To ja pomogę bartazz i jeszcze raz dzięki za pomoc
Lenovo A760 multi language firmware1) Należy pobrać :
http://www.androidgroupon.com/rom/Lenov ... 01_0824.7z waga 314MB po czym rozpakować
posiadać zainstalowane sterowniki USB aby komputer łaczył się z telefonem przez USB Debugging ( mój tel podłaczony do Visty x32 sam wsio załatwił)
Po rozpakowaniu mamy takie oto pliki. Klikamy zaznaczony
1.jpg
2) wyskoczy nam okienko takowe
2.jpg
podłączamy telefon wejdzie w tryb łaczności usb z PC dajemy USB Debug. i klikamy jakikolwiek przycisk klawiatury na PC np spację i rusza instalacja.
Czekamy cierpliwie jakieś 5 minut. Pamiętac należy że komputer jak i telefon powinny mieć prężna baterię :)
Na koniec po szeregu krzaczków powróci do punktu wyjścia czyli kliknij dowolny przycisk wtedy odłączamy telefon ,który się zresetuje poinstaluje aktualizacje (jest ich ok 32) i gites zakończone . Cieszymy się nowym firmware z wieloma językami w tym PL.
Na forum obcojęzycznym napisano, że jeżeli będą dalej 2 języki należy przywrócić ustawienia fabryczne u mnie było to zbyteczne.
Ja dzisiaj miałem w dłoni pierwszy raz w życiu tel z androidem to raczej każdy powinien sobie z tym poradzić.
[b] I pamiętajcie zabawa z telefonami to fajna rzecz lecz czasem kosztowna i każdy robi to na własne ryzyko.[/b]
Oczywiście nie jest moja zasługa tylko kolegi bartazzz. Pozdrawiam
Autor postu otrzymał pochwałę