Letv One Pro X800

LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,

Re: Letv One Pro X800

Postprzez Osc » 5 lip 2016, o 21:23

Znowu Rafał1435... bez komentarza

Panowie, ja telefon kupiłem za 600zł. Ominąłem vat. Z telefonu jestem po tych dwóch dniach mega zadowolony. Telefon po aktualizacji 14s działa bardzo fajnie, nie mam porównania z wcześniejszymi ale mi pasuje.

Shad8x
co do podczerwieni nie wiem bo nie mam gdzie sprawdzić
przycisk do wyciszania działa
aparaty działają- jakość bardzo w porządku(nie znam się)
nie mam porownania co do poprzednich romów ale na moich zirconach rock baaaardzo fajnie gra. Aż mnie ciarki przeszły ;d
zmiana temperatury działa

A od siebie chciałbym spytać bardziej zaawansowanych użytkowników czy nie boją się instalować systemów innych użytkowników? Czy jednak stosują titanum backup i freezują aplikacje? Jeśli tak to które?
Osc

Telefon:: letvx800

Postprzez Jabco » 5 lip 2016, o 22:32

Osc napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Z wypowiedzi Rafal1435 to chyba chodzilo mu o to ze rom ktory jest zainstalowany przy wyjeciu z pudelka taki jest. Na 14 os cuoco92 nie zauwazylem zadnych bledow procz braku double tapa. Wszystko smiga cacy i wg mnie poprawila sie dlugosc pracy na baterii.
Jabco

Pochwały: 7
Telefon:: LeTV x800 US
ROM: Cuoco92 14s

Postprzez lokalizator » 5 lip 2016, o 22:47

Ja siedzę na 11s od cuoco92 i także bez problemów. Stockowy działał dobrze z wyjątkiem double tap
Wklepane z LeTV X800
lokalizator

Pochwały: 8
Telefon:: LeEco

Postprzez jerzyjerzy » 6 lip 2016, o 00:58

Może ja też powtórzę swoją opinię - to wysokiej klasy telefon z minimalnymi niedociągnięciami w fabrycznym ROMie. Jak dla mnie wszystkie te miniproblemy rozwiązuje instalacja Cuoco s11 plus FasterGPS, a wszystkie potrzebne mi usprawnienia jestem w stanie zrobić w Xposed, głównie w Gravitybox. Super jakość muzyki uzyskuję przez dołożenie ViPER4Android (najłatwiej przez zaflaszowanie pakietu Viper|Atmos od deadguitarhero (ViPERAtmos_5.5_Sony_Beats_Edition.zip)
Bateria wystarcza mi na jeden dzień z zapasem, a w porywach i na dwa.
Jak dla mnie jest to na dziś zestaw idealny

Dlatego jak ktoś już będzie wrzucał ten swój złom do kosza, to proszę o namiary tego kosza.
jerzyjerzy

Pochwały: 9
Telefon:: LeEco Le Max 2
ROM: Small EUI by aurel

Postprzez FastMan » 6 lip 2016, o 08:30

@jerzyjerzy - Paczka o której mówisz pochodzi z tego tematu: http://forum.xda-developers.com/android ... r-t3289075 ?
Czy ta modyfikacja o wiele polepsza jakość audio? Czytałem że X800 ma jakiś osobny chip audio ale cuoco s11 go nie wykorzystuje tylko korzysta z tego wbudowanego w snapdragonie, ta modyfikacja to zmienia?
FastMan

Telefon:: Samsung Galaxy S2+

Postprzez wojtelek » 6 lip 2016, o 09:50

Na 14s działa pilot na podczerwień
wojtelek

Telefon:: samsung

Postprzez becki » 6 lip 2016, o 10:11

jerzyjerzy możesz podać jakiś adres do ViPERAtmos_5.5_Sony_Beats_Edition.zip na xda są linki ale do wcześniejszych wersji.
Oddam czarno-złoty silikon do Letv Le Max 2, szkiełko białe do Mi Mixa 2s
becki
AKTYWNY

Pochwały: 1
Telefon:: Mi Note 2

Postprzez jerzyjerzy » 6 lip 2016, o 11:08

Jasne - cały wątek guitardedhero jest na XDA - http://forum.xda-developers.com/nexus-6/themes-apps/viper4android-t2952137

Wszystkie wersje pakietów ViPER4Android z dodatkowymi bibliotekami i ustawieniami systemowymi są na dole pierwszej wiadomości w wątku. Taki pakiet wystarczy zainstalować z poziomu recovery - wszystkie ustawienia w audio.conf, init.d, build.prop itd. są dodawane automatycznie przez skrypt podczas instalacji.

