Letv x600 - wybor romu

Re: Letv x600 - wybor romu

Postprzez slavo22 » 26 lut 2016, o 20:31

kombajnik napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W jaki sposób instalowałeś usługi gappsy? Czy występuje u Ciebie problem z kompatybilnością np Vibera?

Gappsy normalnie przez twrp. Viber - nie korzystam.

Wypalcowane
slavo22
VIP

Pochwały: 70
Telefon:: ZTE Axon 7
ROM: Co chwilę inny

Postprzez sephot » 26 lut 2016, o 20:36

Widzę że jest problem z wysłaniem najbardziej dopracowanego romu do tego telefonu, stoję właśnie przed wyborem odpowiedniego romu do tego telefonu i zastanawiam się nad zostawieniem stocka i tylko z rootowac (wywalić śmieci i zostawić jak jest ) lub spróbować to miui.

Wysłane z mojego X600 przy użyciu Tapatalka
>LeTV x600>?
http://www.sephot.pl <-Recenzje
http://newsborg.blogspot.com <-Nowości,Kupony,Promocje
sephot
VIP

Pochwały: 119
Telefon:: LeECco

Postprzez kombajnik » 26 lut 2016, o 21:12

slavo22 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W jaki sposób instalowałeś usługi gappsy? Czy występuje u Ciebie problem z kompatybilnością np Vibera?

Gappsy normalnie przez twrp. Viber - nie korzystam.

Wypalcowane

To wpisz chociaż w sklepie play viber i zobacz czy masz informację że wersja niezgodna z urządzeniem.
kombajnik
VIP

Pochwały: 20
Telefon:: Xperia XZ1 Compact
ROM: Stock

Postprzez rychotaki » 26 lut 2016, o 21:33

zainstalowalem najnowsze stockowe EUI, sklep dziala (choc musialem przeinstalowac gapsy), viber zainstalowalem bez problemu.
rychotaki

Pochwały: 2
Telefon:: letv x600

Postprzez kombajnik » 26 lut 2016, o 21:41

Czyli coś sknociłem :D Z którego linku rom ściągaliście? Ja z tego:
http://bbs.letv.com/zt/eui/le_1.html

Poda mi ktoś link jak instalowaliście gapsy? :) Instalowałem według tego http://www.gizmochina.com/2015/06/25/ho ... roone-max/ google installerem ale po zainstalowaniu przez niego sklepu play od razu się wyłącza bez komunikatu.
Miałem też kilka razy taki błąd:
x600-blad-w-sklepie-play-t25337.html#p247914
kombajnik
VIP

Postprzez martinc » 26 lut 2016, o 21:46

redkontakt napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kolega to jakiś fanboy MIUI i wszystkie umysły pozjadał ? Jakiś super znawcą ROM-ów nie jestem, ale mogę chyba wyrazić swoje zdanie na temat użytkowania wybranego ROM-u ? MIUI nie znam i napisałem swoje początkowe wrażenia. Nie będę się rozpisywał o szczegółach - po prostu MIUI mi jakoś nie leży. Nie pisałem, że MIUI nie jest płynne i szybkie tylko, że nie widzę zauważalnej różnicy w porównaniu do eui. Po prostu na mnie MIUI nie zrobiło specjalnego wrażenia. Wybór ROM-u to kwestia gustu. Dla Ciebie MIUI jest super, dla mnie niekoniecznie.

Czy trzeba mieć jakieś specjalne pojęcie, aby porównać czas pracy baterii na 2 różnych ROM-ach ? Bateria na tym systemie jest zauważalnie słabsza, niż na 008S (przynajmniej u mnie), a więc nie zaklinaj rzeczywistości. Zresztą ktoś wcześniej pisał w tym temacie, że na MIUI bateria to tragedia.
martinc

Telefon:: myphone
ROM: 4

Postprzez rychotaki » 26 lut 2016, o 21:52

sciagalem z oficjalnej strony letv wiec to pewnie bedzie ten link ktory podales, a gapsy , uprawnienia root instalowalem przez TWRP
rychotaki

