Kupiłem tego mi3 16gb początkowo za 205$, ale musiałem teraz dopłacić 20 (negocjowanych z 30, chińczyk proponował 25 bo to ich pomyłka), bo okazało się, że pracownik się pomylił i mieli inkasować dodatkowo 30$ na przesyłce china postem

Wychodzi na to, że bez kuponów zapłaciłbym 260$, więc szału nie ma. Właściwie sam napisałem do chinola z zapytaniem czy wyślą bez dopłaty bo zauważyłem, że wystawili ten sam telefon drugi raz z przesyłką 30$. Mogłem się upierać, że to ich błąd więc powinni ponieść koszta, ale wtedy wogóle by mi tego nie wysłali i musiałbym czekać na pieniądze, nie mówiąc o utraconych kuponach. Za to pierwszy raz tak przyjemnie pisało mi się z chińczykiem, oczywiście gdy przyszło do proszenia mnie o dopłatę to stałem się "świetnym biznesmenem i dobrym człowiekiem", ale przede wszystkim odpisywał mi bardzo szybko mimo moich długich wiadomości. Muszę pochwalić też jego znajomość angielskiego, bo chyba pierwszy raz miałem do czynienia z mniejszym (5k feedback czyli i tak sporo), którego znajomość angielskiego wykraczała poza słownik. Obieciali mi za to, że wyślą w ciągu 2 dni i doedukowałem ich jak mają wysłać, żeby zmniejszyć ryzyko podatku (wysyłka jako osoba prywatna, brak oznaczeń sklepu, szary papier lub w jakieś kwiatki). No cóż, ostatecznie nie wyszło najgorzej, telefon z założenia miał pójść na sprzedarz po oględzinach, a tak stracę ponad 60zł.
Pistony 2, o które pytacie (20$) kupiłem u Fantacy, cześć na forum odradza z różnych powodów, ale ja już kupowałem od nich kilka drobniejszych rzeczy i nie narzekam. Obroty mają chyba podobne do Goldwaya i feedback na ali około 99%. Ale nie wydaje mi się, żeby była to super cena, można było je wyrwać taniej, ale mi zależało na oryginalności i czasie, bo nie kupuję ich dla siebie

. Mogłem co prawda kupić u Goldiego, ale widziałem sensu dopłacania 5$ za "markę".