Doszedl wreszcie niedawno moj X600 kupiony podczas ostatnich wyprzedazy w BG i GB. Swietny telefon.
Zainstalowany fabrycznie ROM to multilanguage w wersji 5.5.892S (stable) z 12.04.2016 natomiast w zakladce Update wystepuje 5.8.092S.
Dokladnie to widac na moim filmiku:
https://youtu.be/WTmbk2rznI4?t=357Te numerki wersji zupelnie mi nie pasuja do opisywanych tutaj i na forum letv.
Zastanawiam sie, czy uaktualniac do czegos opartego na Androidzie 6. Czy te nowe ROMy (zdaje sie 16s) sa stabilne i wszystko dziala poprawnie?
Poki co testuje swoja 892S (lub 092S). Nie mam wiekszych zastrzezen. Prawie nie ma chinskiego smiecia. Ladnie i czysto. Jedyny problem to automatyczna jasnosc, cos tutaj jest sknocone, bo czasami ekran jest bardzo ciemny. Ale mozna to wylaczyc i recznie regulowac. Bateria dziala ok. Wyglada na to, ze prad nie ucieka :)
Nie dziala tez CAF (ciagly focus) przy kreceniu filmow. Tak jak w tanich telefonach z MTK trzeba klikac recznie na ekran. Co ciekawe na niektorych filmach w YT wygladalo na to, ze CAF jednak dzialal, pewnie na innych wersjach softu.
Czy jest mozliwosc pozyskania pozniej skads tej wersji softu, ktora mam fabrycznie na wypadek gdybym chcial do niej wrocic po nieudanych eksperymentach z nowszymi ROMami?