Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
11 gru 2015, o 01:35
Mam ta karte
Odzczyt ~82MB
Zapis - 18MB
11 gru 2015, o 07:13
To mój 1szy zakup na JD i mam krótkie pytanie odnośnie płacenia przez PayPal,
utnałem na stronie wyboru metody PayPala :
1) Using Paypal (PayPal Account Payments)
2) Using credit card (Direct Credit Card Payments.Only US and UK)
Chciałbym zapłacic kartą dolarową podpiętą pod PP ale piszą że tylko US i UK, czy to prawda? Czy ktoś z Polski próbował wybrać opcje 2 i zrealizować płatność?
11 gru 2015, o 07:25
Opcja 2 to zapłata kartą bez udziału paypala. Piszesz, że chcesz zapłacić kartą podpiętą do paypala eięc wybuerasz paypal a potem na paypalu kartę do niego podpiętą.
11 gru 2015, o 07:38
Jesli zalozyles niedawno konto na paypal.pl i podpinales karte dolarową to zadzwoń do nich zeby zmienili walutę domyslną z pln na usd. Ja tak mialem przed 11.11 i naciąlem się na kilku pierwszych zakupach na podwójne przewalutowanie. Zmiany waluty przez strone paypal nie działały musiałem rozmawiać z konsultantem.
11 gru 2015, o 07:50
OK dzięki, 2) opcja i w PP można wybrać ta moja kartę dolarową.
Ale nigdzie przy zamówieniu nie było miejsca na jakieś informacje dla sprzedawcy, bo chciałbym mu dopisać żeby paczkę opisał jako GIFT wraz z mniejszą wartością.
Jak to dopisać i gdzie?
11 gru 2015, o 07:58
Jesli chcesz zapłacić kartą dolarową podpietą pod paypal to wybierz opcje 1) płatność paypal, po zatwierdzeniu przechodzi na strone logowania paypal, logujesz sie i tam wybierasz kartę, tak zrób i tak jest najbezpieczniej. A wiadomość do sprzedawcy wyślesz później przez zakładkę 'my orders' dla każdego zamowienia jest opcja 'contact seller'
11 gru 2015, o 12:57
I co myślicie, że dojdą te Letv? Bo jak tak to biorę 3 od razu :D
11 gru 2015, o 13:05
zamowilem tego letv :) czy mam pisać zeby wysłał jako paczkę opisaną jako mp4 player z zadelkarowaną cena 25$ i gift? Czy lepiej nie bo beda cos wtedy kombinowac i wysla uszkodzony tel albo coś innego?
11 gru 2015, o 13:07
Nikt ci na to pytanie nie odpowie teraz ceny super aż za niskie z drugiej strony wiekszość rzeczy z jd dochodzi i wiele osób na nich skorzystało więc i pokusa jest żeby kupić.
11 gru 2015, o 13:08
Tak zeby troche ostudzic zapedy, uswiadomic trzeba sobie, ze... Na aliexp macie ochrone 90 dni, nie potwierdzacie ze paczka doszła, macie kolejne dni... Spory zaklada sie banalnie latwo, da sie negocjowac, w czasie ochrony zdarzymy nawet odeslac telefon i dkstac zwrot...
Na jd sprzedaja anonimowe osoby, bo tak trzebo ewoo nazwac, dzis kupisz, zamiesiac sie zepsuje, to zostajesz z ręka w nocniku. Chyba nie odeslalibyscie tam telefonu, podaje wam chinczyk w wiadomosci prywatnej adres do zwrotu i wysylacie paczke? xD. Ani telefonu, ani pieniedzy, ani nic...
Takze, o ile ktos te telefony za miesiac wysle, bo to ze tutaj czas np jest na wysylke 7dni nic nie oznacza, sprzedawca moze i za miesiac wyslac towar, ... A sam telefon jest tanszy o te 40$ bo jd doplaca nam te 40dolcow, a my kupujemy okazyjnie, bez żadnej gwarancji.
11 gru 2015, o 13:37
Płacąc przez PayPal masz również ochronę przez 180 dni oraz zwrot kosztów odesłania towaru.
11 gru 2015, o 13:40
Daj se spokoj z opisami ... JD.collecition wysyla dokladnie to co zamowisz... i ja dostalem 3 telefony opisane dokladnie tak jak byc powinny , bez klamania i oszukiwania.... ani jeden nie trafil na vat.... ale mam czyste sumienie. Nikt tam nie czyta tego co jest na paczce.... skaner rentgen i losowo leca na wat .