Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez yusuf » 12 paź 2015, o 14:17

marcoos1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak, takiego maila dostałem z aliora
yusuf

Pochwały: 3
Telefon:: Jiayu G4s | Monster

Postprzez marcoos1 » 12 paź 2015, o 15:57

mail czy informacje gdzieś po zalogowaniu się, bo mam tam więcej kart niż tylko dolarowa i jakoś nie chcę płacić a nie dotarła do mnie taka informacja?
marcoos1
VIP

Pochwały: 84
Telefon:: samsung

Postprzez existe » 12 paź 2015, o 17:02

marcoos1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

i dokladnie jakiego konta to dotyczyc by mialo w alior czy w kantor.alior
existe
existe
VIP

Pochwały: 58
Telefon:: byl:米jest redmi5plus
ROM: miui10

Postprzez Setral » 12 paź 2015, o 18:48

Ja też płacę kartą w ww. kantorze i żadnej takiej informacji nie otrzymałem. Czyli na tę chwilę takie informacje można włożyć między bajki.
Owszem, od 1 stycznia 2016 roku będzie pobierana opłata za posiadanie karty, ale dotyczy ona konta internetowego. http://www.aliorbank.pl/resources/res/repozytorium_dokumentow/klienci_indywidualni/toip/toip_konta_osobiste.pdf
Setral
AKTYWNY

Pochwały: 17
Telefon:: Sony Ericsson

Postprzez yusuf » 13 paź 2015, o 13:34

Dostałem maila o dokładnie takiej treści:
------------
Do końca 2015 r. opłata za korzystanie z Karty do konta wynosi 0 zł / mies. Od 1 stycznia 2016 r. opłata wynosi 4 zł / mies., ale nie jest pobierana w miesiącu, w którym została wydana Karta lub pod warunkiem, że w danym miesiącu na rachunku zostaną rozliczone transakcje bezgotówkowe wykonane Kartą na łączną kwotę minimum 100 zł, liczone dla każdej wydanej do rachunku Karty indywidualnie. Opłata jest pobierana od Kart ze statusem 'Do aktywacji', 'Aktywna', 'Zablokowana'.
------------
No i jestem ciekaw, czy chodzi o kantor w takim razie, bo jakby nie patrzeć, tam też są tworzone konta.
yusuf

Postprzez Setral » 13 paź 2015, o 14:25

Dostałeś odpowiedź z identyczną informacją jak w podlinkowanym wyżej zestawieniu.

Obrazek
Setral
AKTYWNY

Pochwały: 17
Telefon:: Sony Ericsson

Postprzez marcoos1 » 13 paź 2015, o 14:46

Tylko dalej nie napisał (-iście), czy to chodzi o konto w kantorze.alior czy w alior (to jest różnica).
Dodatkowo wydaje mi się, że to chodzi o kartę złotówkową. W takim razie to będzie alior a nie kantor.alior
marcoos1
VIP

Pochwały: 84
Telefon:: samsung

Postprzez yusuf » 13 paź 2015, o 15:07

Właśnie sęk w tym, że mam tylko kartę z kantoru, a dostałem taką informację, w sumie bez podania szczegółów.
yusuf

Postprzez Ted30 » 13 paź 2015, o 23:01

Witam

Czy przez przelewy24 można płacić z AliorBankiem ??? nie widzę tego banku u siebie :/
Ted30

Telefon:: lg

Postprzez Masterek » 14 paź 2015, o 16:53

Czy istnieje jakieś darmowe konto na które mogę wpłacić $$ w lokalnej placówce i z niego wykonywać zakupy na Ali ??

Obecnie używam mBanku z internetową kartą w USD jednak tam jest raczej tylko przewalutowanie między kartą a zakupami...

Z góry dzięki za pomoc !!!! :roll:
Masterek

Telefon:: Szamsung

Postprzez existe » 14 paź 2015, o 18:02

mozna wplacac nawet i w mbanku (oplata 9 zl), ponadto w sync-t-mobile i alior (nie w alior express), tez za oplata - choc czasami czytam ze w alior bez opaty wiec nie wiem do konca

Autor postu otrzymał pochwałę
existe
existe
VIP

Postprzez existe » 17 paź 2015, o 11:03

existe napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

wlasnie dostalem maila z banksmart, z ktorego wynika, ze zmieniaja regulamin i wprowadzaja dolary i funty
tylko nie pamietam czy w tym miesiacu czy od 18 listopada ta zmiana a maila juz skasowalem
existe
existe
VIP

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI