przez Gatts19 » 23 lut 2018, o 12:01
Ja zakupiłem LeMax2 x820 na rynek amerykański z aktywnymi prawie wszystkimi częstotliwościami dlatego ,że jako jedyny ma pełną kompatybilność z sieciami komórkowymi a jeżeli już nie ma to znaczy ,że są one zablokowane.Model LeMax2 x829 często jest bez obsługi B20 bo jest nieodblokowany całkowicie.Druga sprawa jeżeli nawet masz B20 ,które jest aktywne to tak jak w moim przypadku nie mogłem odbierać LTE i maksymalnie miałem H+.Nawet kody jakie można było znaleźć na stronach anglojęzycznych nie pomogły w obsłudze LTE w Polsce i musiałem zrutować go oraz użyć do tego celu aplikacji z Google Play
- Network Signal Guru i dopiero po jej użyciu udało mi się nawiązać połączenie LTE.
Zrobiłem to tak zablokowałem wszystkie częstotliwości GSM ,które nie są w Polsce obsługiwane i z dwudziestu dwóch częstotliwości zostawiłem tylko 6aktywnych w LTE ,później wlazłem do CDMA i zaznaczyłem ostatnią pozycję jako aktywną a dwie pierwsze dezaktywowałem i w ten sposób mam już LTE.
Oczywiście telefon jest dla starszych osób a chcieli mieć tanio i dobrze więc nic tańszego poniżej 190dolarów nie znalazłem z dobrym SOC Snap820 6GB RAM i 64GB nośnik na dane.
Ze względu na fakt ,że te telefony nie mają pełnego polskiego tłumaczenia musiałem zrezygnować z oficjalnego ROMU i skorzystać z LineageOS.
Też brakuje mi czujnika Halla ponieważ rodzice otwierając klapkę wybudzali telefon a tak trzeba używać do tego celu przycisku zasilania lub czytnika linii papilarnych.
Jaki polecacie ROM ,który ma prawie 100% spolszczenie taki jak LineageOS?