przez okciuk » 12 lis 2014, o 12:26
hej, mam taki problem. Złożyłem zamówienie wczoraj na telefon w dobrej cenie. Nie mogłem zapłacić wczoraj, bo miałem zablokowaną kartę jak na złość), odblokowałem dziś i chciałem zapłacić (kwota do zapłaty wyświetla mi się ta sama co wczoraj. Dostałem dziś taką wiadomość od sprzedawcy:
"dear sirs,
thanks for your placing order. now due to we have many goods to delievery, we will need time to arrange the first goods. and plz pay your order in seven days. when seven days passed, if you pay your order, we will arrange the second goods asap. thanks for your support. and now we have stopped selling,Because of this for any inconvenience please forgive us. thanks for your support and understanding. have a nice day for you and your family.
best wishes"
Z tego bełkotu zrozumiałem, że gościo na razie wysyła już zapłacone zamówienia a jak ja zapłacę, to zacznie procesować moje zamówienie za 7 dni. chyba coś kręcić, trochę się teraz boje mu płacić, bo nie ma dużego feedbacka i cholera wie jak z nim będzie. Miał ktoś podobna sytuację?