6 sie 2013, o 23:39
Tak powinno być , Nie obsłuzy dwóch kart sim jednocześnie .Nie ma dual sim aktiv.
7 sie 2013, o 09:03
Dzięki! :) No to kolegę wprowadziłem w błąd. Powiedziałem mu, że ten telefon ma sim activ :D
7 sie 2013, o 16:36
Najlepszy jest chyba Lambda, ale takze _ru oraz cappa sa godne polecenia.
7 sie 2013, o 17:54
wczoraj odebrałem swoje a820. może mi ktoś powiedzieć dlaczego nie mogę złapać GPS-em fixa?
7 sie 2013, o 18:31
@gba1111: poszukaj to znajdziesz.
8 sie 2013, o 16:12
zainstaluj TouchPala, do niego polski słownik i będziesz miał T9 i swype w każdej apce
11 sie 2013, o 09:44
zaobserwowałem wczoraj dziwny problem z mojej żony a820, a mianowicie przestało działać wi-fi. Pokazuje, że jest połączenie, ale wskaźnik jest na szaro i nie ma żadnej wymiany danych. Oczywiście od razu restart routera, restart lenovo, na nowo konfiguracja jednego i drugiego i nic. Po godzinie zabawy przestało chodzić i aero... no i znowu, a to zmiana konfiguracji, a to włączenie i wyłączenie, restart i nic.
Włożyłem inną kartę aero - i te aero zaczęło chodzić. Karta aero (ta nie działąjąca) w innym urząrzeniu działa normalnie. Po nitce do kłębka doszedłem, że to aero coś mąci w telefonie, zamieniłem aero na kartę z internetem orange i nagle wszystko zaczęło działać i wi-fi i internet wcdma.
Dodam, że rom oryginalny od chińczyka (chinatronic). Czy ktoś się spotkał z takim czymś? Nie chciałem zmieniać romu w tym telefonie, żeby żona nie potraciła swoich danych... ale w sumie kupiłem lenovo do aero i taka opcja jak teraz średnio mnie cieszy, a drugie lenovo dla mnie już zamówione i nie chciałbym powtórki sytuacji. Dodam, że przez 2 tygodnie jak aero było w telefonie to raczej wszystko działało. Czasem były z wifi jakieś zwiechy, ale raczej działało.
Pozdrawiam
11 sie 2013, o 10:42
jak wgrasz softa przez flashtoola, problem zniknie.
11 sie 2013, o 19:48
Jednak to nie wina aero, tylko slotu karty sim (patrz dwa posty wyżej). Na karcie orange w slocie WCDMA już też nie działa wi-fi. Jakiś pomysł co to może być?
11 sie 2013, o 21:57
Tak, zmiana routera na nowy. I sprawdz czy nie masz wirusa i ewentualnie czy nie masz włączonego internetu mobilnego.
11 sie 2013, o 23:47
http://www.aliexpress.com/snapshot/254952337.htmlczy w tym telefonie będzie działało AERO2 ?
/wyjaśniam - na stronie piszę, że działa tylko w WCDMA: 2100MHz (a AERO2 potrzebuje 900) .. chce kupić białą wersję. Ostatnio pojawiły się doniesienia, że w czarnej z czarną kapką nie działa AERO (tylko z fioletową.. ale ten model ma również T ...
co z tą auckja?
PS.
Sprzedawca też twierdzi, że ma obsługe tylko WCDMA: 2100MHz
12 sie 2013, o 06:21
Router jest napewno ok. Inne urządzenia logują się bez problemu (laptop, telefon, tablet). Kolejną rzecz zauważyłem, po zmianie obsługi 3g (wyłączyłem enabled 3g) dla slotu nr 1 (wcdma) znowu zaczęło działać z kartą orange, jeszcze nie wiem na jak długo... dzisiaj sprawdzę czy i aero będzie działać.