LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,
Odpowiedz

Re: Letv One Pro X800

28 sie 2016, o 14:12

tomikitwo napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kto Ci nagadał, że były jakieś problemu z usługami Google na wersje x800 CN? Miałem ten telefon od listopada ub. roku do lutego bieżącego roku i nie było najmniejszych problemów z Googlem.

Bawiłem się ROMami czysto chińskimi typu Baiduu shop flash pod sms etc, i nie miałem absolutnie żadnych problemów z wgraniem Googla. No ale co ja się tam znam :)

PS Notabene nawet teraz mam Rom czysto chiński z wersji 16S i wszystko śmiga jak ta lala.
PS Zapomniałem dodać że w CM jak dostaje się MMSa trzeba mieć właczoną transmije danych, taki reczy były dobre w 2010 a nie w 2016. Pzdr

28 sie 2016, o 14:22

Ale widzisz tu nie chodzi o samą instalację Gapsów co odpowiednie ich dobranie w paczkę.
Tak jak w xposed nie szuka jest instalacja co dobranie odpowiednie sdk.
Co do mmsów. Jeżeli masowo Ci przychodzą to faktycznie lepiej nie wyłączaj synchronizacji, ale jest też powiadomienie o przychodzącym.Zresztą powiem Ci że telefon może działać kompletnie bez usług google a wszystko i tak działać będzie. Testowałem to przez kilka miesięcy. Dla każdego programu, nawet systemowego jest alternatywa.
Powiem więcej, to właśnie za to, że mamy usługi google telefony są o jakiś tam procent droższe. Dlaczego tak się dzieje można znaleźć w sieci. Nie próbuje się tu mądrowac. W większości o czym piszę można znaleźć w sieci. Mamy powiadasz 2016 rok a ja już siedzę w tym od początku i niewiele się zmieniło. Tzn zmienił się sprzęt ale Android jak działał tak działa. Nie widzę wielkiej różnicy od czasu jak google go kupiło poza tym, że w coraz bardziej nachalny sposób próbuje dać do zrozumienia, że jego produkty są najlepsze. Chińczycy Zrobili jedną dobra rzecz olali google i pokazali, że bez ich apek może działać telefon należycie bez nadmiernego drenowania baterii. Pewnie i oni mają jakieś programy szpiegujące ale to już inna inszość.
Ostatnio edytowano 28 sie 2016, o 14:40 przez Roman_M, łącznie edytowano 2 razy

28 sie 2016, o 14:27

siemaniec napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Witam. Walczę od rana i cały czas to samo ..Po odpaleniu TWRP instaler prawdopodobnie nie widzi mojego telefonu :(

#checking connection.....
The system cannot find the path specified.
#
#Phone is connected! Checking model...
The system cannot find the path specified.
#DETECTED PHONE: ""LETV X800''
#Phone is connected and recognised!
#Press 'BACKSPACE' Tto reboot to FASTBOOT MODE!

Po trzecim wcisnieciu Backspace przerywa instalacje?
Jakies pomysły dlaczego?

28 sie 2016, o 14:37

Przepraszam, że się wtrącam ale chciałem ponowić pytanie czy ktoś wie czym się różni US od CN? Wczoraj rozpakowałem sobie 11S od cuoco na obydwie wersje, tak poprostu chciałem sprawdzić czym się różnią. W CN są 3 pliki więcej i update script lekko się różni, jednak działa tak samo jak w US (poprostu ma inaczej ustawiony pasek postępu). Kiedy usunie się te kosmetyczne różnice w update scripcie i sprawdzi wielkość całego romu to w obydwóch przypadkach jest dokładnie taka sama, więc jakichś potężnych różnic między tymi modelami raczej nie ma.

Wysłane z mojego Le 1 Pro przy użyciu Tapatalka

28 sie 2016, o 14:51

wojtek3 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

z tego co doczytałem to wersja Romu CN nie pasuje do wersji telefonu US ... Możesz uceglić telefon.

28 sie 2016, o 14:53

Ja to myslalem, ze do tej pory to juz pojawi sie jakies TWRP, ktore pozwoli instalowac wersje CN na US. Przeciez sprzetowo te telefony sie niczym nie roznia. Cos zablokowali tylko software'owo a tu dalej tylko kombinacje z roznymi romami.

28 sie 2016, o 14:56

Bo tak naprawdę różnica nie musi być nawet w kernelu, ale wystarczy, że w boot.emmc będzie nazwa inna i już telefon można uceglić mimo że wielkość pliku jest taka sama. Oczywiście teraz teoretyzuje. Zajmuje się przeprogramowywaniem dekoderów nawet nie wiecie jak wiele dekoderów mimo że różnią się nazwą mają takie samo oprogramowanie i wystarczy w pliku bootującym zmienić kilka znaków by załadować program innego producenta i w dalszej kolejności załadować rom przerobiony pod inny model.Z kolei instalując i nie zmieniając nic możemy w najlepszym razie napotkać odmowę instalacji, a w najgorszym, dekoder wyrzucić na śmietnik.

28 sie 2016, o 15:02

Tomek1079 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

z tego co doczytałem to wersja Romu CN nie pasuje do wersji telefonu US ... Możesz uceglić telefon.

Wiem, też to czytałem, jednak nadal nie wiem czym się te wersje różnią... Niektórzy podejrzewają, że w jednej wersji jest s810 v2 a w drugiej s810 v2.1. Spróbuję rozpakować te systemy jeszcze bardziej, może wtedy wyjdą jakieś znaczące różnice. Fajnie byłoby wiedzieć co jest inne w tych modelach, może udałoby się nawet jakiś system zrobić chociaż w to nie wierzę, no ale próbować można, kto wie, może coś wyjdzie ;)

Wysłane z mojego Le 1 Pro przy użyciu Tapatalka

28 sie 2016, o 15:27

Disaster napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ty kolego masz niemiłosierny ból dupy, napisałem prawdę a Ty sapiesz jakbym Ci krzywdę zrobił. Masz wersje US ciesz się i raduj nic mi do tego. Fakt jest taki że LEEco wypięło się na tą wersję i nie sądzę żeby taki Cuoco robił kolejny ROM pod US. Raduję się razem z tobą i cieszę że może po tym poście pojmiesz że spinanie się na forach mnie absolutnie nie interesuje...Z Bogiem...

Ból dupy to masz ty że ktos kupił taki sam jak ty telefon tylko za połowę ceny. Więc polecam masć może przestanie boleć. I radzę nie wypowiadaj się co do wersji US w tym wątku bo podejrzewam że wku.wiasz więcej osób. Tym bardziej że twoja wiedza jest co najmniej mizerna.

28 sie 2016, o 15:33

Panowie nie ma się co kłócić.
Wracając do różnic pomiędzy obiema wersjami, to myślę, że należy ich szukać w bootloaderze.
Pamiętam swego czasu zrootowałem i wgrałem twrp do myphone Luna. Tam niewielką zmianę w scrypcie zrobiłem z wcześniejszej wersji Myphone. Romy były inne i nie pasowały ze względu na różne modele. Tutaj mamy praktycznie te same, stąd wniosek, że nie w romach należy szukać różnicy. Wydaje mi się, że nawet nie w jądrze, a właśnie w skrypcie bootującym i to w oryginalnym starszym chińczyku. Od niego należałoby zacząć.Upierać się nie będę ale... Przyznam szczerze, że ja ten telefon kupiłem już z zainstalowanym twrp i nie musiałem instalować wszystkiego od podstaw. Skutkuje to tym, że nie interesowały mnie niuanse. To chyba mój pierwszy telefon którego tak leniwie potraktowałem.
Odpowiedz