Letv One Pro X800

LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,

Re: Letv One Pro X800

Postprzez patkor » 8 kwi 2016, o 13:46

No dobra, udało się zainstalować 10s od włocha ..
Oczywiście nie obyło się bez problemów, na początku nie wykrywał mi sim więc tak jak wg instrukcji musiałem instalować inne wersje softów a potem na końcu jeszcze raz włocha. Ale teraz wszystko działa ok, tylko szkoda że wszystkie aplikacje są na ekranie głównym a nie tak jak w 06s się przechodziło do nich przez ikonke na środku.
patkor

Telefon:: LeTV X800

Postprzez norel » 8 kwi 2016, o 15:04

patkor napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W 6S włoch wgrał ZenUI Launcher, jednak z jakiś przyczyn zrezygnował z niego począwszy od wersji 9S. Możesz zawsze doinstalować dowolny launcher który zastąpi Ci ten z Google-a i będzie po problemie.
norel

Pochwały: 2
Telefon:: Samsung

Postprzez rafaelo94 » 10 kwi 2016, o 16:36

norel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W 6S włoch wgrał ZenUI Launcher, jednak z jakiś przyczyn zrezygnował z niego począwszy od wersji 9S. Możesz zawsze doinstalować dowolny launcher który zastąpi Ci ten z Google-a i będzie po problemie.

Ja właśnie miałem ten zen ui. Wszystko fajnie przyzwyczaiłem się do niego miałem wersję 08s no i niedawno wgrałem sobie tą 10 z myślą, że WiFi będzie dalej łapać. Ale jakoś różnicy nie widzę przetestuje jeszcze gps. No i miałem taki problem, nie wiem czy się powtórzy. Mianowicie wywalało mi ten mój wgrany launcher zen ui, który sobie do instalowałem i moją klawiaturę SwiftKey. Wracało wszystko do Google... Na tym 10s jest opcja usuwania aplikacji z panelu ustawień. No to żeby mi więcej się tak nie działo usunąłem launchera Google i klawiaturę Google. Dopiero zaczęło się sypać, ciągle do tego feedback. Zainstalowałem 10s jeszcze raz no i czekam co będzie dalej.

Wysłane z mojego X800+ przy użyciu Tapatalka
rafaelo94

Telefon:: Letv

Postprzez norel » 18 kwi 2016, o 09:44

Dla zainteresowanych, wyszła nowa wersja oficjalnego softu 5.5.013S

Zmiany to głównie kosmetyka :

[Physical education]
New music as sports Benefits of Membership
[LeCloud]
Repair "LeCloud" stop running in the notes issue
[Contact]
Repair log out music as the account lead to some of the contacts are not visible problems
[Free flow]
Free flow of new push notification service expiration

Soft można pobrać ze strony http://bbs.le.com/zt/eui/le_pro1.html
norel

Postprzez rafaelo94 » 23 kwi 2016, o 17:01

Witam. Może ktoś będzie wiedział co jest grane. A mianowice miałem problem z tą 10s od włocha. Tel się wieszał i wyrzucał błedy, że różne procesy zostały zatrzymane no i wyswietlał czarny ekran. Działało tylko vol+ i power. Po wejsciu do TWPR i probach instalacji jeszcze raz 10s bądz 08s, na poczatku wyrzucał błedy i konczył niepowodzeniem. No ale jak sie już udało i tel się włączył to niestety dalej zatrzymywał różne procesy. Wyczysciłem całkiem telefon, że został mi tylko folder TWRP. Zrzuciłem na fona orginalną 13s. Też jakoś nie szło super ale się zainstalował. No i jest problem, EUI wisi na ekranie i miga się już jakiś czas ale telefon nie startuje. No a chcąc wejsc do twrp vol+ power to wchodzi chyba do seryjnego recovery. Mogę tam tylko wyczyscić date albo zrobić update z zipa. No ale nic nie zrobię bo nie mam zipa na fonie, a komputer tego w takiej sytuacji nie odnajduje. Jakieś pomyły, sugestje? Co jest grane z tym telefonem, było tak fajnie na 08s na początku to mnie pokusiło na 10 i od tego czasu się wszystko sypie na tym telefonie.

