Teraz jest 25 kwi 2025, o 10:45

Nowości Nowości dla Nowości

Mapa strony Nowości » Dział : Nowości

Nowe telefony z Chin, nowinki z chińskich fabryk, przecieki, plotki, zapowiedzi.

Huwei C199 w TENAA

Kolejny telefon Huawei, został zauważony w TENAA.

Obrazek

Smartphon będzie posiadał 5,5-calowy wyświetlacz o rozdzielczości HD czyli 720p. Sercem jego będzie 8-rdzeniowy Kirin 920, który obsługuje big.LITTLE, cztery rdzenie Cortex A15 i cztery Cortex A7.

C199 będzie miał 2GB pamięci RAM oraz 16 GB pamięci ROM.
Nie ma potwierdzenia czy znajdzie się w nim slot na karty SD lecz na zdjęciu poniżej można zauważyć, że będzie posiadał takowy slot.

Obrazek

Kosztować ma mniej więcej 320 ...
Czytaj więcej : Huwei C199 w TENAA | Wyświetlone : 1122 | Odpowiedzi : 0

Superwydajny Coolpad Daguan z NVIDIA Tegra K1

Co roku Coolpad wydaje nową odsłonę swojego flagowca Daguan. Ubiegłoroczny telefon Daguan dobrze się sprzedawał, Coolpad planuje powtórzyć sukces w tegorocznej odsłonie, prawdopodobnie jako Daguan 5. Najnowszy telefon Daguan będzie korzystał z procesora NVIDIA Tegra K1 i będzie wykonany z kevlaru.

Obrazek

Seria Coolpad Daguan skierowana jest na rynek telefonów high-end. NVIDIA Tegra K1 wykorzystuje strukturę 4 +1 Cortex-A15 i będzie zintegrowana z grafika GPU Keplar . Jest to 32-bitowy układ 4-PLUS-1 z rdzeniami Cortex-A15 ...
Czytaj więcej : Superwydajny Coolpad Daguan z NVIDIA Tegra K1 | Wyświetlone : 5373 | Odpowiedzi : 3

WICO C1 Ładny 5,5 mm z wyświetlaczem 5,5-calowym

W obecnych czasach nie jest łatwo wypromować nową markę, idzie skończyć jak FAEA, lub wypłynąć jak Xiaomi, więc ważne jest aby zadebiutować udanym projektem z dobrym marketingiem.

Obrazek

Chińscy producenci telefonów mają obsesję na punkcie budowania ultra cienkich smartfonów z systemem Android. Wico idąc tym tropem zapowiedział swój pierwszy telefon o grubości zaledwie 5.5mm
Pierwszy telefon WICO, WICO C1 ma bardzo obiecujący początek. Konstrukcja telefonu przypomina LG G3 i ma bardzo wąskie ramki! 5,5-calowy telefon ...
Czytaj więcej : WICO C1 Ładny 5,5 mm z wyświetlaczem 5,5-calowym | Wyświetlone : 1311 | Odpowiedzi : 5

Wyniki sprzedaży Xiaomi, 271% wzrostu w tym roku

Podczas inauguracji Xiaomi MI4 ujawniono całkowitą ilość sprzedaży telefonów Xiaomi.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Lei Jun powiedział, że w ciągu ostatnich 3 lat, od 16 sierpnia 2011, Xiaomi wydał 5 telefonów, a łączna sprzedaż osiągnęła 57.36 milionów sztuk. . W pierwszym półroczu 2014 roku, Xiaomi już sprzedało 26.11 million telefonów komórkowych.
Poza tym, Xiaomi poinformowało również o sprzedaży poszczególnych modeli telefonów komórkowych,sprzedano w milionach:
Xiaomi Mi1 7.9
Xiaomi Mi2 17.4
Xiaomi MI3 10.5
Xiaomi Redmi 18 ...
Czytaj więcej : Wyniki sprzedaży Xiaomi, 271% wzrostu w tym roku | Wyświetlone : 1366 | Odpowiedzi : 1

Tajemniczy Coolpad z wynikiem antutu 44785

Dzisiaj wypłynęło zdjęcie z wynikami testu Antutu dla nowego telefonu Coolpad, to prawdopodobnie telefon z najnowszym procesorem MediaTek MTK6595

Obrazek

Numer modelu urządzenia Coolpad jest niewyraźny, ale widać, że zaczyna się od "8", oznacza to że ​​nie jest to flagowy telefon, lecz z serii produktów przeznaczonych dla China Mobile. Jak widać na fotografii, to urządzenie zdobyło 44785 punktów w benchmarku Antutu, to wynik wyższy niż w high-endowych telefonach produkowanych obecnie, w tym niedawno zaprezentowanemu Xiaomi ...
Czytaj więcej : Tajemniczy Coolpad z wynikiem antutu 44785 | Wyświetlone : 5162 | Odpowiedzi : 9

