Ja to mam same kłopoty z tym telefonem. Pierwszy rom 11S - malware którego nie dało się usunąć. No to wipe po całości 14s. Teoretycznie wszystko działa, ale np sieci GSM na sim 1 gubi - jestem w centrum miasta sim2 pełny zasięg - a tutaj poszukiwanie na sim1 - wskakuje pełny - dane EDGE. Czekam chwilę 3G - robię tethering chodzi jak krew z nosa - no dobra po paru minutach przełącza się na HSPA+ i za chwilę znowu 3G a moja apka w laptopie mówi, że nie ma połączania z serwerem.
Może to są przypadłości 14s, ale nie chce mi się na nowo wywalać wszystkiego instalować CM12.1, żeby się okazało, że jest tak samo źle jak przy 11S czy 14S. Tym bardziej, bardziej że profil mojej pracy wymaga aby telefon działał całą dobę.
Odnoszę wrażenie, że 11S lepiej się sprawował jeśli chodz o wydajność (oprócz tego malware które mnie doprowadzało do furii bo każdy antywir twierdził po skanowaniu całego telefonu że nie ma problemu). Na 14s jakby rzadziej pojawiał się problem, że telefon odmawia ładowania.
Używałem w życiu masę cutom romów i chyba te które są na tę słuchawkę to fajnie się prezentują jak telefon jest po wipe - ale jak się napcha apek i zaczyna kombinacje to już się robią schody.
Np ostatnio używałem apki która używa mock location i za groma nie mogę wrócić do działania sprzętowego GPSa. W Jaiyu miałem MTK Enginner gdzie mogłem sporo pogrzebać i zmusić GPS do działania - tutaj nie mam pojecia jak to uczynić. Standardowe apki z Google Play nie dają rezultatów.