przez doprze » 11 sie 2013, o 09:44
zaobserwowałem wczoraj dziwny problem z mojej żony a820, a mianowicie przestało działać wi-fi. Pokazuje, że jest połączenie, ale wskaźnik jest na szaro i nie ma żadnej wymiany danych. Oczywiście od razu restart routera, restart lenovo, na nowo konfiguracja jednego i drugiego i nic. Po godzinie zabawy przestało chodzić i aero... no i znowu, a to zmiana konfiguracji, a to włączenie i wyłączenie, restart i nic.
Włożyłem inną kartę aero - i te aero zaczęło chodzić. Karta aero (ta nie działąjąca) w innym urząrzeniu działa normalnie. Po nitce do kłębka doszedłem, że to aero coś mąci w telefonie, zamieniłem aero na kartę z internetem orange i nagle wszystko zaczęło działać i wi-fi i internet wcdma.
Dodam, że rom oryginalny od chińczyka (chinatronic). Czy ktoś się spotkał z takim czymś? Nie chciałem zmieniać romu w tym telefonie, żeby żona nie potraciła swoich danych... ale w sumie kupiłem lenovo do aero i taka opcja jak teraz średnio mnie cieszy, a drugie lenovo dla mnie już zamówione i nie chciałbym powtórki sytuacji. Dodam, że przez 2 tygodnie jak aero było w telefonie to raczej wszystko działało. Czasem były z wifi jakieś zwiechy, ale raczej działało.
Pozdrawiam