EDIT: Masakra telefon wisiał tak 3h, parę razy go restartowalem wracal do recovery, dalej się ladowal i ladował. Myślałem, że już lipa uceglony. Próbowałem mu nawet update z pendriva zrobić ale nic na nim nie znalazł. Nie wiem jak by trzeba było nazwać plik do update. No ale przed chwilą odpalił choć przy wybieraniu języka parę razy się restartował jeszcze nie wiem dla czego. Za którymś razem wskoczył dałem english i działa orginalny angielski 13s. Myślę, że teraz pochodzi bez większych problemów. Roota i TWRP od nowa muszę wgrywać no nie? Jakbym chciał od włocha coś wgrać?
rafaelo94

Letv X800

Postprzez rafaelo94 » 25 kwi 2016, o 21:12

Witam. Mam problem z tym telefonem od piątku. W pewnym momencie się zaciął i pokazywał lekko podświetlony czarny ekran. Przez weekend z nim walczyłem. Bo miałem problem wgrać na niego po raz kolejny system. Wywalał błęda w revovery error executing updater binary in zip. Jak już mi się udało to testowałem go na wersji 008s i 010s ale zawsze kończy się tak samo. Gdy tel się nagrzeję wszystko zaczyna się od nowa... Parę razy udało mi się go włączyć gdy się schłodził ale działa tylko na chwilę ew. nie używany leży dłużej. Myślę, że problemem nie jest oprogramowanie bo śmigał na tym od grudnia bez żadnej przycinki. Mogło się coś w nim upalić? CPU, GPU, RAM cokolwiek? Jest ktoś w stanie coś powiedzieć? Szukać nowego fona czy co mam robić?
rafaelo94

Re: Letv X800

Postprzez Flyagaric » 25 kwi 2016, o 21:16

Skontaktuj się, z którymś z naszych forumowych serwismanów - ogłaszają się w odpowiednim dziale. Osobiście kojarzę kolegę ddr.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez hamer » 26 kwi 2016, o 21:57

Może ktoś z Was miał podobny problem. Nie jest to mega problem, ale dość upierdliwy. Mam 10s od Włocha. Przy części stron, np: przeglądając Allegro na Chrome przerzuca i otwiera docelowa stronę we wbudowanej systemowej przeglądarce, browser.apk. Jak zlikwidować to przekierowanie? W domyślnych aplikacjach przeglądarkę mam ustawioną na chrome'a. Usunięcie tej przeglądarki oczywiście nic nie da. Podobnie linki z youtube'a na chromie przekierowuje do tej przeglądarki, mogłoby chociaż pytać w jakiej aplikacji uruchomić, proponując yt ;) Miał/ma ktoś taki problem? Z góry dzięki.
hamer

Telefon:: LETV

Postprzez rafaelo94 » 27 kwi 2016, o 07:47

Miałem tak samo. Ustawiona domyślnie Google Chrome, a w aplikacji Allegro jak jakieś ogłoszenie na otomoto to odpala w tej przeglądarce Internet. Nie wiem tak samo jak to ogarnąć.
rafaelo94

Postprzez tomikitwo » 27 kwi 2016, o 08:56

Wywalcie systemowa przegladarke i po problemie.

Wysłane z mojego NX506J przy użyciu Tapatalka
tomikitwo
AKTYWNY

Pochwały: 29
Telefon:: 3310

Postprzez norel » 27 kwi 2016, o 10:08

hamer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Spróbujcie zainstalować aplikacje Open Link With : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tasomaniac.openwith&hl=pl i tam zrobić przekierowanie. U mnie działa jak złoto :)
norel

Postprzez hamer » 27 kwi 2016, o 15:45

tomikitwo napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Próbowałem już kiedyś. System i tak przekierowuje do systemowej, a że jej nie znajduje zgłasza błąd i otwiera sie systemowy bug reporter. Spróbuję, jak radzi norel.
hamer

Telefon:: LETV

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do LeTV LeEco