przez wampum » 13 gru 2015, o 17:33
N5 to na pewno nie jest segment biznesowy, tylko budżetowiec , dobrze wykonany z dobrych materiałów, ale budżetowiec, a więc Kingzone nie robi tylko biznesowców. K1 to średniak z kompleksem wyższości według mojej subiektywnej opinii, telefon wycenia się jak klasę wyższa a oferuje budżetowcze baterię (2500mAh), wymiary też sa kiepskie pomimo tego że to 5,5 cali konkurencja pokazała że da się z powodzeniem robic mniejsze telefony z takim wyświetlaczem. To tylko opinia z analizy parametrów bo podejrzewam że jak bym sie dobrał do tego telefonu to znalazł bym coś jeszcze, chociaż nie twierdze że nie ma plusów ale ciężko powiedzieć kiedy się studiuje tylko parametry ;).
Witam.
Tak "miałem" K1 - zresztą jest tutaj gdzieś moja niedokończona recenzja.
Zgodzę się ze stwierdzeniem że to średnia półka dodałbym jeszcze, że to DOBRA średnia półka.
Producent w swoim porfolio pokazuje politykę skierowaną do segmentu biznesowego.
Czy jestem fanem tej marki?.....hmm, nie wiem - chyba nie. Po prostu dużo czytam i szukam w necie jeśli mnie coś zainteresuje.
Prawdopodobnie byłem pierwszym w PL który. kupił KInga. Jednak za nim to zrobiłem zastanawiałem się z 3 tygodnie. Dane jakie uzyskałem z neta, włącznie z filmikiem pokazującym proces produkcyjny fabryki Kingzona (któryś z producentów tak tez robi?), spowodował że nie miałem żadnych wątpliwości, ze to będzie dobry zakup. I nie żałuję, to był jak na razie mój najlepszy telefon. teraz leży rozwalony w szafce ale nie żałuję, zarobił i służył jak trzeba, to nie była kasa wyrzucona w błoto.
Co do K2, zjeżyłem się bo jak czytam na starcie hejt spowodowany tym, że to mało znana marka to krew mnie zalewa.
Jestem pewien, że ten sprzęt jest jeszcze lepszy od K2, zresztą specyfikacja i wstępne testy to potwierdzają. Firma stosuje markowe podzespoły min. lepszy niż u większości chińczyków aparat sony, głośniki Yamahy, ekran prawdopodobnie Sharpa. Zgodzę się że, słabym punktem jest bateria. W K1 też to kulało mocno....ale nie ma telefonów idealnych.
Stoję przed wyborem....i nie wiem czy znowu Kingzone, bo inne marki z Chin nie śpią. Może UMI, Elephone a może Dogee. Wszystko zależy co zawiera dana słuchawka w stosunku do ceny, czyli jak zwykle cena do jakości.....
Ale King na pewno nie jest byle jakim producentem, wystarczy prześledzić ich stronę.