Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: Joybuy/JD.COM

4 gru 2017, o 12:12

Dokładnie - chcecie kupować w Chinach, to uczcie się cierpliwości. Jak można robić tam zakupy i nie być tego świadomym??
To, że czasem przesyłki dochodzą w 3 tygodnie, albo tracking od razu działa poprawnie, nie znaczy absolutnie nic!
PayPal daje pół roku ochrony, więc przedwczesne otwieranie sporów, to nic dobrego.

5 gru 2017, o 09:05

Kontaktowałem się ze sprzedawcą i kazał czekać. Niby miał się skontaktować z "pocztą" i zorientować się co dzieje się z przesyłka.
Napisał, również że gdyby przesyłka nie doszła to mam dostarczyć dokument od poczty, że przesyłka o takim numerze do mnie nie dotarła.

Na razie żadnego sporu nie będę otwierał - jeszcze poczekam.
Do mnie to niektóre przesyłki faktycznie strasznie długo idą - raz zamówiłem jakąś zabawkę z chin to szła ponad 3 miesiące.
Nie wiem z czego to wynika.

6 gru 2017, o 16:19

Lexom u mnie to samo, roznica kilku minut miedzy statusami. Trzeba bedzie otworzyc spor.

6 gru 2017, o 20:53

Zamówiłem MiMixa 2 13 listopada, wczoraj do mnie dotarł. Na kopercie pełna wartość przesyłki (425$), VATu nie dostałem (podlegam pod WER Warszawa). Być może wynika to z tego że paczka została nadana w Belgii, nadawcą była jakaś belgijska firma. Ogólnie jestem zadowolony zarówno ze sklepu (szybka wysyłka) jak i z Bpostu.

7 gru 2017, o 06:51

Wczoraj dostałem coola1 kupionego 12 listopada, zadeklarowana pełna kwota 125$ przeszło bez VATu. Śmiga jak trzeba po aktualizacji leree

Wysłane z mojego x600 przy użyciu Tapatalka

7 gru 2017, o 09:30

Pompa napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

U mnie różnica między statusami to 3 dni.
Ja czekam do końca roku. Jak nie dojdzie do 28,29 grudnia to zakładam spór.

23 gru 2017, o 18:58

Dostał ktoś ostatnio VAT od przesyłki z joybuy?
Jest w dobrej cenie Mi6 ale jak dojdzie z VAT to kiepsko.

23 gru 2017, o 19:31

wilkw napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Uuuu, trzeba było się zastanowić przed zamówieniem, teraz Twoje żale niczemu nie służą.

Wysłane z mojego ZUK Z2121 przy użyciu Tapatalka

23 gru 2017, o 19:54

okikus napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Uuuu, trzeba było się zastanowić przed zamówieniem, teraz Twoje żale niczemu nie służą.

Nie zamówiłem i nie żale się tylko rozważam zakup i chcę rozeznać się jeśli chodzi o VAT.
Piszesz jakieś farmazony zamiast konkretnych informacji jakie jest prawdopodobieństwo VAT.

23 gru 2017, o 21:14

wilkw napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie zamówiłem i nie żale się tylko rozważam zakup i chcę rozeznać się jeśli chodzi o VAT.
Piszesz jakieś farmazony zamiast konkretnych informacji jakie jest prawdopodobieństwo VAT.
50 na 50 Joybuy nie ma przesyłki bezvatowej.

Odpowiedz