Xiaomi MI Band - opaska fitness za jedynie 13$

Po udanej prezentacji nowego flagowca Xiaomi - Mi4, przyszedł czas na nowe urządzenie od rozwijającej się firmy. Gadżetem o którym jest mowa w tytule jest opaska fitness - Xiaomi MI Band. Kosztuje jedynie 13$ i oferuje przy tym podobną funkcjonalność, którą znajdziemy w Sony SmartBand, za którego musielibyśmy zapłacić blisko 10 razy więcej.

Obrazek

Xiaomi MI Band jest opaską fitness skierowaną dla osób aktywnych fizycznie z wieloma czujnikami, które przydadzą nam się podczas treningu. Gadżet ...
Czytaj więcej : Xiaomi MI Band - opaska fitness za jedynie 13$ | Wyświetlone : 1771 | Odpowiedzi : 8

KingSing 8 calowy tablet z Windows 8 za 99 dolarów

Marka KingSing nie jest w Polsce znana, w Chinach wypuścili na rynek kilka low-endowych smartfonów, a obecnie usłyszano o nich za sprawą tabletu z systemem Windows za 99 dolarów!

Obrazek

Microsoft obecnie nie pobiera opłat licencyjnych od urządzeń o określonej wielkości , co zaowocuje mnóstwem chińskich tanich urządzeń z tym systemem.
KingSing W8 to tablet z systemem Microsoft Windows 8 który wyświetla się na 8-calowym wyświetlaczu w rozdzielczości 1200 x 800, napędzany jest przez czterordzeniowy ...
Czytaj więcej : KingSing 8 calowy tablet z Windows 8 za 99 dolarów | Wyświetlone : 2169 | Odpowiedzi : 3

ASUS ZenFone 4G LTE z procesorem MediaTek

W Chinach niemal każdy producent telefonów chce mieć jak najszybciej w swojej ofercie tanie smartfony z obsługą 4G LTE , ASUS przygotowuje się również do wydania telefonu 4G i kilku innych produktów.

Obrazek

Jednym z nich jest telefon ZenFone 4G który w przeciwieństwie do innych ZenFonów, nie skorzysta z chipsetu Intela, ale będzie wyposażony w procesor tajwańskiego producenta MediaTek.
Zarówno ZenFone 4G jak i niedawno wydany ASUS T001 są wyposażone w czterordzeniowy procesor 1,3 GHz ...
Czytaj więcej : ASUS ZenFone 4G LTE z procesorem MediaTek | Wyświetlone : 5302 | Odpowiedzi : 1

Xiaomi MI4 oficjalnie zaprezentowany!

Xiaomi zapowiedział nowego flagowca czyli MI4!
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Specyfikacja prezentuje się bardzo obiecująco.Sercem telefonu będzie układ Snapdragon 801 z częstotliwością 2,5 Ghz,wspomagać go będzie 3GB ram (DDR3). Otrzymany do wyboru dwie wersje Mi4 z pamięcią wbudowaną 16 lub 64 GB.W telefonie chiński producent zastosował tylni aparat o rozdzielczości 13 MP i przednią 8 megapikselową kamerkę(obie dostarczane przez Sony'ego). Zastosowany ekran został wykonany przez JDI w technologi OGS,ma przekątną 5 cali i wyświetla obraz w ...
Czytaj więcej : Xiaomi MI4 oficjalnie zaprezentowany! | Wyświetlone : 4885 | Odpowiedzi : 26

Mi3S przyłapany w benchmarku!

Premiera nowego flagowca Xiaomi MI4 zbliża się wielkimi krokami.Jednak chiński producent przygotował jeszcze kilka niespodzianek na lato.
Obrazek
Jedną z nich jest odświeżony flagowiec z ubiegłego roku czyli Mi3S. W stosunku do ubiegłorocznego modelu doczekał się kilku usprawnień min. obsługę LTE oraz możliwości kręcenia filmów w ultra HD (4k).Telefon będzie napędzany Snapdragonem 800 o taktowaniu 2,5 Ghz wspomaganego przez 3 GB pamięci operacyjnej.Producent zastosował ekran o przekątnej 4.9 cala(mało wiarygodne raczej producent pokusi się o ...
Czytaj więcej : Mi3S przyłapany w benchmarku! | Wyświetlone : 1135 | Odpowiedzi : 4

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165490 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39569