Witajcie użytkownicy Mlaisa Mx
Kupiłem ten telefon za $99.99 i byłem zadowolony przez pierwszy dzień. Pierwsza sprawa, która naprawdę działa mi na nerwy, to taka przypadłość tego telefonu, że gdy mam wyłączone "inteligentne oszczędzanie baterii", to nie działają mi grupy aplikacji. Nie wiem, jak to napisać dokładnie, ale chodzi o to, że mam np. grupę "zakupy", a w niej apkę allegro, aliexpress i inne - w sumie cztery. Gdy owe oszczędzanie baterii jest wyłączone, to po tapnięciu w grupę apek, pojawia mi się pusty szary kwadrat i apkę można wybrać w ciemno. Gdy inteligentne oszczędzanie jest włączone, wtedy po tapnięciu na grupę apek, pojawia się kwadrat, w którym widać aplikacje z grupy. Niby nic, ale wkurza.
Po kolejnej aktualizacji softu można już na szczęście edytować kontakty, gdy ma się zainstalowany choćby Viber. Wcześniej po wybraniu edycji wyskakiwał komunikat, że "contacts has benn crashed". Mam poustawiane dzwonki na konkretne osoby dzwoniące do mnie, ale telefon rzadko kiedy to honoruje, tylko najczęściej używa dzwonka defaultowego.
O gestach nawet nie wspominam, bo ich nie używam, chociaż działały i działają nadal bardzo kiepsko. Co do zdjęć, to szkoda pisać. Było słabo, a po aktualizacji jest TRAGICZNIE.
Bateria w miarę trzyma, ale dupy nie urywa w zasadzie, a nie mam żadnych apek, które drenują baterię.
Dobra, trochę sobie ponarzekałem
Już wiem, że żadnego Mlaisa więcej nie kupię.