Letv One Pro X800

LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,

Re: Letv One Pro X800

Postprzez DavePL » 3 sie 2016, o 15:15

Jak robicie backup aplikacji żeby po zmianie romu łatwo i szybko wszystko przywrócić?
DavePL

Pochwały: 2
Telefon:: Sony

Postprzez martii » 3 sie 2016, o 15:18

DavePL napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Z poziomu TWRP robisz kopię całej słuchawki - po odzyskaniu masz wszystko tak jak było przed całkowitym zaoraniem. Możesz nawet kopię danych z pamięci ROM wykonać. Mozna podpiąć sobie pendrive przez OTG.

Autor postu otrzymał pochwałę
martii

Pochwały: 1
Telefon:: Jaiyu G4S

Postprzez djsun » 3 sie 2016, o 15:30

@Martii dla twojej informacji mam około 160 apek, niektóre "ramożerne" działające w tle i nic mi nie zamula i się nie przycina. Wierz mi przez moje ręcę przewineło się mnóstwo słuchawek, zaczynałem zabawy jeszcze z v987 przy którym już też było kupę zabawy.

@DavePL ja zawsze do kopii aplikacji polecam TitaniumBackup. Prosty i bezproblemowy.
LeEco x800 Us
djsun

Telefon:: x800
ROM: cuco

Postprzez martii » 3 sie 2016, o 15:33

No nie zachwalaj tak Titanium - bo jak romy się mocno róźnią to czasem ten backup może destabilizować telefon.

Przez moje ręce też się przewinęło sporo słuchawek. To jak z tym Irda, działa na CM? Bo często używam.
martii

Postprzez martii » 3 sie 2016, o 15:36

djsun napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tyle, że ja nie mam czasu na kupę zabawy - chcę zainstalować ROM, używać i zapomnieć, skupić się zaś na działaniach w pracy, a nie na walce z coraz to nowszymi kwiatkami. Jakbym był studentem i sobie miał czas raz na tydzień instalować nowy rom gdzie potem nie muszę aktywować aplikacji bankowych, służbowych, to nie byłoby problemu. Niestety tego czasu nie mam.
martii

Postprzez djsun » 3 sie 2016, o 15:40

TB nigdy mnie nie zawiódł. Ale robię kopię samych apk z ich danymi, nie zaznaczając danych systemu żeby konfliktów później nie było. IR nie używam więc się nie wypowiem. Ale dla ciebie zrobię wyjątek i wieczorem sprawdzę.
A tak w ogóle przyjacielu , to jest taka opcja edytuj bo trochę się gubię czy to ty dalej piszesz czy ktoś nam się do dyskusji wtrąca :)
LeEco x800 Us
djsun

Postprzez Flyagaric » 3 sie 2016, o 16:01

Do backupu polecam Helium - sprawdzona ekipa to napisala - ci od CWMa. Mozna robic backup appek+ustawien, a mozna i samych ustawien. Nie wymaga roota, ale wymaga aktywacji na kompie - wiec dzialajace drivery musza byc na pc zainstalowane.
Dziala jak zloto, pomiedzy baaardzo rozniacymi sie ROMami. Poprzenosilem sobie ostatnio stany gier z Andka 4.2, na 5.1.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez martii » 3 sie 2016, o 16:33

djsun napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A możesz jeszcze sprawdzić czy dioda powiadomień może w CM mieć inne kolory niż zielony?
martii

