• Reklama

Meizu m2 zmiana wersji Chińskiej na international

Muizu, jaki ROM wgrać. Zmiana oprogramowania.

Re: Meizu m2 zmiana wersji Chińskiej na international

Postprzez woody » 23 mar 2016, o 22:16

clorox napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Mam propozycję panowie , jak już ktoś włoży tyle serca i pracy umieszczając to wszystko w jednym artykule , wątku , poście, na blogu lub bóg raczy wiedzieć gdzie to może by zrobić w każdym dziale danej marki telefonu , tabletu nowy zamknięty dział z takim poradnikiem np.Instalacja. Zamieszczam zdjęcie takiego czegoś.
Takie moje przemyślenia , jak coś to do usunięcia.
Obrazek
Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
woody
VIP
 
Posty: 994
Dołączył(a): 2 maja 2014, o 19:12
Pochwały: 16
Telefon:: Meizu M2 Note
ROM: Flyme 4.5.4.2

Reklama

Re: Meizu m2 zmiana wersji Chińskiej na international

Postprzez sebuli » 1 cze 2016, o 22:08

DUpa! Tego nie da sie rozpakowac... mowa o chid.zip
sebuli
AKTYWNY
 
Posty: 373
Dołączył(a): 26 sie 2015, o 12:09
Pochwały: 43
Telefon:: Meizu M2

Re: Meizu m2 zmiana wersji Chińskiej na international

Postprzez zawel » 2 cze 2016, o 10:27

Avatar użytkownika
zawel
VIP
 
Posty: 1112
Dołączył(a): 15 lis 2013, o 11:59
Pochwały: 69
Telefon:: Le Max 2 (x829)
ROM: LOS 16.0

Re: Meizu m2 zmiana wersji Chińskiej na international

Postprzez sebuli » 2 cze 2016, o 10:31

Poradziłem sobie ruska aplikacja do zmiany id, ale dzięki za odpowiedź :)
sebuli
AKTYWNY
 
Posty: 373
Dołączył(a): 26 sie 2015, o 12:09
Pochwały: 43
Telefon:: Meizu M2

Re: Meizu m2 zmiana wersji Chińskiej na international

Postprzez Esper » 15 cze 2016, o 17:05

ok a mam pytanie, jak zmienić ID z international na chiński, przy Flyme 5.1.6.0G ? Musze go odesłać na gwarancję, wolę odesłać z chińskim Id :)

Czy może się tym nie przejmować?
Esper
AKTYWNY
 
Posty: 260
Dołączył(a): 24 lip 2015, o 23:23
Pochwały: 4
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.0.1

Re: Meizu m2 zmiana wersji Chińskiej na international

Postprzez zawel » 16 cze 2016, o 10:40

No teoretycznie robiąc zmianę z chińskiej na international tym chid.sh to on zapisuje na karcie SD kopię starego proinfo. Więc można to przywrócić ale nie wiem czy wtedy obecny system wystartuje. Chińczycy raczej nie patrzą na takie rzeczy więc ja bym się nie przejmował i wysłał tak jak jest.
Avatar użytkownika
zawel
VIP
 
Posty: 1112
Dołączył(a): 15 lis 2013, o 11:59
Pochwały: 69
Telefon:: Le Max 2 (x829)
ROM: LOS 16.0

Re: Meizu m2 zmiana wersji Chińskiej na international

Postprzez Flyagaric » 29 paź 2016, o 19:29

Trafia mnie - zmieniam ID. Dochodzę do:
sh /storage/emulated/0/chid.sh
i consola twierdzi, że nie ma takiego pliku ... WTF?
Sprawdzam przez LS i faktycznie nie ma. Próbuję więc przejść ręcznie do tego folderu, przez:

cd /storage - ok
cd /emulated -ok
cd /0 - i d*pa, tutaj już nie ma tego folderu. LS pokazuje, że faktycznie ten folder jest pusty.

Plików nie ma tylko w trybie SU, jak wyjdę z SU do '$', to już widzę katalog 0 i pliki.
Co jest grane?
Może ktoś ma ten programik do zmiany ID?

EDIT - wpdałem na to, że SU coś brakuje. Poradnik na mobilne pokazuje, że po instalce Super SU dajemy OK, a tu kluczowy jest restart. Po restarcie idzie gładko.
EDIT2 - Kopiuję update.zip do partycji RECOVERY, ale cały czas mam Firmware Corrupted - 3 razy już ściągałem. Ściągnięty stąd: http://www.flymeos.com/firmwarelist?modelId=18&type=1
Skąd to brać, żeby nie było uszkodzonych plików.
EDIT 3 - ROM stąd https://downloads.meizufans.eu/?dir=m2/ ... 5.1.10.0/g - daje jeszcze inny rezultat - Firmware not found. Ponowne wgranie i 'firmware corrupt'.
Jak to się dzieje, że po ponownym podłączeniu kabla USB na partycji recovery nic nie ma?
Co jest grane? - załamuję się powoli...

EDIT4 - Wpadłem do SuperSU i sprawdziłem sobie logi i okazało się, że Terminalowa komenda nie przechodziła, bo powinienem mieć wersję PRO SuperSU... Tak log mówi.
Poddałem się i poszedłem od początku instrukcją z Meizupolska.pl (http://android-forums-app.blogspot.ie/2 ... id-to.html) - Doinsatlowałem Busyboxa (przy okazji: 3 razy ponawiałem instalkę, bo wyskakiwał błąd instalacji, aż poszło ok), i pojechałem zmianę ID ruską appką (http://ift.tt/1SSTxij), potem dla pewności jeszcze raz ściągnąłem update.zip - tym razem z meizupolska i ponowiłem próbę update'u. Poszło - czekam teraz na koniec procesu.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 4656
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 21:38
Pochwały: 162
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: Meizu m2 zmiana wersji Chińskiej na international

Postprzez Murtagh » 30 gru 2018, o 20:43

Nie wiem, czy komukolwiek się to przyda, ale jeśli plik chid.sh nie zechce wam działać to ten link znalazłem na xda i u mnie zadziałał:
https://drive.google.com/file/d/0B-1xFC ... ef=2&pli=1

Autor postu otrzymał pochwałę
Murtagh
 
Posty: 12
Dołączył(a): 8 sty 2016, o 22:54
Pochwały: 1
Telefon:: brak

Poprzednia strona

Powrót do ROM'y i modyfikacje



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama