Przed przystąpieniem do instalacji upewnij się, że masz system od Meizu, a nie z chińskich rąk. Rzuć okiem tutaj: meizu-m2-wgrywanie-oficjalnego-romu-tutorial-t21970.html
Udało mi się przetłumaczyć prawie wszystko co ważne, łącznie z plikiem framework-res, z którym długo się męczyłem :) Także wgrywać i korzystać!
NIE PONOSZĘ ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA BOOTLOOP LUB USZKODZENIE TELEFONU. U MNIE WSZYSTKO ŚMIGA.
CHANGELOG:
- 20.01.2016 - skrócenie nazw dwóch pól przy dodawaniu sieci VPN (Wstępnie dzielony klucz IPSec; Domeny wyszukiwania DNS), długie nazwy uniemożliwiały edycję ustawienia przypisanego do pola.
- 24.10.2015 - dodane spolszczone frameworki: flyme-res, mediatek-res (spolszczona jest praktycznie cała nakładka systemowa) oraz spolszczone aplikacje flymeluncher, easyluncher i downloadprovider z hinduskiego romu.
- 07.10.2015 - poprawki kosmetyczne - poprawione tłumaczenie w Dialerze i Kontaktach ("tonów wybierania"), zmiana nazwy zakładki Powiadomienia w aplikacji sms na Inne, skrócenie nazw Wolna/Zajęta pamięć RAM w ustawieniach>aplikacje, bo nie było widać ilości zajętej i dostępnej pamięci ram.
- 04.10.2015 - dodane spolszczenie dla aplikacji Teleservice.apk (ustawienia w kontaktach) i MzBlockService.apk (filtr wiadomości).
20.01.2016: LINK lub LINK
24.10.2015: LINK lub LINK
07.10.2015: LINK lub LINK
04.10.2015: LINK lub LINK
03.10.2015: LINK lub LINK
WYMAGANIA:
- flyme OS 4.5.3 i odmiany 4.5.3.X (na nowych romach typu 4.5.4 nie działa)
- root
- zainstalowane aplikacje z podanej paczki (busybox i terminal)
- zmieniony język (lokalizacja) na Polski przez program morelocale2
INSTRUKCJA:
0. Pobierz najnowsze spolszczenie, zawiera ono wszystkie dotychczasowe poprawki.
1. Z pobranej paczki wrzuć na wewnętrzną pamięć telefonu busybox.apk, terminal2.apk, instalacja.sh oraz folder spolszczenie.
2. Zainstaluj busybox i terminal przez aplikacje Documents (Dokument) lub jakiś inny eksplorator plików.
3. Uruchom busybox, zezwól na prawa roota po wyskoczeniu komunikatu, kliknij Install. Po pomyślnym zainstalowaniu wykonaj krok 4.
4. Uruchom terminal (UWAGA: po wpisaniu su w terminalu zezwól prawa dla roota).
5. Wpisuj po kolei każdą linijkę zatwierdzając ENTEREM, czyli:
su
cd /sdcard
sh instalacja.sh
6. Po wpisaniu ostatniej linijki do terminala wykona się kod, a telefon uruchomi się ponownie z wgranym spolszczeniem.
UWAGA: U siebie miałem błąd i jak telefon zrobił restart to zawiesił się na logu Meizu, wtedy wystarczy przytrzymać Power i uruchomi się ponownie.
TELEFON PRZY RESTARCIE MOŻE DŁUGO SIĘ URUCHAMIAĆ! MI WISIAŁ NA LOGU FLYME KILKA MINUT I DOPIERO WTEDY ZACZĘŁA SIĘ OPTYMALIZACJA APLIKACJI.
Liczę i dziękuję już z góry za każdą pochwałę, ale ostatecznie cały dzień spędzony przed komputerem przyniósł oczekiwane efekty!
Pochwały przyznane za posta: 18