Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: JD.COM

20 sty 2016, o 02:43

fake4r napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No widzisz, a mi trzy razy, w tym raz wyliczyli z kwoty przed użyciem kuponu, o 40$ wyższej, ale niechcialo mi sie szarpać, wiec olalem, tym bardziej ze to i tak znajomego sprzęt, a cena i tak atrakcyjna...

20 sty 2016, o 07:01

Wszystkie z jd?

20 sty 2016, o 11:18

Tak, oczywiscie - watek o jd to pisze o paczkach z JD...

No i zapomnialem dodac, wczesniej sie nie zdarzały takie sytuacje, abym nie przesyłał dokumentow do wyliczenia. Moze skaner widzi pudełko, widzą jaki model jest w srodku, to jesli jeden przeslal osobnik screeny, to pozostale naliczaja na podstawie zawartosci, deklaracji i dokumentow zakupu jakie juz otrzymywali.

20 sty 2016, o 11:44

fake4r napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Możesz tłumaczyć, ale 99% ludzi Ci i tak nie uwierzy.

20 sty 2016, o 12:28

No ja też się ostatnio zdziwiłem bo zawsze paka jak szła na cło to był list a mój x600 zatrzymany w cle i po kilku dniach zwolniony kwota naliczona od zdeklarowanej ale faktycznie może przez to że jd nie kłamie z kwotami a poczki są łatwo rozpoznawalne i nie bawią sie w wysyłanie liścików dla nich to też uproszczenie pracy.

20 sty 2016, o 14:30

No i dobrze, teraz idzie przynajmniej szybciej. No i wyobraźcie sobie, że tysiące osób, które pierwszy raz kupiły w chinach bo była mega promocja zakłada wątki na forum co trzeba wysłać... Dość takich postów było mimo, że wszystko w liście napisane i milion razy na forum omawiane. Także ja widzę ewidentnie na plus liczenie VAT z deklaracji. Samo wysłanie listu to co najmniej 2 dodatkowe dni.

20 sty 2016, o 21:42

Chłopaki liczę na waszą pomoc. 2 stycznia zamówiłem telefon ZUK z jd collection. 2 stycznia otrzymali kasę. Od tamtej pory zero ruchu. Awaiting shipment. Na każdą próbę kontaktu odpowiedź jest taka sama :"Dear valued customer,

Thank you for shopping at http://en.jd.com/

We feel so sorry for all of the inconveniences and troubles we caused. Regarding the order 26423169 , your parcel will be shipped out as soon as possible. Please be patient . Again, we are so sorry, and please wait in patient.

Thank you for your understanding and support . If you have any further inquiries, please do not hesitate to contact us.

Sincerely,
Lillian
Customer Service Team" zmienia się tylko imię osoby odpisującej. Co robić? Czekać? Czy odzyskiwać kasę? Jeśli tak to jak. Cancel order wystarczy?Czy jakoś spór z paypal. dzięki za pomoc

20 sty 2016, o 21:44

Lol, jeszcze nie wysłali? Ostro lecą w kulki. Rób jak uważasz. Wejdź na paypala i zobacz do kiedy masz ochronę.

20 sty 2016, o 22:50

U mnie kartę SD zamówienie z 13 grudnia i nic

Wysłane z mojego m1 note przy użyciu Tapatalka

20 sty 2016, o 23:38

mozesz powiedzieć gdzie to sie patrzy? bo mam dość czekania szczerze mowiac

20 sty 2016, o 23:40

Moze kogos urazic? Kupujecie cos duzo taniej, to liczcie sie z tym, ze nie zostanie to wyzlane odrazu, za tydzien, czy msc... Ja zamawialem w listopadzie... A towar byl wysylany pod koniec grudnia... Nie maja towaru, to nie wysla. Proste. Chcesz pieniążki, - to klikaj o zwrot, niema z tym problemu. Chcesz telefon, to czekaj cierpliwie, bo nic nie zdzialasz :)

20 sty 2016, o 23:56

wiesz chodzi bardziej o to że nie mogą mi napisać kiedy wyślą tylko co rusz ta sama wiadomość. ja wiem że się długo czeka itd ale wiesz po 18 dniach czekania na samą wysyłkę człowiek się lekko wkurza:D jestem w tym początkujący i może dlatego tak nerwowo reaguję:)
Odpowiedz