Ważne: żeby ViPER4Android działał RAZEM z Dolby Atmos, w ViPER4Android trzeba ustawić Tryb kompatybilności>Normalny.

Odpowiedzi w kwestiach ustawień ViPER4Android można szukać w głównym wątku Vipera - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2191223
Ostatnio edytowano 6 lip 2016, o 11:37 przez jerzyjerzy, łącznie edytowano 1 raz
jerzyjerzy

Postprzez jerzyjerzy » 6 lip 2016, o 11:28

FastMan napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wydaje mi się, że przetwarzanie audio przez chip LeTV przełącza się ustawieniem systemowym Sounds and vibrations>Hi-Fi. Przełącznik ten jest obecny w ROMie Cuoco, więc nie wiem skąd ta opinia się bierze. Nie wiem też, jak to można sprawdzić, oprócz wykonania pomiarów laboratoryjnych wierności dźwięku.

Generalnie Viper działa na warstwie software'owej, więc nie ma wpływu na przekierowania sprzętowe.

Co do jakości - Viper dodaje kilkadziesiąt opcji kształtowania dźwięku zgodnie z własnymi upodobaniami użytkownika, wiele z nich ma po kilka do kilkudziesięciu poziomów każdego efektu. Uwzględniając profile IRS (funkcja Convolver), daje to setki tysięcy kombinacji (bez żartów). Więc nie chodzi tu tylko o samą jakość dźwięku, która (według badań z kilku różnych recenzji i według subiektywnych opinii wielu osób) w x800 jest rewelacyjna już bez żadnych dodatków. Chodzi bardziej o możliwość dostosowania brzmienia do lepszych lub gorszych słuchawek lub zewnętrznych warunków odsłuchu.
jerzyjerzy

Postprzez Rafal1435 » 6 lip 2016, o 18:19

Osc napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Takz, znowu i widocznie miałem wcześniej niż ty telefon i pamiętam jak leżał jako drugi bo nie było softu na tyle dobrego żeby mógł zastąpić x600 teraz to się zmieniło i jest już ok, według mnie na dzień dzisiejszy CM jest spoko dla tego telefonu, teraz czekać na miui które zoptymalizuje jeszcze baterie i będzie elegancko.
Gdzie dales 6stow?przecież to 150$, była promocja z promocji jakaś?
Rafal1435
AKTYWNY

Pochwały: 22
Telefon:: Elephone P9000

Postprzez Shad8x » 6 lip 2016, o 20:50

Wreszcie dotarł po nieszczęsnej podróży mój X800 i jeszcze przed włożeniem karty SIM zainstalowałem tego 14s. Telefon jeśli idzie o wykonanie 10/10. Primium. Ekran jeszcze lepszy niż myślałem, aparat najlepszy jaki miałem w smartfonie, ogólnie póki co nie mam zastrzeżeń nie licząc tego że faktycznie trochę się grzeje.

A co do oprogramowania, jakieś porady co zainstalować i co odinstalować na dobry początek ? Jak wyłączyć te usługi LETV na tym romie ? Na stockowym miałem opcje w ustawieniach a tu tego nie ma.
Ostatnio edytowano 6 lip 2016, o 22:14 przez Shad8x, łącznie edytowano 1 raz
Shad8x

Pochwały: 1
Telefon:: Sony Ericsson

Postprzez blue_voyager » 7 lip 2016, o 07:50

Przypominam, że jest osobny watek zakupowy telefonów Letv. Ten watek dotyczy stricte telefonu X800, spraw technicznych, użytkowych itp. Osoby, które uparcie nie chcą przyjąć tego do wiadomości, będą w końcu nagradzane warnami. Nie róbcie tu śmietnika.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do LeTV LeEco