20 sie 2013, o 11:23
a to dziwne... wczoraj testowałem lenovo a820 odpaliłem youtube'a i wszystko chodziło płynnie
20 sie 2013, o 12:20
Chodzić - chodzi płynnie, co do płynności nic nie mam... chodzi o jakośc :) na telefonie film z YT+HQ co na PC wygląda cud miód na telefonie widać gołym okiem kwadraciki.
edit.
z czystej ciekawosci tez sciagnalem te kodeki ;p i dalej to samo :) soft to
http://www.needrom.com/mobile/lenovo-a820-12/ w wersji 2.1
20 sie 2013, o 12:53
No właśnie co do płynności nie mam żadnych zastrzeżeń tylko ta marna jakość...
20 sie 2013, o 17:51
Panowie ile wytrzymuje Wam bateria przy ograniczonym używaniu telefonu tj. kilkanaście minut rozmów, kilka sms, trochę przeglądania sieci ?
20 sie 2013, o 18:36
Pisalem kilka postów wyżej o ostatnim zachowaniu mojej baterii. Albo wskaźnik baterii świruje albo niewiem, bateria nagle nabyła supermocy.... przy moim standardowym ustawieniu (ekran najsłabiej podświetlony, podświetlenie ekranu jak najkrótsze, taktowanie proca 0.8ghz (ogólnie tryb extreme w progsie Lenovo Power Saving)) i po prawie 32h uptime mam 77% a tel uzywany normalnie tj sms/rozmowy.
20 sie 2013, o 18:44
A nie przeprowadziłeś czasami kalibracji bateri przez LPS?
20 sie 2013, o 18:50
Przeprowadzałęm ale to dawno temu i nie zauwazyłem jako-takich efektów. Dopiero po przedwczorajszym wyładowaniu tel do 0 i naladowaniu go przez całą noc takie rzeczy sie dzieją.
20 sie 2013, o 21:22
Jeszcze w moim przypadku a dokładniej telefonie zauważyłem że GPS nie działa a dokładniej że nie znajduje satelitów :/ Może macie jakieś rady?
20 sie 2013, o 21:42
Ile czekałeś? Najlepiej wyjdź na dworze przejść/przejechać się kawałek żeby sprawdzić.
20 sie 2013, o 21:59
Orientujecie sie może, czy ładowarka Philipsa z aktualnej oferty Biedronki będzie kompatybilna z naszym telefonem? Piszą że współpracuje z wieloma telefonami m.in Iphone, Motorola, Nokia Lg, SE. Na opakowaniu jest napisane, że moc wyjściowa 10,5 W / 2,1A , 5V. Może sie nada na zamiennik tego dziwoląga co daja w pakiecie z telefonem.