przez Vojak » 14 wrz 2015, o 20:51
Mam pewien problem z tym telefonem. Posłuchałem się rad co do wywalenia niektórych aplikacji za pomocą narzędzia Titanium Backup. Przed usunięciem kilku aplikacji zrobiłem ich kopię zapasową(za pomocą tego programu) a następnie je usunąłem.
Lista usuniętych aplikacji:
- Android System Webview 1.0
- Appcenter
- Browser
- Gamecenter
- Life
Problem polega na tym, że po tym usunięciu nie działa mi aplikacja do sprawdzania wiadomości e-mail oraz Messenger. Przychodzi mi powiadomienie o wiadomości/mailu - mogę przejść do listy wiadomości i w momencie kiedy chcę otworzyć daną rozmowę lub e-mail to aplikacja wywala się do pulpitu.
Wyłączyłem i włączyłem telefon i nic to nie zmieniło. Doszedłem do wniosku, że problem prawdopodobnie leży po stronie usuniętego Android System Webview - usunąłem go bo miał taką samą ikonę jak przeglądarka systemowa, którą też chciałem usunąć. Ogólnie teraz sobie uświadomiłem, że w ogóle tego nie przemyślałem.
Problem polega na tym, że po włączeniu przywrócenia aplikacji za pomocą kopii zapasowej zrobionej przez program Titanium Backup - przywracanie trwa bardzo długo i tak naprawdę nic się nie dzieje. Aplikacja niby przywraca usunięty program przez 15-20 minut ale wygląda na to, że po prostu nic nie robi.
Co mi radzicie zrobić w tej sytuacji? Jest jakiś systemowy backup do poprzednich dni albo coś w tym stylu? Może jakieś przywrócenie ustawień fabrycznych?