Postprzez Roman_M » 3 sie 2016, o 17:01

Wszystko ok. Może coś tam działać lub nie, ale twierdzić, że ten telefon muli może tylko ktoś kto kompletnie nie zna się na rzeczy i nie ma pojęcia jak działa Android i skąd biorze się zapychanie i co jest przyczyną takiego stanu.
Zdradzę wam jedną rzecz - specjalnie przeskoczyłem na 14s i powiem, że wcale nie jest tak źle z nim. Na plus znacznie mniejsze grzanie. Prędkość nieco większa, ale to z powodu odexów których CM nie ma. Bateria podobnie jak na Cm.
A teraz dla zainteresowanych którzy siedzą na 14s. Z CM można sobie wyciągnąć apki systemowe i załadować na 14 bez przeportowywania. I tak - kalendarz, kalkulatur (znacznie bardziej rozbudowany niż w 14).program do maili i chyba wiadomości, aczkolwiek tutaj nie mam pewności bo z żadnych systemowych nie korzystam. Powyższe apki instalujemy jak zwykle.Po instalacji będą oznaczone jako aktualizacja apek systemowych.Tak więc będą działały z poziomu szybkich ustawień.Można je również od razu wrzucić do katalogu systemowego ( zmieniając odpowiednio nazwy i atrybuty) Przeportowałem kontakty z CM ( uważam, że są wygodniejsze, ale nie można ich tak po prostu zainstalować lub podmienić). Można przy odpowiedniej umiejętności ustawień uruchamiać playera inego niż ten systemowy. Ja mam playera pro systemowego.
W tej chwili męczę się z przeportowaniem incallui z CM który jest znacznie wygodniejszy. (TA MAŁA IKONKA KARTY SIM MAJĄCA NAS INFORMOWAĆ NA JAKI NUMER KTOŚ DO NAS DZWONI DO SZAŁU MOŻE DOPROWADZIĆ). Tak więc na jakiś czas mam rom 14s, który nie jest wcale zły tylko wymaga podrasowania.
Przeszedłem z CM z czystej ciekawości, czy można coś w nim usprawnić i efekty są ciekawe już teraz. Myślę, że zamiast narzekać zacznijmy dawać rady innym co można żeby było lepiej. A można wiele. Już chociażby z tego że obydwa romy mają podobnego frameworka na którym działają ramy xpsed, a to powoduje, ze poza system Ui można identycznie skonfigurować oba systemy.
Odnośnie baterii na 14s. Czasy mam identyczne jak na CM. Screeny z CM jakie uzyskałem są w tym wątku. Tutaj dla porównania z to co uzyskuje na 14s. DOKLADNIE TO SAMO. Spadek 1% w ciągu nocy. Tak więc jeżeli macie jakieś problemy z baterią winy szukać w własnej konfiguracji, ale nie w romach
Obrazek
Roman_M

Postprzez martii » 3 sie 2016, o 18:22

Roman_M napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Czysty ROM jak najbardziej śmiga z czasem jednak zaczyna mulić i nie mam w planach co parę dni usuwać Dalvik/ART cache bo potem system startuje 15 minut.
Używam telefon tak jak zawsze używałem, wrzucam polecany ROM, instaluję swoje apki i działam. Miałem podobnie skonfigurowanego Nexusa 7 ze starszym snapem i nie było takich problemów.
martii

Postprzez Roman_M » 3 sie 2016, o 18:44

A od kiedy to czyści się delvik? Delwik czyścimy jedynie w przypadku stwierdzenia błędów.(zdarza się, że instalujemy powtórnie jakąś apkę z którą mieliśmy problemy, jeżeli przed powtórną instalacją nie wytrzemy delvik, mamy jak w banku problem z nią nadal). Czyszczenie delvik ma na celu usunięcie zwłok np. pozostałości po poprzednich systemach, ewentualnie odinstalowanych apkach w bieżącym systemie, lub błędów. Czyści się cache z poziomu androida i to właśnie to ma znaczenie na płynne działanie. (między innymi). Nie wiem czy wiesz jaka jest różnica między art a delvik, ale jest to różnica zasadnicza. mająca wpływ na prędkość ladowania apek na korzyść art. Nie będę tu opisywał, nie miejsce. Jeżeli w trakcie używania romu często instalujesz a później odonstalowujesz apki, to delvik będzie przybierał na wadze, ale nie ma to większego wpływu na płynność romu, co najwyżej może się dłużej system uruchamiać po wyłączeniu telefonu. Na płynność systemu ma wpływ cache apek. Nie czyszczenie powoduje spowolnienie, a często i błędy. Oczywiście po zwolnieniu cache programom będą one w pierwszej fazie praktycznie wolniejsze, bo będą potrzebowały czasu na przerysowanie, ale po drugim trzecim uruchomieniu już jest ok. Najlepiej sprawdzić to na Swype, czy podobnej klawiaturze. Zapchana nie potrafi rozróżnić wyrazów jakie marzeny po niej.
Do czyszczenia systemu polecam SdMaid. Jeżeli zmienialiście romy, a nie czyściliście ich ze zwłok, to pomimo korzystania z wipe na pewno je macie.

Ps
Nie mam czystego romu. Zainstalowane mam około stu apek.
Roman_M

Postprzez djsun » 3 sie 2016, o 19:58

Roman_M napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Faktycznie sdmaid świetne narzędzie i to jedna z moich podstawowych apek
Co do IR to na chwile obecną nie działa w żadnym CM

Wysłane z mojego Le 1 Pro przy użyciu Tapatalka
LeEco x800 Us
djsun

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do LeTV LeEco