• Reklama

Meizu m2 zmiana wersji Chińskiej na international

Muizu, jaki ROM wgrać. Zmiana oprogramowania.

Re: Meizu m2 zmiana wersji Chińskiej na international

Postprzez clorox » 31 gru 2015, o 20:27

Wszystkie telefony Meizu M2 są sprzętowo identyczne, tak więc po zmianie ID telefonu z azjatyckiego i wgraniu software "I" LTE2100 będzie dostępne.

PS. Wiki poprawiłem, ale w przyszłości możesz to zrobić sam - nie trzeba się logować.
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
Avatar użytkownika
clorox
VIP
 
Posty: 1425
Dołączył(a): 22 cze 2015, o 17:44
Pochwały: 96
Telefon:: Cool 1
ROM: leree

Reklama

Re: Meizu m2 zmiana wersji Chińskiej na international

Postprzez shadow522 » 14 sty 2016, o 21:21

Mógłbys zaktualizować link pliku chid.sh
shadow522
 
Posty: 120
Dołączył(a): 28 mar 2014, o 16:06
Telefon:: LeEco Cool1

Re: Meizu m2 zmiana wersji Chińskiej na international

Postprzez clorox » 14 sty 2016, o 21:41

Coś rusek zamknął swoją chmurę z plikami. Wrzuciłem do siebie na drive: https://drive.google.com/file/d/0B9FQ_L ... sp=sharing
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
Avatar użytkownika
clorox
VIP
 
Posty: 1425
Dołączył(a): 22 cze 2015, o 17:44
Pochwały: 96
Telefon:: Cool 1
ROM: leree

Re: Meizu m2 zmiana wersji Chińskiej na international

Postprzez shadow522 » 15 sty 2016, o 10:50

Ok dzięki
shadow522
 
Posty: 120
Dołączył(a): 28 mar 2014, o 16:06
Telefon:: LeEco Cool1

Re: Meizu m2 zmiana wersji Chińskiej na international

Postprzez kaol » 17 sty 2016, o 00:51

Po zmienieniu wersji na international nie mogę roota wgrać. Wyskakuje mi, że się nie powiodło i mam zresetować urządzenie i jeszcze raz spróbować. Niestety ile razy bym nie próbował jest cały czas to samo.

Robię to przez SuperSU

Ktoś ma jakieś rady?

Resetowałem już dane i cały czas to samo, wspomnę o tym, że na wersji A miałem root i nie było problemu z wgraniem.
jak masz jakieś pytanie czy problem związanym z aliexpress chętnie pomogę pisz na GG :4137473 Moje ogłoszenia OLX
Avatar użytkownika
kaol
AKTYWNY
 
Posty: 266
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 18:11
Pochwały: 8
Telefon:: Meizu M2

Re: Meizu m2 zmiana wersji Chińskiej na international

Postprzez saviola » 17 sty 2016, o 03:23

Przywileje otwarte na koncie Flyme?
Jeśli tak, spróbuj przez Kingroota. U mnie SuperSU w ogóle nie działa
saviola
 
Posty: 59
Dołączył(a): 17 lip 2013, o 15:24
Lokalizacja: POLAND
Telefon:: Iocean X7 Plus

Re: Meizu m2 zmiana wersji Chińskiej na international

Postprzez kaol » 17 sty 2016, o 09:19

Bez otwarcia na koncie Flyme, SuperSU nawet otwierać się nie chce.

Ten Kingroot też coś mi nie działa. Nie wiem jak ja mam to w końcu zrobić by zadziałało ;/
jak masz jakieś pytanie czy problem związanym z aliexpress chętnie pomogę pisz na GG :4137473 Moje ogłoszenia OLX
Avatar użytkownika
kaol
AKTYWNY
 
Posty: 266
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 18:11
Pochwały: 8
Telefon:: Meizu M2

Re: Meizu m2 zmiana wersji Chińskiej na international

Postprzez --==P==-- » 17 sty 2016, o 13:25

Też nie mogłem zrobić roota, kombinowałem na wszystkie sposoby, wracałem do fabrycznych ustawień i nic.
Pomogło dopiero wgranie oprogramowania jeszcze raz i wtedy dopiero powrót do fabrycznych - root zadziałał.

Autor postu otrzymał pochwałę
--==P==--
 
Posty: 49
Dołączył(a): 30 cze 2015, o 22:11
Pochwały: 4
Telefon:: Meizu

Re: Meizu m2 zmiana wersji Chińskiej na international

Postprzez kaol » 17 sty 2016, o 17:03

Dzięki mistrzu. Zajęło to trochę, ale mam Root! :D


Zauważyłem, że w wersji I szybciej łapie GPS i Wi-Fi ma lepszy zasięg jak i szybciej znajduje :)
Wie ktoś jak włączyć prędkość internetu w pasku na górze? Tak jak było to w wersji A.
jak masz jakieś pytanie czy problem związanym z aliexpress chętnie pomogę pisz na GG :4137473 Moje ogłoszenia OLX
Avatar użytkownika
kaol
AKTYWNY
 
Posty: 266
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 18:11
Pochwały: 8
Telefon:: Meizu M2

Re: Meizu m2 zmiana wersji Chińskiej na international

Postprzez rolin » 19 sty 2016, o 08:47

Ułatwienia dostępu - aktualna szybkość sieci.

Autor postu otrzymał pochwałę
rolin
 
Posty: 88
Dołączył(a): 1 wrz 2015, o 12:21
Pochwały: 6
Telefon:: Lenovo A820

Re: Meizu m2 zmiana wersji Chińskiej na international

Postprzez baxy » 22 sty 2016, o 20:42

Czy po zmianie id i wgraniu International można przejść na wersję A?

Wysłane z mojego SM-N910F
baxy
AKTYWNY
 
Posty: 210
Dołączył(a): 24 sie 2010, o 14:35
Pochwały: 1

Re: Meizu m2 zmiana wersji Chińskiej na international

Postprzez clorox » 22 sty 2016, o 21:40

Wersję A wgrywasz bez problemu na wszystko niezależnie od ID.
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
Avatar użytkownika
clorox
VIP
 
Posty: 1425
Dołączył(a): 22 cze 2015, o 17:44
Pochwały: 96
Telefon:: Cool 1
ROM: leree

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ROM'y i modyfikacje



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama