Który tv box wybrać?

TV Box, MiniPC, sprzęt audio I wideo, pytania, problemy,

Re: Który tv box wybrać?

Postprzez simarik » 12 kwi 2016, o 11:02

tpawel - a przy tej cenie (38$) wart jest zainteresowania? Ogólnie to chciałbym rozszerzyć funkcjonalność 6 letniego LDC (apki, YT, filmy z netu). Także jestem posiadaczem turboboxa od n.
simarik
AKTYWNY

Pochwały: 2

Postprzez tpawel » 12 kwi 2016, o 12:04

No ja dałem 10$ więcej, nie mam porównania do innych więc ciężko powiedzieć czy warto. Kupiłem TV dwa lata temu bez smart TV i tym TV boxem chciałem to naprawić:)
W sumie działa, ale rewelacji nie ma. Chciałbym zobaczyć jak działa jakiś lepszy,powiedzmy ok 100$
tpawel
VIP

Pochwały: 116
Telefon:: POCO F2 PRO
ROM: Global

Postprzez MarekOTT » 12 kwi 2016, o 15:10

tpawel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A jak KODI, np. plugin Phoenix, lub ogolnie działanie KODI, w miarę sprawnie działa, czy raczej zamula.

Ja także czekam na paczkę z mini M8S, na niczym mi nie zależy, tylko na dobrym działaniu KODI.
MarekOTT

Pochwały: 1
Telefon:: Sony

Postprzez tpawel » 12 kwi 2016, o 20:50

No niestety nie testowałem, ale jak Twój przyjdzie to chętnie przeczytam Twoją opinie
tpawel
VIP

Pochwały: 116
Telefon:: POCO F2 PRO
ROM: Global

Postprzez mruczek66 » 14 kwi 2016, o 11:10

mam smart tv 3d samsunga i zastanawiam się czy jest sens kupna tv boxa. box potrzebował bym do odtwarzania filmów z dysku o sporej wadze (ponad 4gb) bo tv nie zawsze daje radę. czy mając tv box dojdą mi jakieś dodatkowe funkcje których nie mam w tv ?
mruczek66
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: poco3x

Postprzez MarekOTT » 14 kwi 2016, o 11:26

mruczek66 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ogólnie przeczytaj cały temat, kilka razy ktoś odpowiadał na to pytania, dla osób które miały takie same lub podobne wątpliwości co Ty.

Ja na szybko tylko napiszę: że trochę sam sobie odpowiedziałeś na pytania. Jak sam widzisz, nawet mając smart TV z Samsunga (który chyba jest najlepszym smartem dostępnym na TV nie konieczni idący w parze z jakością samego TV) nie obsłużysz wszystkiego. Tv box zawsze ma dużo lepszy procesor i RAM a co za tym idzie, ma większe możliwości. Na szybko to aplikacje takie jak KODI, niedługo Netflix, cała obsługa innych programów które można używać na telefonach/tabletach itp. No i musisz też wiedzieć że nie wszyscy mają Samsungi ;), ja np. mam Panasonica który poszedł bardziej w kierunku jakości matrycy obrazu niżeli funkcji smart. Dla mnie TV box to wybarwienie :)

Autor postu otrzymał pochwałę
MarekOTT

Postprzez marx » 14 kwi 2016, o 17:54

dodam tylko że TV BoX bez KODI niema większego sensu.
Innym wyjściem jest zakup tunera na linuxie, np DM 800SE lub jakiś odpowiednik VU+ Solo 2
marx
Administrator

Pochwały: 271
Telefon:: Dual sim

Postprzez MarekOTT » 14 kwi 2016, o 22:09

marx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

I tak i nie ;)

Posiadam akurat oryginał VU+ Solo SE i można rzec że dekoder ten należy do wyższych modeli z średniej pułki. Niestety jednak KODI nie do końca jeszcze działa prawidłowo. Są problemy z playerem i nie tylko. Na początku kupując ten dekoder pod nc+ myślałem że w przyszłości i KODI na nim poleci. Niestety prace różnych teamów od softów tak jakby od jakiegoś czasu stanęły w miejscu, do tego stopnia że ja już dłużej nie chce czekać i zdecydowałem się na TV Boxa. Co nie zmienia faktu że porządny dekoder do TV to dla mnie rzecz podstawowa i nie żałuję zakupu.

BTW. W bardzo atrakcyjnych cenach są też odpowiedniki (clony) VU na aliexpress, ale wiem też że nie wszystkie softy można do nich wgrać, bo potrafią uwalić dekoder, w przeciwieństwie do oryginałów.
MarekOTT

Postprzez oracz » 15 kwi 2016, o 09:56

simarik napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No i przyszedł M8S z GearBest. Na razie mogę powiedzieć tyle, że działa ;) Połączyłem WiFi, myszkę po BT, zrobiło się kilka aktualizacji.
Na KODI się nie znam cos tam działa muszę poczytać o wtyczkach. Nie znalazłem Sklep Play, można go jakoś doinstalować ?
oracz

Telefon:: Samsung

Postprzez tmk10 » 15 kwi 2016, o 10:10

Jak Wam działa ten Kodi? Kiedyś, gdy było to jeszcze XBMC, miałem masę problemów. Potrafiło nie wczytywać wtyczek, nie wczytywało mediów, wyskakiwały błędy. Na telefonie, na komputerze było to samo. Próbowałem różnych wersji i używałem tego co jakiś czas, by sprawdzić, czy coś się zmieniło, ale wciąż była masa błędów.
tmk10
AKTYWNY

Pochwały: 8
Telefon:: A

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do TV Box, MiniPC, sprzęt audio I wideo