LE MAX 2 x820 VS x829

LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,

Re: LE MAX 2 x820 VS x829

Postprzez Flyagaric » 24 mar 2017, o 15:37

A skąd wiesz, że ma oryginalne? Sprzedawcy zwykle grzebią i nie wiadomo co się dostaje. Nawet stocka wypada najpierw wgrać z oficjalnego źródła. No chyba, że sprawa zweryfikowana, ale tego kolega nie napisał.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez ja1312666 » 25 mar 2017, o 14:28

mam takiego eui 5.8.016s i zero możliwości update w dodatku nie działa mi pad od ps4 a bratu co ma leeco le 2 działa to taka mała ciekawostka :D
ja1312666

Telefon:: LG

Postprzez 88adrian » 26 mar 2017, o 00:31

Przerzuciłem już kilka ROMów i na chwilę obecną według mnie najsensowniejszy to chyba ten od "CrisBalGreece", tylko ma jeden mankament brak pełnego spolszczenia, spora cześć jest po angielsku.
Z kolei "RR TeaMSpain RevolutioN FINAL" dość fajny ROM, ale nie wykrywa kart sim co go dyskwalifikuje bezwzględnie. Inne od TeaMSpain jakie instalowałem, w ogóle nie mają języka polskiego.
CUOCO92 fajny, szybki, ale jeszcze mniej języka polskiego.

Co polecicie, aby mieć większość systemu w języku polskim? Może mokee? Którą wersję mokee instalowaliście?
I jeszcze jedno pytanie: instalował ktoś MIUI?
88adrian

Telefon:: Redmi Note 3 Pro

Postprzez swiezak82 » 26 mar 2017, o 09:23

Ja mam tą wersję i na noc nie mogę narzekać. Spolszczenie dla mnie wystarczające i wszystko działa. Nowsze wersję tego systemu to albo mniej polskiego albo wysypka interfejsu.
LeECO_Le2_X820_MAX_5.8.018S_REV2_CUOCO92.zip
Tutaj zrzuty z ustawień telefonu
Zdjęcia
swiezak82
VIP

Pochwały: 51
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.1.2

Postprzez subwoofer » 26 mar 2017, o 22:56

Ja jestem aktualnie na miui. Do eui nie mogłem się przekonać a co do los, mokke itd to czytałem że bateria jest słaba. Z tego wszystkiego wygląda że zostanę na miui. Rom jest po polsku, wszystko ładnie działa. Jedyny minus jest taki że Grek dorzuca sporo aplikacji a ja z niektórych nie korzystam i trochę musiałem usunąć. Napisałem na xda czy jest szansa na miui portowane z xiaomi.eu ale cris nie odpisał. Wtedy nie byłoby niepotrzebnego sklepu z aplikacjami od xiaomi i chińskich reklam w aplikacjach. Mimo wszystko dla mnie rom na +

Wysłane z mojego X98 Pro przy użyciu Tapatalka
subwoofer

Telefon:: Xiaomi

Postprzez Linek » 27 mar 2017, o 11:35

Zakupił ktoś folie do ochrony wystającego aparatu, bądź etui które organiczna rysowanie obiektywu?
Linek

Pochwały: 1
Telefon:: Note2

Postprzez empi » 27 mar 2017, o 21:55

Ciąg dalszy mojego śledztwa w sprawie niedziałających słuchawek od LeEco.
Okazuje się, że nie działają podczas rozmowy telefonicznej tylko te oryginalne od LeEco, a na przejściówce już nie ma problemu.
Jest to więc problem SPRZĘTOWY. Przekopując się przez internet trafiłem na jakieś indyjskie forum Le i potwierdziły się moje wnioski - więcej ludzi ma taki sam problem w tym telefonie. Tak więc - albo zakup słuchawek na BT, albo takich, które w USBC nie wspierają CDLA (Continual Digital Lossless Audio), czyli "przełomową" technologię, która nie poradziła sobie z... dzwonieniem. :mrgreen:

P.S. Niezlaeżnie od ROMu ten problem występuje.
empi

Telefon:: LeEco

Postprzez zelgawis2 » 27 mar 2017, o 22:36

empi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A producent nie dołącza do telefonu przejściówki z usb-C na wtyk do mini jacka 3,5mm? Tak żeby podłączyć po prostu zwykłe słuchawki
zelgawis2

Telefon:: LeEco Le Max 2

Postprzez eject » 28 mar 2017, o 08:11

Dołącza ale skoro daje też słuchawki to dobrze żeby one też działały podczas rozmów telefonicznych.
eject
AKTYWNY

Pochwały: 2
Telefon:: nokia 3210

Postprzez ross » 28 mar 2017, o 08:41

Mogę się pochwalić, że i ja mam już x829. Zamawiany z Banggood za 770zł, bez vatu (paczka przepakowana w Holandii). Telefon naprawdę miażdży. Wydajność i wykonanie jest takie jak myślałem (czyli bardzo dobre), ale aparat pozytywnie mnie zaskoczył. Bije na głowę sporo droższe modele chociażby Xiaomi. Ten telefon chyba naprawdę nie ma słabego punktu. No może poza baterią, ale to jeszcze nie jest pewne, bo działam na pierwszym romie, który wgrałem po zakupie. Czekam na kolejną wersję Small EUI z xda-developers, bo wiem, że ma być zoptymalizowany również pod kątem wytrzymałości baterii. Co do szkła/etui - telefon dostałem z naklejoną bardzo słabej jakości folią, która w dodatku była naklejona krzywo i znajdował się pod nią jakiś syf. Na moje szczęście 3mk nie miało jeszcze zrobionych pomiarów telefonu, więc im go udostępniłem. LeEco wróciło z naklejoną folią InvisibleCase 3D. Spasowanie naprawdę jest idealne. Oklejony jest właściwie cały telefon (przód, tył i boki), przewidzieli wszystkie możliwe przerwy i dziurki w folii. Są nawet specjalne przerwy na antenę. W sumie chciałem kupić tylko szkło na przód, ale ta folia z tyłu jest genialna - telefon w końcu przestał być śliski. No i nie muszę się już martwić o ciągłe przesuwanie go po stole. Folie niedługo trafią do sprzedaży w ich sklepie internetowym, także jak się zastanawiacie czy zamawiać jakąś folię z Chin, to darujcie sobie i zaczekajcie chwilę. Ogólnie telefon gorąco polecam wszystkim zainteresowanym. Czytnik linii papilarnych cały czas u mnie działa i odblokowałem też band 20 LTE zgodnie z poradnikiem z xda. Wszystko wygląda spoko, tylko nie wiem jak sprawdzić czy jest faktycznie odblokowany >.<
ross

ROM: MIUI v7

Postprzez Pivko » 28 mar 2017, o 08:45

jakim cudem kupiłes na banggood bez VATU ?? i gdzie masz na XDa opisane odblokowanie B20 w x829 ?? Piszą tam jak byk że póki co teoretycznie da się odblokować ale nie działa.
Pivko
AKTYWNY

Pochwały: 11

Postprzez ross » 28 mar 2017, o 08:51

Normalnie. Z tego co czytałem przed zakupem do przy banggood rzadko jest naliczany vat. Przesyłka została wysłana PostNL, czyli po prostu Holenderskim odpowiednikiem Poczty Polskiej. Szła z Hongkongu, a nie z Chin. Hongkong ma dobre umowy międzynarodowe z Holandią, więc eksportują tam masę rzeczy. A w Holandii ktoś paczkę wziął i przepakował, albo przynajmniej całkowicie zerwał stary list przewozowy i nakleił nowy. Także paczka teoretycznie przyszła z Holandii, która znajduje się w Unii Europejskiej, więc nie była objęta Vatem. Żadna moja paczka jeszcze nie przeszła tak szybko przez WER. :D
ross

ROM: MIUI v7

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do LeTV LeEco