?
http://gadzet.telchina.pl/xiaomi-mi6-na ... gonem-835/
Xiaomi Mi5C zostanie wydany 30 listopada, a już mamy zapowiedz Xiaomi Mi 6 z najnowszym Snapdragonem 835

Obrazek
W Chinach pojawiły się pogłoski sugerujące, że Mi 6 będzie pierwszym telefonem w chinach który będzie ...
Czytaj więcej : Xiaomi Mi6 i Snapdragon 835 | Wyświetlone : 1953 | Odpowiedzi : 10

Elephone pracuje nad nowym modele H1

Dziś na facebook-u firmy Elephone pojawił się mały teaser, ze zdjęciem nowego modelu, nad którym pracuje Elephone. Telefon według zapewnień firmy ma posiadać bardzo ładny i schludny desing.

Obrazek

Niewiele jeszcze podano informacji dotyczących specyfikacji H1. Wiadomo, że otrzyma 5-calowy ekran HD ze szkłem 2.5D, obudowa telefonu ma być wykonana w całości ze stopu metalu. Elephone H1 pracował będzie na Android 6.0 system (Marshmallow), dostępny render ujawnia również skaner linii papilarnych. Pomimo tego, że nie ...
Czytaj więcej : Elephone pracuje nad nowym modele H1 | Wyświetlone : 1481 | Odpowiedzi : 3

Kłopoty LeEco, dobra rentowność Huawei Vivo i OPPO

Kłopoty LeECo i rentowność producentów telefonów. To ostatnie gorące tematy z chińskich mediów. LeEco odnotowało ogromny wzrost sprzedaży, zaś największe zyski z produkcji telefonów czerpie Apple , Huawei, Vivo i OPPO
http://gadzet.telchina.pl/rentownosc-pr ... oty-leeco/
Chińskie media obiegła informacja o złej kondycji finansowej LeEco. Sugeruje się że firma ma zadłużenie u dostawców chipów Mediatek i Qualcomm. Z kolei Huawei może poszczycić się największą rentownością wśród producentów telefonów z androidem.

Obrazek ...
Czytaj więcej : Kłopoty LeEco, dobra rentowność Huawei Vivo i OPPO | Wyświetlone : 1550 | Odpowiedzi : 1

Lenovo ZUK Z2 Plus czyli to samo co ZUK Z2?

Od jakiegoś czasu Lenovo ma w ofercie ZUK Z2 oraz od około 2 miesięcy również Z2 Plus. Telefon wydają się mieć taką samą specyfikację, więc dlaczego widnieją pod dwiema różnymi nazwami?

Obrazek

Zacznę może od samej specyfikacji telefonu, model Zuk Z2 Plus otrzyma 5-calow ekran 1080 (FHD), sercem telefonu jest 4-rdzeniowy procesor Snapdragon 820 o taktowaniu 2.15 GHz — notabene identyczny posiada ZUK Z2 — z układem graficznym Adreno 530.

Procesor wsparty jest 4GB pamięci ...
Czytaj więcej : Lenovo ZUK Z2 Plus czyli to samo co ZUK Z2? | Wyświetlone : 1781 | Odpowiedzi : 3

Bezramkowy Elephone S7 przeżył upadek z 2 metrów

Bezramkowy Elephone S7 przeszedł test upadku. Pomimo małych ramek bocznych telefon przeżył upadek z 2 metrów. Telefon posiada wydajny procesor Helio X20, 4GB RAM i atrakcyjną cenę
http://gadzet.telchina.pl/bezramkowy-el ... -4gb-cena/
Elephone S7 jest drugim po Elephone S3 bezramkowym telefonem firmy. Nowy telefon z procesorem Helio X20 jest znacznie bardziej wydajny od poprzednika.
Obrazek

Poza bardzo wydajnym chipem, telefon szczyci się technologią szybkiego ładowania, oby tylko bateria była bardziej żywotna ...
Czytaj więcej : Bezramkowy Elephone S7 przeżył upadek z 2 metrów | Wyświetlone : 2695 | Odpowiedzi : 15

Xiaomi Mi Note 2, pierwsze wrażenia, antutu, zdjęcia

Xiaomi Mi Note 2, pierwsze wrażenia po kilku dniach używania pozytywnie zaskakują. Telefon wyróżnia się zakrzywionym wyświetlaczem OLED i bardzo dobrym aparatem fotograficznym. Telefon jest też wydajny, posiada procesor snapdragon 821 ktory wspomagany jest przez 4GB pamięci RAM.
http://gadzet.telchina.pl/xiaomi-mi-not ... niaopinia/
Xiaomi koniec tego roku zaliczy do udanych, po bardzo słabym pierwszy półroczu firma ponownie skupiła swoją uwagę na produkcji telefonów które technologicznie nie ustępują ich największym rywalom jak ...
Czytaj więcej : Xiaomi Mi Note 2, pierwsze wrażenia, antutu, zdjęcia | Wyświetlone : 2913 | Odpowiedzi : 16

Specyfikacja OUKITEL U20 Plus ujawniona

W zeszłym tygodniu pisałem o nowym telefonie, który szykuje OUKITEL, czyli U20 Plus. Niewiele było o nim wiadomo oprócz tego, że potwierdzono iż posiadał będzie podwójny aparat na tylnej klapce. Firma wczoraj ujawniła specyfikację i zapowiada się, że będzie warto zainteresować się tym modelem.

Obrazek
Najważniejszą cechą tego urządzenia jest aparat, firma chwali się że odczucie przy wykonywanych zdjęciach ma być zbliżone do tych z lustrzanek cyfrowych, w co oczywiście wątpię. Jednak trzeba przyznać, że ...
Czytaj więcej : Specyfikacja OUKITEL U20 Plus ujawniona | Wyświetlone : 3344 | Odpowiedzi : 12

Ulefone ARMOR - pancerny telefon z wyświetlaczem 4.7-cala

Ulefone ARMOR którego premiera minęła nie tak dawno, jest kolejnym przykładem zerowego nakładu na reklamę nowego produktu.

Obrazek
Firma wyraźnie poskąpiła na reklamę, co przekłada się bardzo wyraźnie na zainteresowanie telefonem, a co za tym idzie sprzedaż. Pewnie pomyślicie, ok w takim wypadku zapewne telefon będzie tańszy, bo reklama nie zjadła ani grosza, nic bardziej mylnego. Telefon kosztuje obecnie (w promocji) 159$, ale regularna cena to około 200$ i jest to co najmniej o 40-50$ ...
Czytaj więcej : Ulefone ARMOR - pancerny telefon z wyświetlaczem 4.7-cala | Wyświetlone : 1925 | Odpowiedzi : 1

Black Friday Czarny piątek w chińskich sklepach

Czarny piątek (ang. Black Friday) jest to pierwszy piątek po Dniu Dziękczynienia w Stanach Zjednoczonych, najczęściej określany początkiem sezonu zakupów przed Bożym Narodzeniem. W USA jest to często najbardziej dochodowy dzień dla handlowców. Wydarzenie to zdobywa popularność także w Polsce, nie inaczej jest w chińskich sklepach internetowych.

Obrazek

Wśród chińskich sklepów ciekawą ofertę przygotował sklep Gearbest.com W którym na ten dzień przygotowano wiele okazji i kuponów zniżkowych. Zainteresowani mogą się zapoznać z ofertą TU. Sprawdźcie ...
Czytaj więcej : Black Friday Czarny piątek w chińskich sklepach | Wyświetlone : 14165 | Odpowiedzi : 12

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165507 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39572