Mam soft 007s ale nie RL... Wiecie jaki mam problem jeszcze? Ze powiadomienia z vibera czy messengera mi nie zawsze dochodzą. Druga sprawa wchodzę w apke facebooka, klikam wiadomości i na zenfonie Wyskakiwala apka messengera a tutaj lipa otwierają się normalnie wiadomości w aplikacji fb a nie messengera :/
Zrobienie tego prawdopodobnie oznacza, że te aplikacje będą cały czas zżerać RAM (i może inne zasoby), ale powinny przynajmniej móc się przebić z powiadomieniami. Aha, tego trzeciego nie umiałem znaleźć...
Ile macie godzin włączonego ekranu przy 15%? To jest chyba jedna z bardziej miarodajnych statystyk odnośnie baterii :) wiadomo, że każdy inaczej użytkuje tel ale odzwierciedla chociaż trochę wytrzymałość baterii. :) ja np na swoim K3 Note mam ok 4h czasem więcej.
1,5h i mam 29procent, bezsensowne porównanie bo mogę mieć i 6h jak będę go sciemnial i używał tylko smsow albo 1h i po bateri jak będzie na maksa swiecil
Ogólnie bateria nie powala, po wgraniu romu jest ok trzyma 1 dzień porządnego użytkowania, i zostaje kolo 40procent, jak wgrać messengera, vibera itp to już jest lipa 1 dzień nie wytrzyma jak siedzisz dużo na telefonie, dla porównania asus zefone 5 ładowalem 2x dziennie
Moim zdaniem nie jest bezsensowne. Zawsze mam na auto i używam telefonu do SMS, fb, snap, internet, muzyka, aparat. Zwykle używanie. Co z tego ze telefon pod koniec dnia jak go mało używam, np niedziela ma 70%, a w poniedzialek mam 15%. Zawsze patrze na to ile ekran był włączony i wiem czy mogę zaufać baterii jak gdzieś wychodzę na dłużej.
Bezsensowne bo mogę mieć na auto ale na min albo na maksimum czujnik... I albo mi starczy bateri bez problemu albo jej braknie jak jest na maksa zeby to miało sens musieli byśmy mieć te same apki na tel i tyle samo z kazdej korzystac
Jaki macie rom i jaka aplikacje do smsow, bo ta systemowa jest skrajnie skromna (nie ma nawet moliwosci zmiany tla na ciemne i uvinanie pl znakow) bo textra nie dziala na dual simie a w chomp mi smsy czasami nie dochodza. Bede wdzięczny za rady
-Czy da radę używać telefonu na "oryginalnym" romie? Czy po otrzymaniu swojego wypada od razu zmienić ?
-Czy da się usunąć z seryjnego softu ten stream chiński z lewego ekranu startowego ?
-Czy da sie usunąć z seryjnego softu odnośnik do "Live" znajdującej się w miejscu app launcher'a/siatki aplikacji ?
-Czy da się zmieniać wielkość (rozdzielczość?) ikon ? Chodzi mi o sytuację gdy zmniejszamy wiekość wyświetlanego tekstu - czy ikony również się zmnieszają czy jest tak samo jak w Xiaomi (np. RN2) że tekst jest malutki a ikony są DUŻE ?