[MOD]MTK6589 GPS szybki fix

Nie piszemy tutaj o problemach typowych dla poszczególnych modeli telefonów

Postprzez mregal » 12 lip 2013, o 23:10

Czesc, mam też zopo810

właczone mam AGPS i EPO (i download EPO) także, mam sciągnięty ten program GPS i przy bieganiu aplikacja wylicza mi przy kilometrze ze niby pokonałem dystans 15km... cos nie tak.

czy mam wkleić tutaj obrazki z opcjami jakie mam do wyboru ?

[ Dodano: 2013-07-15, 07:47 ]
Cześć ! Cały czas mam problem z tym GPS bo trasę jednego kilometra pokazuje że przebyłem 15km.... a na mapie pokazuje prawie idealnie (+/- 2 metry)

wstawiam zdjęcia i proszę o pomoc czy też macie tak ustawione ?


Obrazek


Obrazek

Obrazek


Obrazek

[ Dodano: 2013-07-15, 14:14 ]
a to jest zrzut gdy naciskam zeby pobrało dane (EPO)


Obrazek


prośba o pomoc bo nie wiem czy coś źle robie ?
mregal
 
Posty: 34
Dołączył(a): 21 kwi 2013, o 10:16
Lokalizacja: Warszawa

Reklama

Postprzez plissken » 21 lip 2013, o 23:11

mam to samo. rekord swiata w jezdzie na rowerze... 300km/h ... oszalec mozna. ma ktos jakis pomysl ? wiem ze wina nie l ezy po stronie hardwareu tylko skopanego rom-u. jak zawsze winni romowie :D
plissken
 
Posty: 10
Dołączył(a): 6 cze 2013, o 11:54
Lokalizacja: wwa

Postprzez mregal » 22 lip 2013, o 06:52

no własnie !
mnie tez to piekielnie wkurza, bo ta funkcja jest dla mnie dosyć istotna !

chyba przysiąde któregoś dnia do tego
http://telchina.pl/zp810-upgrade-do-421 ... ey55tJM9SA

bo chociaz mam 4.2.1 to nie mam roota i nie moge sprobowac drugie sposobu :///

Moglby ktoś komu działa prawidłowo zerknac na zdjęcie które zamieściłem dwa posty wyzej i porównać :/// to dla Was 5 minut roboty , a nam może pomoze !
mregal
 
Posty: 34
Dołączył(a): 21 kwi 2013, o 10:16
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez gramacz » 23 lip 2013, o 12:45

na gizchina pojawił się taki sposob http://www.gizchina.com/2013/07/23/how- ... ek-phones/ jak działa lepiej to niech to ktoś przetłumaczy, o ile się czyms te sposoby różnia.
Avatar użytkownika
gramacz
 
Posty: 181
Dołączył(a): 8 mar 2011, o 01:00
Pochwały: 7
Telefon:: LENOVO

Postprzez plissken » 23 lip 2013, o 13:46

Standardowo... każą wejść w engineering mode, pobrać EPO a potem zrobić restart HOT,FULL i AGPS restart. To pomaga. Sprawdziłem. jednak na szalejące wyniki w np. Endomondo już nie.
plissken
 
Posty: 10
Dołączył(a): 6 cze 2013, o 11:54
Lokalizacja: wwa

Postprzez markus70 » 23 lip 2013, o 15:25

plissken napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Czy to nie jest wina aplikacji, tylko JIT?
Tu jest opis problemu i rozwiązanie [hide]link [/hide]
Niestety dla cyanogenmod
markus70
VIP
 
Posty: 977
Dołączył(a): 31 paź 2012, o 13:15
Lokalizacja: Somewhere in Poland ;)
Pochwały: 19
Telefon:: Z reguły Xiaomi :)

Postprzez mregal » 24 lip 2013, o 09:21

markus70 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Czy to nie jest wina aplikacji, tylko JIT?
Tu jest opis problemu i rozwiązanie [hide]link [/hide]
Niestety dla cyanogenmod



Probowalem rozne aplikacje endomondo, sportrs trakcer i runstatics (płatne wersje)
i na kazdej to samo, na mapce pokazuje w miare dokladnie, ale odleglości dużo, dużo za duże.


czy ktoś mógłby dać instukcje do tego linku powyzej ?
mregal
 
Posty: 34
Dołączył(a): 21 kwi 2013, o 10:16
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez plissken » 24 lip 2013, o 10:50

watpie by udalo sie to latwo zapatchowac samodzielnie. mysle ze trzeba masowo pisac do producentow. w moim przypadku do iNew. pisalem do tych żółtków ale bez odzewu :/
plissken
 
Posty: 10
Dołączył(a): 6 cze 2013, o 11:54
Lokalizacja: wwa

Postprzez arcadioush » 24 lip 2013, o 21:21

Hmmm..., wielka szkoda, chciałem kupić ZOPO C2 i przeznaczyć sprzęt w 70% właśnie dla Endomondo a tu taki cyrk. Chyba w takim razie poprzestanę na SGSII. Szkoda...
arcadioush
 
Posty: 179
Dołączył(a): 21 lip 2013, o 12:17
Lokalizacja: stąd
Pochwały: 4
Telefon:: xxx

Postprzez mregal » 25 lip 2013, o 12:18

szczerze mówiąc to i ja swojego popchnę jak to ma tak wygladac, bo dla mnie tez to jest dosyć ważne.

Czy z inną wersją androida ? ROMem czy czymś jeszce innym bedzie działało ?
bo jesli komus na ZOPO 810 działa a mi na tym samym modelu nie to kwestia oprogramowania ? ustawień ?


BUMBUM u Ciebie działa ? (chodzi o to że jak przejdziesz kilometr to aplikacja pokazuje kilometr a nie 10km)
mregal
 
Posty: 34
Dołączył(a): 21 kwi 2013, o 10:16
Lokalizacja: Warszawa

Re:

Postprzez Shaq » 15 sie 2013, o 09:35

mregal napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Panowie i jak sytuacja wygląda?Zmieniło się coś? Ostatnio bardzo dużo jeżdżę na rowerze i niestety, nie mogę pochwalić się wynikami na fejsie :P A serio to wkurza, że nie mogę korzystać z aplikacji typu Endomondo. Niby łapie fixa, GPS status jest OK a przejade 2 km to pokazuje mi 150 :/ Dodam tylko że np. Automapa śmiga super...
Shaq
 
Posty: 98
Dołączył(a): 18 lut 2013, o 20:31
Lokalizacja: ZG

Re: [MOD]MTK6589 GPS szybki fix

Postprzez markus70 » 15 sie 2013, o 14:17

@up
Popatrz forum poradników. Opisałem tam sposób naprawy tego błędu..
markus70
VIP
 
Posty: 977
Dołączył(a): 31 paź 2012, o 13:15
Lokalizacja: Somewhere in Poland ;)
Pochwały: 19
Telefon:: Z reguły Xiaomi :)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ROMy i Modyfikacje



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości