LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,
24 lut 2018, o 22:46
Ja mówiłem o YouTube w przeglądarce. A wcześniej miałem note 3 i tam multiled działał super. Ogólnie miui dev mi się podobał. Ciągle ewoluował. Częste aktualizacje. Jedyna wada tego systemu to notoryczne ubijanie apek w tle.
24 lut 2018, o 22:46
Dla mnie kolor nie ma znaczenia jak sygnalizuje to i tak zaglądam a na apce YouTube przewijanie działa ok
24 lut 2018, o 22:55
No właśnie. Ja np nie zaglądam jak mam kolor niebieski bo to mail i może poczekać, ale czerwony to połączenie i zerkam kto to dzwonił. Ja na przykład używam YouTube w przeglądarce bo mam pod ręką i nie muszę odpalać nowej apki , zresztą mam niekiedy odnośnik w jakimś artykule do YouTube i co wtedy? Zresztą bug jest bugiem, akurat że ty tego nie widzisz wcale nie znaczy że go nie ma. Eui to dla mnie taki sobie system. Po zrobieniu twrp i wgraniu pierwszego customa już do niego nie wróciłem i nigdy nie wrócę.
24 lut 2018, o 23:31
Ja w sumie kupilem leeco przez zauroczenie sie eui na coolu, ktorego mialem tydzien. Ale w coolu na sofcie leree bylo praktycznie 100% tlumaczenia, czego nie uswiadczylem niestety na leeco. Spoko, jakos tam ogarniam angielski ,wiec to nie problem taki mieszany język, ale wizualnie mnie to irytowalo. Tego mi brakuje porownując do miui. Niestety poki co to nie ma co kupic z xiaomi, zeby nie wydawac 2*tyle co kosztowal x722
Wysłane z LePro3
24 lut 2018, o 23:52
No to prawda. Za taką kasę ten fon to rewelacja. Dodatkowo jeszcze teraźniejsza masa romów na Oreo to już bajka. Ciekawe jaki będzie i za ile le pro x , czy jak ma się nazywać.
25 lut 2018, o 02:15
Jak ktoś szuka trochę ulepszonego 20s z EUI to mogę polecić AROMA 20s/28s od CBG, z którego korzystam od czasu zakupu telefonu (wgrałem od razu po zrobieniu kopii i tak zostawiłem).
Aparat w domyślnej apce od LeTV, jak i pozostałe działają bez zarzutu i nie mają znanego problemu z ostrością (prawdopodobnie to apka lub zależności z Le Max 2 28s).
Dioda powiadomień jest konfigurowalna w wielu kolorach (nawet różne odcienie z połączenia kolorów) z użyciem już preinstalowanego Light Flow.
Liczby nieprzeczytanych SMSów/maili/nieodebranych połączeń/... też są w domyślnym launcherze, ale odświeżają się z opóźnieniem (są jeszcze 2 inne launchery do wyboru).
Instalator tego ROMu ma trochę ciekawych opcji, m.in. wyrzucenie niepotrzebnych śmieci od LETV (nie skorzystałem i potem ręcznie część wyrzuciłem, jak się przekonałem, że konto LE nie jest dostępne dla naszego regionu).
Bateria w deep sleep schodzi bardzo wolno (0-1% przez noc), ale przy częstym używaniu telefonu wytrzymuje mi na 1,5-2 dni (nie sprawdzałem ile SOT) i przy włączonym max oszczędzaniu czasami nie wybudza do powiadomień z maili z Aquamail i komunikatorów.
Mimo, że wszystko OK to od jakiegoś czasu przymierzam się do migracji na AICP lub inny ROM z 8.1, głównie ze względu na większą funkcjonalność nowego Google Camera, które wymaga już nowego Androida, a te ostatnie pod Androida 6.0, mimo iż działa bez problemów to funkcjonalnością nawet nie dorównuje innym apkom aparatu.
Aha, nie wiem jak w innych ROMach, ale nawet zdjęcia HDR+ wykonywane są bardzo szybko, wszystkie czujniki działają bez problemów, w tym też odblokowywanie odciskiem palca (bez opóźnienia i za każdym razem).
25 lut 2018, o 06:04
Ten rom to miał chyba każdy co szukał zamiennika romu z banggood. Ale wtedy nic innego nie było. Na początku ten light flow nie działał. Musieli później naprawić.
25 lut 2018, o 09:13
Sprawdź kolego z ciekawości jaki masz SOT na tym romie
25 lut 2018, o 09:54
ROM CBG ma na 24h sot ok 10h. Porównywalny do Aicp 13.1. Oczywiście pisze przy moim używaniu telefonu.
25 lut 2018, o 11:21
Właśnie to mnie zastanawia jakim cudem wychodzi Wam tam duży SOT?. Chyba że liczysz SOT bez włączonego internetu :) ? U mnie na EUI wychodzi ok 5 max 6 godz i dziwne że byłaby aż tak duża różnica.
25 lut 2018, o 11:36
Nawet przeglądarka może spowodować różnicę w zużyciu baterii. Apki typu Facebook i Messenger doją baterię ile wlezie. Jak grasz to już w ogóle. Mam cały czas załączone Wi-Fi i LTE. Synchronizacje. Nie mam Facebooka, mam jeden SIM, nie gram, mój sot na Aicp 13.1 obecnie to 6.5h 17 godzin od naładowania. Bateri zostało 44%. W tych 17h na LTE byłem ok 5h reszta Wi-Fi.
25 lut 2018, o 11:56
Dużo daje WiFi. Ja jak jestem w domu i korzystam z wifi to też 10h SoT zrobię i to na dual SIM. Z FB korzystam webowo przez chrome , ważne żeby nie zostawiać FB na karcie bo też drenuje baterie. A tak whatsup i Messenger działa w tle. Tyle że w ogóle nie gram. Nieraz dzieciaki pół godziny w jakieś mało wymagające pograją.
Wysłane z LePro3