Meizu M2

Dyskusje o telefonach Meizu, opinie.

Re: Meizu M2

Postprzez sebuli » 14 wrz 2015, o 16:48

czekamy na zipa od Pieczarkowy, bo podobno ma update.zip z polskim jezykiem
sebuli
AKTYWNY

Pochwały: 43
Telefon:: Meizu M2

Postprzez WhiteMamba » 14 wrz 2015, o 17:59

Ja ostatnio po instalacji jednej apki zrobiłem restart i system się zawiesił. Wisiał ciągle na logo Meizu. Na szczęście udało się przywrócić system plikiem update przez recovery. Jakby komuś się przytrafiła podobna sytuacja, to po wyłączeniu telefonu trzeba przytrzymać vol+ i power dosyć długo. Wchodzi wtedy do recovery.
WhiteMamba
AKTYWNY

Pochwały: 3

Postprzez Latrec » 14 wrz 2015, o 18:11

Ok dzięki za informacje w takim razie czekam :)
Latrec

Telefon:: Blackberry z10

Postprzez zabek » 14 wrz 2015, o 20:18

A z drugiej strony, do czego jest potrzebny język polski, skoro w aplikacjach po ustawieniu lokalizacji na Polskę jest już po naszemu?
zabek

Telefon:: Goclever

Postprzez fake4r » 14 wrz 2015, o 20:21

Kwestia indywidualna, ja wolę mieć po Polsku, polski to piękny język :) a ktoś inny może sobie i po czesku ustawić jak lubi.
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez Vojak » 14 wrz 2015, o 20:51

Mam pewien problem z tym telefonem. Posłuchałem się rad co do wywalenia niektórych aplikacji za pomocą narzędzia Titanium Backup. Przed usunięciem kilku aplikacji zrobiłem ich kopię zapasową(za pomocą tego programu) a następnie je usunąłem.

Lista usuniętych aplikacji:

- Android System Webview 1.0
- Appcenter
- Browser
- Gamecenter
- Life

Problem polega na tym, że po tym usunięciu nie działa mi aplikacja do sprawdzania wiadomości e-mail oraz Messenger. Przychodzi mi powiadomienie o wiadomości/mailu - mogę przejść do listy wiadomości i w momencie kiedy chcę otworzyć daną rozmowę lub e-mail to aplikacja wywala się do pulpitu.

Wyłączyłem i włączyłem telefon i nic to nie zmieniło. Doszedłem do wniosku, że problem prawdopodobnie leży po stronie usuniętego Android System Webview - usunąłem go bo miał taką samą ikonę jak przeglądarka systemowa, którą też chciałem usunąć. Ogólnie teraz sobie uświadomiłem, że w ogóle tego nie przemyślałem.

Problem polega na tym, że po włączeniu przywrócenia aplikacji za pomocą kopii zapasowej zrobionej przez program Titanium Backup - przywracanie trwa bardzo długo i tak naprawdę nic się nie dzieje. Aplikacja niby przywraca usunięty program przez 15-20 minut ale wygląda na to, że po prostu nic nie robi.

Co mi radzicie zrobić w tej sytuacji? Jest jakiś systemowy backup do poprzednich dni albo coś w tym stylu? Może jakieś przywrócenie ustawień fabrycznych?
Vojak

Telefon:: Oukitel K6000 Pro

Postprzez WhiteMamba » 14 wrz 2015, o 20:55

Przywroc ustawienia fabryczne. Odnosnie polskiego romu taka odpowiedz uzyskal jeden uzytkownik od Meizu:

Dear customer,
Thanks for supporting MEIZU.
Sorry to inform you that M2 is not available for international customers currently and we don't have international firmware for it yet.
Please wait patiently and pay close attention to our official online store.
If you have purchased a Chinese version device, then you can download the firmware from http://www.flyme.cn/...arelist-19.html .
Have a nice day.
WhiteMamba
AKTYWNY

Postprzez Vojak » 14 wrz 2015, o 21:02

Co spowoduje przywrócenie ustawień fabrycznych? Zostaną usunięte wszystkie dane na telefonie, kontakty(te które nie są na karcie SIM), aplikacje czy jak?
Vojak

Postprzez WhiteMamba » 14 wrz 2015, o 21:16

Mozesz sprobowac przywrocic spod recovery. Ja tak robilem i nic mi nie usunelo tylko chyba dogralo jakis uszkodzony plik.
WhiteMamba
AKTYWNY

Postprzez Vojak » 14 wrz 2015, o 21:28

Zrobiłem poprzez ustawienia fabryczne i tak jakby przywróciło telefon do nowości ale:

1. Nie mam sklepu Apps żeby cokolwiek zainstalować. W liście zainstalowaych aplikacji też go nie ma.
2. Po szybkiej synchronizacji konta Google i maila - po wejściu do skrzynki mailowej dalej występuje problem co wyżej opisałem - po wejściu do maila wywala do pulpitu.

Chciałem zrobić to przez recovery ale po wybraniu obydwóch opcji - System upgrade oraz Clear Data mam komunikat - Firmware not found. Skąd pobrać ten plik update.zip i gdzie go wrzucić?
Vojak

Postprzez rk.rk » 14 wrz 2015, o 21:42

rk.rk
AKTYWNY

Pochwały: 9
Telefon:: Z7 mini

Postprzez Vojak » 14 wrz 2015, o 21:50

Właśnie to znalazłem.

Problem jest jednak taki:

1. Nie mogę nic wrzucić z poziomu Windowsa 8 na telefon bo cały czas dostaję info, że telefon został odłączony a tak nie jest. Mogę swobodnie przeglądać foldery, zdjęcia.
2. Po restarcie fabrycznym okazuje się, że nie mam akurat tych aplikacji, które usunąłem przez Titanium Backup - przeglądarki, sklepu Apps i reszty. Problem polega na tym, że nie mam teraz żadnej przeglądarki by pobrać jakiś plik albo wejść na jakąkolwiek stronę + nie mam żadnego sklepu by cokolwiek pobrać.

Normalnie się załamuję teraz. Da się to jakoś wszystko usunąć i wrócić do samego początku?
Vojak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje o telefonach Meizu