Pochwały: 2
Telefon:: letv x600

Postprzez scowl » 26 lut 2016, o 23:14

od wczoraj lecę na 011s, przechodziłem z official 010s tylko z wipe cashe/dalvik
bateria zdecydowanie lepiej niż na 010s ROM chodzi płynnie, dodatkowo musiałem ponownie odinstalować chińskie dodatki
scowl

Telefon:: Huawei
ROM: 5.0.2

Postprzez slavo22 » 26 lut 2016, o 23:24

kombajnik napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Taki błąd czasem też mi się zdarza po instalacji, wystarczy wyłączyć i załączyć wifi. Co do gapps'ów, nie instaluj z apk tylko zip pod twrp, tak samo su do roota.
Gappsy możesz pobrać tu https://www.dropbox.com/s/mdyk64rtg7r5un7/Letv-google-new.zip?dl=0

Wypalcowane
slavo22
VIP

Pochwały: 70
Telefon:: ZTE Axon 7
ROM: Co chwilę inny

Postprzez kombajnik » 27 lut 2016, o 00:01

Kolega redkontakt jaką wersje MIUI ma?

@slavo22

Dzięki, jutro/pojutrze się pobawię ;)
kombajnik
VIP

Postprzez redkontakt » 27 lut 2016, o 08:38

@martinc rzeczywiście za bardzo pojęcia o romach nie masz i tu się mogę z tobą w pełni zgodzić. Nie rozumiem tylko po co się wypowiadasz. Nie umiesz ustawić MIUI to i ci bateria nie trzyma ten system nie jest dla ciebie i innych którym kłopoty sprawiają skomplikowane czynności jak instalowanie apek :D To ustawienia systemu już na pewno przerosną twoje skromne możliwości.
@kombajnik mam MIUI od vazarga 6.2.18 z wątku na forum letv. re, forum po angielsku więc język wymagany

Wysłane z mojego YOGA Tablet 2-830L przy użyciu Tapatalka
redkontakt

Pochwały: 9
Telefon:: Letv x600
ROM: MIUI 7

Postprzez night95 » 27 lut 2016, o 09:16

@redkontakt a czy to nie jest przypadkiem tak, że system bez żadnej ingerencji w niego, instalowania dodatkowych apek itp powinien chodzić bez zacięć i mieć odpowiedni czas pracy na baterii? Jak dla mnie producenci trochę o tym zapominają, ładują więcej rdzeni w procki, walą po 6gb ramu itp, ok rozwój jest wporządku i jestem za tym, ale niech też pomyślą nad optymalizacją systemu. Weźmy tutaj na przykład Apple, (jestem bardziej ich wrogiem niż zwolennikiem) ale trzeba im przyznać, że np Iphone 6 pomimo tego że wcale nie ma 3Gb ramu i wypasionego procka działa równie płynnie i dobrze jak nasze telefony ze specyfikacją 2x mocniejszą i bateria też dobrze trzyma, biorąc pod uwagę oryginalne EUI (nie to od włocha) to jak dla mnie jest całkiem dobrze zrobione,przyjemny interfejs, brak ścinek, aktualizacje (minusem jest brak polskiego ale w końcu to nie telefon na rynek europejski) po zainstalowaniu nic nie trzeba ustawiać, no ewentualnie poświęcić parę minut na ustawienie tapety, dzwonka itp... Bateria spokojnie trzyma cały dzień, więc czego chcieć więcej? Wojna pomiędzy tym że jeden woli MIUI jeden EUI a jeden jeszcze coś innego będzie trwała wiecznie no bo wiadomo kwestia gustu. Ale przestańcie się Panowie przepychać jak dzieci w stylu : "WYBIERZ MIUI. NIE NIE, WYBIERZ EUI" a jak by zapytać dlaczego mam wybrać EUI to odpowiedz brzmi "bo tak" więc podawajcie konkrety na temat wad i zalet każdego systemu z osobna, bo w końcu po to jest ten wątek ;)
night95
VIP

Pochwały: 17
Telefon:: let x690

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ROM'y i modyfikacje