Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: Jak płacić na aliexpress

13 maja 2015, o 09:44

Ta opłata dotyczy tylko karty w PLN i chodzi o to żeby zrobić obrót tą karta na kwotę 200zl np w sklepie płacąc za towar lub zakupy internetowe podając dane z karty. Możesz zrezygnować z tej karty jak nie chcesz za nią płacić.
A tak apropo to możesz do walutomat.pl wpłacać PLN z PKO a wymienioną walutę z walutomat.pl USD przelewać na T-Mobile.

13 maja 2015, o 09:50

tylko że tmobile = konto osobiste i walutowe ? Czy tu musisz otwierać konto osobiste i konto walutowe (razem 2 konta)
Tak rozumiem z tą opłatą bo w PKO mam 300zł - a jak Tmobile by doszło to już mam 500 zł.
Ale jak wygląda opłata za kartę USD bo takowa będzie potrzebna do zakupów.

13 maja 2015, o 09:54

Ale przecież nie musisz brać do konta w PLN karty, wtedy jest całkowicie za darmo.

13 maja 2015, o 09:58

Tak to już ustalone Konto (1) w PLN bez karty w tmobile nie ponoszę opłat.
Ale konto (2) walutowe w USD już karta jest potrzebna(opłaty?).

Tak jak kolega napisał :
PKO ---> kantor online ---> Tmobile USD ---> zakupy aliexpress

13 maja 2015, o 10:00

I tak karta jest od czerwca płatna, nie pamiętam ile, sprawdź sobie na stronie TMobile.

13 maja 2015, o 10:02

swiezak82 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Przecież napisałem

13 maja 2015, o 10:06

Nie do końca tak. Przy karcie USD nie ma opłaty miesięcznej ale jest opłata za wydanie (tak jak napisałem wchodzi to od czerwca).

13 maja 2015, o 10:15

ale utrzymanie konta walutowego w tmobile kosztuje 0 zł plus karta do czerwca 0 zł.
Czy obowiązkowo jest założenie konta osobistego w Tmobile żeby móc otworzyć konto walutowe w Tmobile.
Czy to są 2 niezależne od siebie konta(2 rejestracje) czy połączone razem(1 rejestracja).

13 maja 2015, o 10:19

Musisz założyć konto w PLN żeby założyć konto walutowe.

13 maja 2015, o 10:25

Oki dziękuję za informację.
Ponieważ w poradniku nie było informacji że mając konto w innym banku nie ma możliwości otwarcia tylko konta walutowego w Tmobile.
Czyli muszę otworzyć konto osobiste w tmobile i dopiero później walutowe Tmobile.
Odpowiedz