Odpowiedz

Re: Letv x600 - wybor romu

24 lut 2016, o 22:01

No bateria na tym 6.2.18 dramat, chyba wracam na 10stocka. BTW jak na tym mjuji wyłączyć powiadomienie że jak ktoś mi dzwoni to latarka mruga a jak mam nieodebrane to świeci ciągle.

24 lut 2016, o 22:55

kombajnik napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dobre z tą diodą. Ustawienia /urządzenie /Dioda LED.
Ale mi tak nie robi, więc chyba coś się źle wygrało.

Jak wrócić do stocka z tego MIUI?
Przed przejęciem na MIUI zrobiłem backup z TWRP ale nie wiem, czy to da radę przywrócić.

Co masz na myśli pisząc, że wracasz na 10stocka?
Mógłbyś podać link?

24 lut 2016, o 23:02

kjacek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dobre z tą diodą. Ustawienia /urządzenie /Dioda LED.
Ale mi tak nie robi, więc chyba coś się źle wygrało.

Jak wrócić do stocka z tego MIUI?
Przed przejęciem na MIUI zrobiłem backup z TWRP ale nie wiem, czy to da radę przywrócić.

Co masz na myśli pisząc, że wracasz na 10stocka?
Mógłbyś podać link?

Nie pomaga, po prostu nie działa teraz dioda LED, latarka dalej mruga.

Co do romu chodzi mi o fabryczny soft producenta (język tylko chiński i angielski)

10S z tej strony

http://bbs.letv.com/zt/eui/le_1.html

Wysłane z mojego X600 przy użyciu Tapatalka

24 lut 2016, o 23:19

Dziękuję, z chińskim to chyba nie dam rady :-) ale english is OK.
Rozumiem, że to pierwszy z tej strony?
Powiedz jeszcze jak to wgrać? Ściągam właśnie.

24 lut 2016, o 23:44

Instalujesz poprzez twrp. Ja już jakiś czas temu doszedłem że stock chyba najlepszy jest, przynajmniej dla mnie.
Ściągasz ten plik który ma na końcu s (stable), e to rom eksperymentalny.

Wypalcowane

24 lut 2016, o 23:58

Jeszcze raz dziękuję.

25 lut 2016, o 00:03

Nie wiem co wy macie z tymi bateriami. Mi na tym MIUI b.dobrze trzyma. Usunąłem jeszcze ten plik lsm6ds3d.

25 lut 2016, o 02:49

tpawel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak,
Głównie używam go na uczelni, gdy muszę coś sprawdzić, albo mam chwilę wolną. Często gdy wieczorem sprawdzam ilość baterii przy włączonym wyświetlaczu średnio 2,5-3,5h (nie gram w gry na moim LeTV) wieczorem zostaje maksymalnie 20-40% (ale to rzadkość).

25 lut 2016, o 09:22

3,5 h i 40%jak by zostawalo to niebyloby zle,ale 2,5 i zostaje 20% to juz mizernie

Wyslane z G7 przez Tapatalk

25 lut 2016, o 10:06

Czy stockowy rom 10s ma na pasku wskaźnik wyciszenia dźwięku po użyciu przełącznika?
Któryś wcześniejszy rom tego nie miał.

I jeszcze jedno pytanie.
Jak wyłączyć podkreślenie błędnych wyrazów w trakcie pisania? Wygląda to na jakieś systemowe rozwiązanie.
Mam system po angielsku ale przy pisaniu w innym języku wszystko jest podkreślone na czerwono. Rom to 10 od Włocha.

Z góry dziękuję.
Odpowiedz